Depressziós mackóval támad a kirakatkarácsony

Körbejártuk a belvárosi üzleteket, hogy megnézzük, hogyan dekorálják idén a karácsonyi kirakatokat. A Philanthia láncdohányos nénije és depressziós mackói mindent visznek, de nem rossz a parókás Benetton-kutya sem.

Budapest belvárosát december elejétől már jó körbejárni esténként, mert az elegánsabb boltok általában szép dekorációval készülnek a karácsonyra karácsonyi extrapofitra. Úgyhogy az első decemberi héten így tettünk, és el is kapott a "régen minden jobb volt"-érzés. A Vörösmarty tér ruhaboltjai nem nagyon mutatnak semmit, a Philanthia legendásan ízléses, érdekes kirakatában egy rózsaszín neglizsés nyanya láncdohányzik, miközben depressziós medvék ülnek a lábai körül, a Váci utcán sétálva nézelődni sem lehet, fél percenként leszólítanak az étterembe terelő emberek. Fotózni meg végképp nem hagynak. Galériánkban a bánat oka.

A közvilágítás persze a legtöbb helyen szép, és áll már a Vörösmarty tér nagy karácsonyfája is. Persze lehet, hogy csak túl korán érkeztünk – nemsokára adunk még egy esélyt a városnak, de nem itt. Keressük a legszebb budapesti kirakatot, és az ünnepi világítású utcákat. Ha megtalálta, küldjön róla egy fotót ide. Ha nem, majd mi keresünk tovább. Addig meg igyanak forralt bort.

Blogmustra