SZÜLŐSÉG

Hat nem túl ismert, remek társas nagyoknak

Koncz Andrea 2012. december 8., szombat 10:22

Társasjátékmusta nagyobbaknak, hat nem túl ismert, de annál jobb játék 8-10 éves kortól. Karácsonyig még pont be is lehet őket szerezni, bár sajnos azt egyikről sem mondhatjuk, hogy kifejezett olcsó lenne, kivéve az utolsó, meglepő ajánlatunkat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szilikonmellel szoptatni nem kell félnetek

nora 2012. december 7., péntek 21:19

Rögtönzött közvélemény-kutatást tartva megállapítható, hogy a szilikonmellű nők kapcsán nem egy ősanya típus ugrik be senkinek, sokkal inkább egy Pamela Anderson-szerű, óriás mellű, barna bőrű, mindig sminkelt, tűsarkút viselő nő. De tudták-e, hogy Pamela Anderson kétszer is otthon szült, és hogy jó sokáig szoptatta a gyermekeit?  És biztosan nem ő az egyetlen mellimplantátumos nő, aki így tett. Ezt az ambivalens képet árnyalandó most annak jártam utána, vajon hogyan lehet szilikon cicikkel szoptatni.

woman-with-big-breasts sizeM

És ha már ezzel foglalkozunk, azt is megkérdeztem, hogyan hat a szoptatásra a mellkisebbítés és a mellfelvarrás, hogy teljes legyen a kép.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Társasjáték ovisoknak, karácsonyi tipplista

Koncz Andrea 2012. december 7., péntek 14:23

Milyen társasjátékot érdemes venni a legkisebbeknek? Az ovis korosztálynak szánt játékok között valamiért tarolnak az ilyen-olyan kinevet-a-végén típusú játékok. Nem rossz az persze, legyen egy belőle minden családban, de négy variációra azért nincs szükség. A játékboltok polcai roskadásig vannak ovisoknak szánt társasokkal, milyen kár, hogy a kínálat zöme igénytelen, érdektelen gagyi, amiből borzasztó nehéz kiszúrni az igazán jó darabokat.

stockfresh 98247 family-playing-board-game-at-home-with-grandpar

Megpróbáltunk összeszedni néhány olyan játékot, amivel már a legkisebbek is tudnak játszani, és elég élvezetesek ahhoz, hogy ne csak egyszer vegyük őket elő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Éjszakai vendégek a szülői ágyban

Dívány 2012. december 6., csütörtök 21:25

Éjszaka van, egyszer csak halkan kinyílik a hálószoba ajtaja, és egy aprócska ember kúszik be a szülői ágyba. Hiába próbáljuk visszavinni a saját szobájába, a forgatókönyv ugyanúgy megismétlődik, így úgy érezzük, nincs más választásunk, engedni kell, ha nem akarunk egész éjjel fel-alá járkálni a gyerkőccel a kezünkben. Ez az eset számtalan szülő visszatérő problémája, rosszabb esetben óriási hisztizéssel és sírással fűszerezve. De vajon mit lehet tenni, hogy életünk értelme nyugodtan átaludja az éjszakát a saját ágyában, és ne kelljen esténként, éjszakánként, hajnalonként hatalmas csatákat vívnunk vele?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ejtőernyős Mikulás és társai

nora 2012. december 6., csütörtök 08:54

Kicsit zavaros az ügy, de azért valahogy csak sikerül megmagyarázni a gyerekeknek, hogy a Mikulásból miért van december 6. környékén olykor egy időben több példány is a sétálóutcán, a plázában vagy a Mikulás vonatokon, de jók vagyunk ebben, ezért utánanéztük, országszerte merre találkozhatunk szervezett keretek között a Nagyszakállúval.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hazudjunk-e a Mikulásról?

Cziglán Karolina, pszichológus 2012. december 5., szerda 14:18

Amikor ilyen élesen vetődik fel a kérdés: hazudjuk-e, hogy létezik a Mikulás, hazudjuk-e, hogy a Jézuska hozza az ajándékot, felmerül, vajon nem arról van-e szó, a szülő úgy érzi, ha elvész a kitalált történet, nem marad az ünnepből, a varázsból semmi, legfeljebb a megvásárolt ajándékok? Ha így van, ez az igazi baj, és ezen érdemes változtatni. A pszichológus a héten arról ír, az a legfontosabb, hogy mi is megtaláljuk, mit ünneplünk Mikuláskor, karácsonykor, és ne aggódjunk azon, hogy a gyereket jó darabig csak az ajándék érdekli, mert a idővel az ünnepek mélyebb tartalmát is megéli majd.

stockfresh 995410 stockings-by-the-fire sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Decemberben jótékonykodni: MENŐ

Koncz Andrea 2012. december 4., kedd 20:42

Közeleg a karácsony, és mi mindenkit arra bíztatunk, ha teheti, ilyenkor jótékonykodjon is egy kicsit. Mivel a december egy családban sem tartozik az olcsó hónapok közé, ezért három olyan akciót ajánlunk, ahol úgy segíthet, hogy közben nem kell mélyen a zsebébe nyúlnia. Két kezdeményezés tárgyakat/élelmiszert gyűjt, a harmadiknál pedig akár már ezer forinttal is segíthetünk, és ezért még elképesztően finom dolgokat is lehet nyerni, ha szerencsések vagyunk.

mikulasgyar
Fotó: mikulasgyar.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyetlenből legnagyobb lesz, jön a testvérháború

Dívány 2012. december 2., vasárnap 11:15

Milyen lehet egyetlenből legnagyobb gyerekké válni? Milyen lenne nekünk, ha a férjünk azzal állítana haza, hogy drágám, szeretlek, imádlak, minden a legnagyobb rendben köztünk, és most hoztam melléd egy másik feleséget is, szeressétek egymást, mert együtt sokkal jobb lesz!

Szinte nincs is olyan többgyerekes szülő, aki ne szembesülne előbb-utóbb a testvérháború sajátos formáival. A szóbeli csatározások, egymás püfölése sokáig mindennapos lehet. Mit kezdjünk a testvérféltékenységgel, lehet-e egyáltalán kezdeni vele bármit?

Általános szabályként azt szokták megfogalmazni, hogy bármilyen igazságtalannak tűnik is ez a picivel szemben, kezdetben inkább mégis a nagyobb lelkét kell jobban ápolni. A kis újszülött körüli teendők egy második gyereknél már nem olyan megerőltetőek, és a többedik babák általában elég könnyen belesímulnak a család kialakult napirendjébe, életébe, szokásaiba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Babamama expóra nagy hassal, vagy nyugtatóval menjen

Divany.hu 2012. december 1., szombat 16:06

Nemrég rendezték meg a Babamama Expót ahol a tömeg nem tolongott, annál több volt viszont a kiállított termék. Az egész egy gigantikus, terhesség-szülés-csecsemő BNV-re emlékeztet, visongó kölykökkel, hasukat simogató, átszellemült és/vagy vásárlási lázban égő kismamákkal, és megfáradt, beletörődő apákkal. Volt itt minden, mint a búcsúban, készségfejlesztő játék, varázstoll, borostyánlánc, babakocsi, és amire biztos tömeges az igény: 590 000 forintos akciós ajánlat magánklinikai luxus-szülésre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mobil a gyereknek karácsonyra, 3 tipp

Dívány 2012. november 30., péntek 08:32

A mobiltelefon előkelő helyen szerepel a gyerekek karácsonyi ajándéklistáján, lehetőleg persze egy iPhone, csúcs HTC, esetleg Galaxy formájában. A legtöbb szülő viszont magának sem vesz ilyen drága készüléket, pláne a gyereknek. Hiába jogos - felnőttszemmel - az érv, hogy a drága mobilt nagyobb eséllyel fogják ellopni, ráadásul még egy kamasz sem feltétlenül tudja elég óvatosan kezelni, nehogy baja essen a vagyont érő csodának, ez a kölyköt általában nem hatja meg. A szülő meg töprenghet, milyet vegyen, hogy szájhúzás és anyagi csőd se legyen a vége. Belépőszintű, de már érintőképernyős és okos telefonokat kerestünk.

stockfresh 1088807 photo-of-friends sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kékülős hiszti, ájulással

Koncz Andrea 2012. november 29., csütörtök 13:19

Affektív apnoe a neve annak a jelenségnek, amikor a síró gyerek egyszer csak nem vesz levegőt, majd elájul. Ez körülbelül minden huszadik gyerekkel előfordul hat hónapos és öt éves kora között, a gyerekek egy része a roham közben elkékül, más részük elsápad, és vannak gyerekek, akiknél mindkét fajta előfordul időnként. Leggyakoribb 1 és 3 éves kor között.

stockfresh 989483 pensive-boy sizeM

Ez az állapot - amely egyébként a gyerekre nézve ártalmatlan - iszonyú a szülőnek, aki általában azt hiszi, a gyerek mindjárt meghal, főleg, ha először találkozik a jelenséggel. A nem túl kedvesen "lélegzetvisszafojtós hiszti"-nek is nevezett folyamatról fontos tudni, hogy egyetlen gyerek sem képes azt szándékosan előidézni, éppen ezért a gyerekre neheztelni, vagy pláne megbüntetni érte semmiképpen nem szabad.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tetkó, piercing, terhesség: tények és tévhitek

nora 2012. november 28., szerda 12:08

A szexinek induló tetoválások a has, csípő, köldök, sőt még a felkar környékén is a terhesség előrehaladtával új dimenzióban mutatkozhatnak meg, amikor a cuki delfinből hatalmas bálna lesz. Ami még nem is lenne baj, de ha sosem nyerjük vissza szülés előtti formánkat, és a bőrünk ráncos, heges, striás marad, akkor az a tetoválásunkat is elcsúfítja. És ha már itt tartunk, beszéljünk egy kicsit a köldökpiercing és a terhesség kapcsolatáról is.

stockfresh 6452 snake-tattoo-and-apple sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem a kényeztetés kényezteti el a gyereket

Cziglán Karolina, pszichológus 2012. november 27., kedd 13:47

A minap panaszolta egy szülő, már alig mer nekiindulni a babával, mert rettenetesen kimeríti, hogy egy kávét sem tud nyugodtan meginni valahol, a poronty állandó figyelmet követel. Mi lesz vele később, ha már most ilyen elkényeztetett? - kérdezte kétségbeesetten.

stockfresh 1721390 happy-parents-with-daughter sizeM

Minden szülő fél valamitől, ki attól, hogy elkényeztetett lesz a gyerek, más attól, hogy hazudós, a harmadik pedig attól retteg, hogy felszínes lesz a csemete. A pszichológus a héten arról ír, hogy nem kell pánikba esni attól, ha a gyerek nem viselkedik úgy, ahogy szeretnénk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kőolaj-származék és alkohol adventi naptárban

nora 2012. november 27., kedd 12:35

Rövid időn belül két, az adventi naptárakkal kapcsolatos botrány is kitört Németországban. A frissebb felfedezés az, hogy számos, a boltokban kapható adventi naptár csokoládéja olyan kőolajszármazékokkal szennyezett, amelyeket májbetegségek kialakulásával hoznak összefüggésbe, és amely akár rákkeltő hatású is lehet.

A feltételezések szerint a termékek egy részénél ezek a szénhidrogének a gyártósorról a termékbe került gépzsírból származnak, másik részük az újrahasznosított papírból készült csomagolás festékéből szivárgott át a csokiba.

adventi naptár2

Érdemes nagyon odafigyelni, mert a Németországban aggályosnak tartott termékek között olyan neves gyártók produktumai is megtalálhatóak, mint a Lindt vagy a Smarties, a Lindt bejelentette, hogy vizsgálja az esetet, és mérlegeli a szükséges teendőket, de akadt olyan cég is, amely már vissza is hívta az érintett terméket.

Néhány héttel korábban pedig amiatt figyelmeztettek több gyártót, mert a naptár alkoholos csokit is tartalmazott, ami nem volt észrevehetően jelölve a csomagoláson.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Babaátlag: napi 4 km, 102 eséssel

Koncz Andrea 2012. november 26., hétfő 14:29

Hányszor, hány anyukától hallottuk már, hogy "annyi energiája van ennek a gyereknek, én nem bírnék ennyit rohangálni". Egy amerikai kutatás szerint egy szó szerint így van, ugyanis már a járni tanuló babák is lényegesen többet sétálnak, mint a legtöbb felnőtt, ami picike lábaikat is figyelembe véve még sokkal nagyobb teljesítmény.

