Csirkés húsgolyók karfiolcurryvel – egészséges és gyors finomság, ami hétköznapi vacsoraként sem túl bonyolult

Gyorsan elkészül és jóval izgalmasabb, mint a grillezett, és egy kicsit egészségesebb, mint a rántott fogások. Dobj össze mellé egy naant, vagy készítsd egy pirítóst, és már kész is az egzotikus ebéd vagy vacsora.

Indiai hangulatú és nagyon könnyen összedobható.
Indiai hangulatú és nagyon könnyen összedobható.Brett Stevens

Hozzávalók 2 személyre:

A curryhez

  • 5 deci alaplé
  • 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • ízlés szerint só, bors, indiai fűszerkeverék, füstös paprikapor, csili
  • 1 kis pohár görög joghurt
  • 20 deka főtt csicseriborsó
  • 2 nagy ek. olaj
  • 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 3 ek. liszt

A golyókhoz

  • 40 deka darált csirkehús
  • 1 kisebb szelet tejbe áztatott kalács
  • 1 darab tojás
  • ízlés szerint só, bors, friss petrezselyem
  • egy kevés zsemlemorzsa, hogy összeálljon
Recept idők

Elkészítés:

A csirkegolyók alapanyagait alaposan dolgozd össze, majd tedd félre az elkészült adagokat. Az olajon futtasd meg kissé a hagymákat és a lisztbe forgatott karfiolt, majd öntsd fel az alaplével, és abban puhítsd meg a húsgolyókkal együtt. Ha ezzel megvagy, fűszerezd, és még melegen keverd el a joghurttal és csicseriborsóval. (Ha szükséges, időközben pótold az alaplevet.)

 

 

 

kapcsolódó Most akkor ki kell-e klopfolni a húst, vagy nem? Szavazz!
Most akkor ki kell-e klopfolni a húst, vagy nem? Szavazz!

Lehet, hogy a nagymamád is rosszul csinálta a rántott húst? Vagy épp ellenkezőleg, nála volt az igazság?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Rozmaringos-tejszínes tészta párolt répával és csirkefalatokkal

Egy jó kis csirkés tésztaalternatíva, ami akár a növényi tésztákból is finom lesz. A krémes-fokhagymás szósz egyébként rizs és gnocchi tetején is finom, ha éppen csak ezek lennének otthon.

szeptember30., 12:52

Rizses hús új szinteken: krémes, rizses csirkeegytál

Még egy remek rizses fogás, amiben az a legjobb, hogy nagyon könnyen elkészítheted belőle saját specialitásod a kedvenc hozzávalóiddal. Maradékmentésre is remek, ha épp gomba van otthon, abból is kerülhet bele, de nem lesz rosszabb a borsótól vagy a reszelt sajttól sem.

szeptember24., 12:52

Ha csak egy őszi desszertet próbálsz ki idén, az ez a tökös-sajtkrémes legyen az

Fura kombó, mégis isteni lesz a végeredmény. A már bekevert tésztát egy kisebb tepsiben, de akár muffinformákban is megsütheted, mindkét változatban remek lesz. A tetejére narancslikőrrel elkevert tejszínhab vagy fahéjjal ízesített mascarpone illik a legjobban.

október19., 11:24

Fokhagymás karaj fűszeres édesburgonya-pürével

Nem is olyan nehéz egy klasszikus kedvencből egy-egy finomságot összedobni, elég egy-egy szezonális zöldségből készült köret és néhány olyan fűszer, ami leginkább az adott évszakra jellemző. Ha van időd, egy nagy adag édesburgonyacsipszet is érdemes összedobnod a fogás mellé.

október16., 07:32

Heti tunkolós: tejszínes marharagu jó sok fűszerrel és olvadt sajttal

Pofonegyszerű és isteni ragu készült a boszorkánykonyhánkban, amit frissen kifőtt tészta tetején, tortillalapokba töltve, de még egy remek sloppy joe burgerben is bevethetsz. Ha marad belőle, kisebb, jól zárható zsacskókban vagy dobozokban akár le is fagyaszthatod, mert kiolvadás után sem lesz semmi baja. Ha pedig csak egy nagy kalácsszelettel tunkolod ki a tányérból, úgy is remek fogás lesz belőle.

október20., 09:24

Egyszerű nyári, vajas-póréhagymás csirkecurry

Gyors és finom ragu, ami tökéletes egy adag vajas pirítóssal éppen úgy, mint egy sűrű, édesburgonya-püré mellett.

augusztus11., 10:44

Mustra