Ilyen dizájnercuccokra futja 30 ezerből

Karácsonyi ajándékokat vadászna olyan ismerősöknek, akiknek a ruhába varrt címke számít, viszont nem akar sokat költeni? Esetleg ön az, akit megnyugtat, ha márkás holmit viselhet? Van egy jó hírünk: mostani posztunkban 50 olyan dizájnerterméket gyűjtöttünk össze, amelyek mindegyike 30 ezer forintnál kevesebbe kerül. Igaz, ekkora keretből nagyot nem lehet álmodni: jellemzően a nagy divatmárkák olcsóbb vonalainak termékei (T by Alexander Wang, Marc by Marc Jacobs, stb.) kerültek bele a válogatásba. Négy, hazánkba is szállító webshopban jártunk: a Farfetch, a TheOutnet, a Net-a-Porter és a Yoox oldalán - a hajtás után megnézheti, hol mit találtunk.

Általános tapasztalat, hogy kiegészítők közül egész jókat lehet már ennyiért találni, viszont a felsők esetében inkább a pólók és a lenge blúzok estek bele ebbe a kategóriába, cipők közül pedig csak a flip-flopok. Ne idegeskedjen, ha éppen az általunk listázott terméket nem találja, lehet, hogy éppen más lesz akciós vagy éppen mi nem vettünk észre valamit, ami pedig önnek tetszik majd.

Farfetch

A Farfetch oldalán találunk többek között Fendi, Chloé és Valentino cuccokat is, az egyetlen visszatartó erő talán a 20 eurós (tehát több mint 6 ezer forintos) szállítás lehet, ami egy több ezer eurós rendelésnél fel sem tűnik, de ha éppen spórolós üzemmódba kapcsoltunk, akkor azért rendesen tud fájni. A jó hír, hogy bőven találni Stella McCartney Adidasnak tervezett kollekciójából - mondjuk elég fura, hogy míg egy innen származó felsőért 55 eurót (tehát nagyjából 17 ezer forintot) kérnek, addig egy Issey Miyake zokniért 70-et (21 ezer forintot). 

Net-a-Porter

A Net-a-Porter az egyik legismertebb, női dizájnerholmikkal foglalkozó oldal, mi is ide nézünk fel először, ha valamilyen luxuscucc kell egy készülő cikkhez. Innen már bőven volt mit válogatni: nagy kedvencünk, Anya Hindmarch táskamatricái mellett nagyon kéne nekünk még Karl Lagerfeld gallérja 95 euróért (30 ezer forintért), a Comme des Garçons kistáskája ugyanennyiért és a Dolce&Gabbana notesze 80-ért (24 ezer forint). Egyébként ennyi pénzből vehet Michael Korst is - persze csak akkor, ha önnek nem ciki.

Ha gyorsan magunknál akarjuk tudni a termékeket, akkor 25 eurót (majdnem 8 ezer forintot) kell fizetnünk, ha viszont ráér a dolog és a 2-3 munkanap helyett beérjük a 3-4-gyel is, akkor már csak 15 eurót (alig 5 ezer forintot) kell érte fizetni.

TheOutnet

Ne csodálkozzon, ha a TheOutneten már a frissen megjelent termékek is akciósak: ugyanis ez az oldal specialitása. Éppen ezért nem nehéz 30 ezerért jó dolgokat találni (hiszen eredetileg sokkal többe kerültek), így került a mi válogatásunkba is többek között egy Helmut Lang felső, egy Rebecca Minkoff szoknya, egy Isabel Marant ruha és egy Acne felső - bevalljuk, utóbbi a kedvencünk. Ezek egyébként éppen hogy befértek a 30 ezres limit alá, így ne álmodjon arról, hogy pár ezerért hozzájuk juthat.

Érdemes barátokkal rendelni, ugyanis a szállítási költség horror: 40 eurót, azaz 12 ezer forintot kérnek el ezen a jogcímen.

Yoox

A legtöbb időt a Yoox oldalán töltöttük el, ugyanis rengeteg minden van: még az ár szerinti szűkítés után is több ezer terméket kínáltak nekünk. Éppen ezért végül csak az ismert márkákat néztük végig: galériánkban talál Fendi gyűrűt 98 euróért (30 ezer forintért), DSquared karkötőt ugyanennyiért, Chloé és Jil Sander felsőt is. A szállítási költség itt (a Farfetch-hez hasonlóan) "csak" 20 euró, azaz kicsivel több mint hatezer foirnt.

+1 tipp: érdemes az Asos-on is szétnézni, ugyanis ők is forgalmaznak dizájner márkákat - igaz, 30 ezer forint alatt csak egyetlen értelmes dolgot találtunk, ezt a Paul by Paul Smith szoknyát 48,5 fontért.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek