Még egy isteni vacsoratipp hétköznapokra: csirke-mangó curry

Egy kis gyümölcs tökéletes a csirkehús mellett, a mangó sem kivétel. Adj hozzá egy kevés indiai fűszerkeveréket, és már mehet is a párolt rizs tetejére! Ha van otthon citromfű, abból is szórj a fogás tetejére egy nagy adagot!

Párolt rizzsel érdemes tálalnod.
Párolt rizzsel érdemes tálalnod.Subodh Agnihotri

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka csirkecombfilé felcsíkozva
  • 1 nagyobb darab mangó felkockázva
  • 1 ek. fehérborecet
  • 1 ek. méz
  • ízlés szerint só, bors, kurkuma, gyömbér, koriander, kömény
  • 2 deci alaplé
  • 1 nagy ek. olaj
  • 3 deci zsíros kókusztej
  • 0.5 darab vöröshagyma apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd üvegesre a hagymát a zsiradékon, majd add hozzá a húst is. Ha a darabok megsültek, egyszerűen add hozzá a többi szükséges alapanyagot, fűszerezd be, és alaposan forrald össze a keveréket. Párolt rizzsel tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek