A nyár végén, ősz elején a kertekben termő, elfeledett növény kiváló C-vitamin-forrás, amit emésztésjavító élelmiszerként fogyasztottak eleink.
Sokan azt gondolják, semmi rosszat nem tesznek azzal, ha rendszeresen vitamint és ásványi anyagot szednek.
Ebből a zöldségből száz gramm ugyanannyi C-vitamint tartalmaz, mint két kiló alma.
Kultúrtörténeti jelentősége is figyelemre méltó.
Egy kutatás szerint a gyümölcs annyi C-vitamint tartalmaz, hogy már napi két szem fogyasztásával is kiválthatja a táplálékkiegészítők szedését.
A C-vitamin nem csupán az immunrendszerünket erősíti, hanem számos betegségtől és kellemetlen tünettől megvéd.
Az italt vitamintartalma miatt ajánlják megfázás ellen, de semmi nem támasztja alá, hogy valóban hatásos lenne.
Ennek a zöldségnek a zöldje gyakran a szemétben végzi, ami nagy kár, mivel valóságos vitaminbombának számít.
A csipkebogyó hatvanszor több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, és mindemellett számos egészségmegőrző előnye van még.
Bizonyos szempontból a héja még egészségesebb is, mint maga a gyümölcs.
Még a legártatlanabbul kinéző madarak is szerepelnek a világ legveszélyesebbjei között. Kettőt te is nagyon jól ismersz.
A rendőrség nagyszabású ellenőrzést tart az utakon, a szabályszegőknek komoly bírságokat oszthatnak.