A járni tanuló és nem túl régóta járó, 12 és 19 hónapos közötti gyerekek naponta több, mint 4 kilométert (2,6 mérföldet) tesznek meg, és ezen a távon átlagosan naponta 102 alkalommal esnek el, derült ki a New York-i Egyetem kutatásából.

járni tanul

A kutatók 130 gyereket filmeztek egy speciáls játszószobában, másik 15-öt pedig otthon, ez utóbbira azért volt szükség, hogy megnézzék, különbözik-e a fizikai aktivitás a megszokott, és az újdonságot jelentő környezetben (eredményeik szerint nem).

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mikulásszerkó egyszeregy

nora 2012. november 25., vasárnap 13:42

Azt már megnéztük, mennyibe kerül, ha szeretnénk, hogy egy igazi, profi Mikulás tegye nálunk tiszteletét. Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, miből válogathat és mennyit költ az, aki barátot vagy rokont öltöztetne be. Azt is végignéztük, valójában hogyan is öltözik egy hiteles Mikulás. A vicces az, hogy ha valaki nem elégszik meg a hiperek eléggé gagyi szettjeivel, nincs könnyű dolga, és bizony elég mélyen kell a zsebébe nyúljon.

És itt azért azt is megjegyezném, hogy miközben Mikulás szetteket keresgéltem, lényegében több szexi, hiányos öltözető piros-fehér színkombinációs ruhaneműben pózoló hölgyet láttam, mint valódi Mikulás jelmezt. Úgy tűnik, a Télapó nemcsak a gyerekek fantáziáját mozgatja meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit ne csinálj, ha terhes vagy?

nora 2012. november 25., vasárnap 09:38

Amikor kiderül, hogy gyereket várunk, az is kiderül, hogy a következő hónapokban egy csomó mindentől el leszünk tiltva. Aztán minél többet olvasunk, minél több emberrel beszélünk, ez egyre szélsőségesebb mértékeket ölt, és a legtöbb terhes nő viszonylag hamar azon kezd el töprengeni, van-e dolog a világon, amiről nem bizonyította be valaki, hogy káros a magzatra.

Ne egyél ez, ne igyál azt, a tiltólista végtelen
Ne egyél ez, ne igyál azt, a tiltólista végtelen
Távolról sincs vége, olvasson még »

Krampuszkergetés vonaton

Koncz Andrea 2012. november 24., szombat 14:09

Előző Mikulásvonatos cikkünk után levelet kaptunk a Kisvasutak Baráti Köre Egyesülettől, akik felhívták a figyelmünket arra, hogy a kemencei és a szobi vonal programja kimaradt az ajánlóból. Némi kutakodással kiderült, hogy nem ez volt az egyetlen, a Királyréti vasúton ugyanis több, mint egy hónapig, január hatodikáig tartanak az ünnepi programok. Szóval Mikulásvonatozós programajánló, második rész.

morgó gőzös
Távolról sincs vége, olvasson még »

Lelki sérült lesz, akit nem ölelnek

Cziglán Karolina, pszichológus 2012. november 23., péntek 10:22

Minden szülő más és más, és a legkülönbözőbb nevelési stílusok mellett nőhetnek fel egészséges, boldog gyerekek. Ám van néhány dolog, ami mindenképp szükséges a fejlődéshez testi, lelki értelemben is: ilyen például az ölelés.

stockfresh 898008 happy-mother-with-adorable-baby sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Házhoz jön a Mikulás, de mennyiért?

nora 2012. november 22., csütörtök 07:12

Nagyjából 6-7 (néha 8-9) éves korig sikerül megőrizni a hitet a Mikulásban, ennyi ideig még elhiszik a gyerekek az ajándékot hozó nagyszakállú valódiságát. Jót teszünk, ha nem lőjük le idejekorán a poént, és komolyan óvjuk ezt a hitet, mert a gyerekeknek izgalmat, örömöt, csodálatot okozhatunk ezzel, és nem mellesleg szülőként is jó részt venni ebben.

