Csirkés húsgolyók karfiolcurryvel – egészséges és gyors finomság, ami hétköznapi vacsoraként sem túl bonyolult

Gyorsan elkészül és jóval izgalmasabb, mint a grillezett, és egy kicsit egészségesebb, mint a rántott fogások. Dobj össze mellé egy naant, vagy készítsd egy pirítóst, és már kész is az egzotikus ebéd vagy vacsora.

Indiai hangulatú és nagyon könnyen összedobható.
Indiai hangulatú és nagyon könnyen összedobható.Fotó: Brett Stevens

Hozzávalók 2 személyre:

A curryhez

  • 5 deci alaplé
  • 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • ízlés szerint só, bors, indiai fűszerkeverék, füstös paprikapor, csili
  • 1 kis pohár görög joghurt
  • 20 deka főtt csicseriborsó
  • 2 nagy ek. olaj
  • 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 3 ek. liszt

A golyókhoz

  • 40 deka darált csirkehús
  • 1 kisebb szelet tejbe áztatott kalács
  • 1 darab tojás
  • ízlés szerint só, bors, friss petrezselyem
  • egy kevés zsemlemorzsa, hogy összeálljon
Recept idők

Elkészítés:

A csirkegolyók alapanyagait alaposan dolgozd össze, majd tedd félre az elkészült adagokat. Az olajon futtasd meg kissé a hagymákat és a lisztbe forgatott karfiolt, majd öntsd fel az alaplével, és abban puhítsd meg a húsgolyókkal együtt. Ha ezzel megvagy, fűszerezd, és még melegen keverd el a joghurttal és csicseriborsóval. (Ha szükséges, időközben pótold az alaplevet.)

 

 

 

Most akkor ki kell-e klopfolni a húst, vagy nem? Szavazz!
Most akkor ki kell-e klopfolni a húst, vagy nem? Szavazz!

Lehet, hogy a nagymamád is rosszul csinálta a rántott húst? Vagy épp ellenkezőleg, nála volt az igazság?

Tovább »

Még több recept

Itt a spárga szezonja, tésztával és sajttal is próbáld ki a tavaszi zöldséget!

Csak egy gyors főzés kell neki, előtte egy roppantás, amivel a fás részeket leválasztod. Tésztával is remek a spárga, főleg akkor, ha sok tojássárgájával készítesz hozzá tésztaszószt.

április19., 12:52

Burgonyás-csirkés pite vörös pestóval – kezdőként sem lesz gondod ezzel a finomsággal

Ezek a piték úgy néznek ki, mintha a világ egyik legnagyobb feladata lenne összeügyeskedni őket, és a klassz ragu, és tökéletesre süljön a ropogós leveles tészta, pedig nem nagy mutatvány az egész. Egy tálban összedobod a ragut, kibontasz egy levelest, és szépen összesütöd a hozzávalókat.

március21., 10:44

Mustáros-almás csirke fehérboros raguval – házi, gyúrt tészta tetején érdemes tálalnod

Egy kevés mustár jól áll az édeskés almafalatoknak és a pasztinák is fontos eleme a ragunak, ami jól harmóniába hozza a két egészen különböző ízt. Egy kevés mascarponétól pedig az egész sokkal krémesebb és még egy fokkal finomabb lesz.

március10., 12:52

Barackos csirke mandulaforgáccsal – egyszerű párolt rizzsel érdemes tálalnod

Mi nagyon szeretjük a csirkét néha egy kissé édeskésen, ha te is, akkor ezt a gyors változatot érdemes összedobnod! Grillezett zöldségek és párolt rizs mellett ugyanolyan finom.

március11., 10:44

A csirkesült még izgalmasabb ezzel a tejszínes-kapribogyós szósszal

A sós csirkefalatok mellett remek ez a sűrű, gazdag, tejszínes szósz, amit a kapribogyó tesz izgalmassá. Köretnek frissen kifőtt, gyúrt tésztát és paradicsomsalátát tálalj mellé.

március5., 11:20

Görög hangulat akár a tél közepén is: citromos mediterrán csirke

Fehérbabbal, kaporral és olívával készíts mellé egy gyors salátát, amihez csak só és néhány csepp lime kell, na és persze fél óra a hűtőben.

február27., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.