7 ok, amiért jó középső gyereknek lenni

Számos előnye is van annak, ha kevesebb jut egy gyereknek a reflektorfényből.

Az első gyerekükkel még sokkal szigorúbb, minden apró részletre odafigyelő szülők általában sokkal lazábban állnak hozzá a következő ivadék felneveléséhez, és bár egy harmadik, agyonbabusgatott gyerek gyakran még inkább háttérbe szorítja a középsőket, a Today szerint számos előnye is akad azért a dolognak.

Nyitottabbak

Catherine Salmon és Katrin Schumann szerint a két testvér között a pad alá eső középső gyerekek helykeresése azzal is együtt jár, hogy az új élményekre nyitottabb gyerekek eközben számos új képességet elsajátítanak.

Tudnak titkot tartani

Nézőpont kérdése, hogy ez jó-e vagy sem, de a figyelem hiánya sokszor azt eredményezi, hogy az árnyékban tevékenykedő középső gyerekek hajlamosabbak megtartani maguknak a véleményüket és a rájuk bízott titkokat sem fecsegik ki.

shutterstock 557980897

Lavírozóképesség

A magukra hagyott középső gyerekek a kompromisszumot jelentő középutat is könnyebben megtalálják majd és jobb tárgyalóképességgel is rendelkeznek, mint a mindent kézhez kapó, elkényeztetett legkisebbek és a szigorúan felügyelt nagyobbak.

Barátkozósabbak

A lazábban tartott gyeplő miatt nagyobb mértékben támaszkodnak a barátaikra is, ami azt jelenti, hogy már fiatalon képesek mélyebb kapcsolatokat létrehozni.

És nem is olyan ostobák

A városi legenda, hogy az elsőszülöttek intelligensebbek lennénk az utánuk érkezőknél szerencsére csak akkor igaz, ha igazán szőrszálhasogatók akarunk lenni: tényleg intelligensebbek, de csak egy icipicit.

A függetlenség

A saját eszköztárukra támaszkodó középsők hamarabb függetlenednek és lesznek képesek gondoskodni magukról.

A hosszú élet titka

Egy 2015-ös tanulmány szerint a születési sorrenddel ellentétes a gyerekek várható életkora, tehát az idősebb testvérednél valószínűleg tovább élsz majd.

Oszd meg másokkal is!
Mustra