Most arra voltunk kiváncsiak, miből (és mennyiért) választhat az, aki nem a szomszéd Józsira húzná rá a teszkós jelmezt, hanem igazi, komoly, hihető Mikulást hívna a házhoz, esetleg kísérőivel együtt. A kínálattal Dunát lehet rekeszteni, a komolynak tűnő szolgáltatókat végignézve, végigkérdezve arra jutottunk, nagyjából 15-20 ezer forint környékén fizethet az a család, aki erre vágyik. Itt a három általunk talált, legkomolyabbnak, megbízhatónak látszó csapat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alázza meg gyerekét hiszti castingon

Koncz Andrea 2012. november 21., szerda 10:54

Különlegesen gusztustalan marketingakcióról kaptunk sajtóközleményt a napokban. A hiszti casting néven elindított kezdeményezés szervezői biztosan nagyon jópofának találták saját ötletüket, amelyben arra kérik a szülőket, töltsenek fel videókat hisztiző gyerekükről a hiszti casting facebook oldalra, ahol aztán szavazni lehet a legjobb (???) hisztire. A Facebook oldalt szándékosan nem linkeltem, ha valaki szeretné, a fenti honlapról megtalálja, a videókat amúgy csak lájkolás után lehet megnézni.

stockfresh 2278638 businessman-in-trouble-sitting-in-naughty-cor

Kiemelkedően empatikus és gyerekbarát ötletüket azzal támasztják alá, hogy a náluk megforduló gyerekek annyira jól érzik magukat, hogy haza sem szeretnének menni, ezért induláskor gyakran hisztizni kezdenek. Ezért aztán - gondolhatta a nagyravágyó marketinges - nem is lehetne jobb reklámot elképzelni, mint egy olyat, ahol magából kifordulva hisztiző gyerekeket mutogatnak, akikre még szavazni is lehet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt menő gyerekkönyv minden korosztálynak

Koncz Andrea 2012. november 20., kedd 13:23

Ezúttal gyerekkönyveket ajánlunk, és ezt a karácsonyig hátralévő hetekben még többször megtesszük majd. Most öt (és fél) könyvet veszünk górcső alá, elsősorban újdonságokat (vagy legalábbis nem túl régiségeket). A "klasszikus" szerzők, és a régi slágerek kedvelői se keseredjenek el, karácsony előtt még sort kerítünk egy olyan óriásösszeállításra is, ahol Lázár Ervintől a Szent Johanna gimin át Benedek Elekig ajánlunk majd melléfogásbiztos köteteket minden korosztálynak.

stockfresh 74555 grandfather-reading-book-to-grandson sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tuningot a babakocsinak, hogy parádézhass vele

nora 2012. november 19., hétfő 15:05

Legtöbbünknek, ha kisgyerek van a családban, a babakocsi alapvetés. Kinek ilyen, kinek olyan kell, mérlegeljük a szempontokat, mitől lesz praktikus, kényelmes, jól használható. Aztán vannak olyan, kevésbé földhözragadt emberek, akik számára a praktikum nem elég, na ők állnak neki a gyerek szállítóeszközét feltuningolni.

Ebből pedig olyan csodák lesznek, mint a rollerral összenőtt babahajtány, az utazóbőrönd mint kényelmes gyerekszállító, vagy a babakocsit fűnyírómotorral  kombináló száguldozó apuka... Na, ilyeneket tudnak a túlontúl kreatív emberek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Online cicák gyógyítanak a gyerekkórházban

Koncz Andrea 2012. november 18., vasárnap 08:17

Online macskák (és kutyák, nyuszik, kecskék) segítik a legyengített immunrendszerű, daganatos beteg gyerekek gyógyulását egy Seattle-i gyerekkórházban. Az új, kísérleti terápia során a gyerekpáciensek egy online játszószobában állatozhatnak, írta a c-net.

A gyerekek a cicák játékait távolról irányíthatják
A gyerekek a cicák játékait távolról irányíthatják

Mivel ezek a gyerekek a fertőzésveszély miatt nem kerülhetnek kapcsolatba valódi állatokkal, ezért valami olyan módszert szerettek volna találni, ami legalább részben pótolhatja számukra ezt az élményt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vonatozzon országszerte a Mikulással!

Koncz Andrea 2012. november 17., szombat 13:47

Ismét közlekedik a Mikulásvonat Miskolc és Lillafüred között, december 19-ig szállítják a gyerekeket a Mikulás feldíszített birodalmába. Budapesten két program közül választhat, aki mikulásvonatozna, de mindkettőt csak a december első hétvégéjén (dec. 1-2) rendezik meg. Ekkor járnak majd a feldíszített gőzmozdonyok a Nyugati és a Vasúttörténeti park között, és a Gyermekvasút vonalán is.

mikuvonat
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 ... 296

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés