Kortárs írók meséi a hónap gyerekkönyvében

Kortárs íróink népmesegyűjteménye, ismeretterjesztő irodalom és egy kedves kaméleon a hónap legjobb gyerekkönyvei között.

Főként kiskamaszoknak ajánlja a Világvége alsót Szinetár Dóra színész, háromgyerekes édesanya, aki a Szívünk rajta program áprilisi könyvét kiválasztotta. A színésznő rendkívül szórakoztatónak találta a könyvet.

A program havonta mutatja be azokat a gyermek- és ifjúsági könyveket, amelyeket a független zsűri a legkiemelkedőbb műveknek talál.

"A korunk híres írói által újraírt népmesék egyszerre szórakoztatók a kisebb korosztály számára, és varázsolják el a szülőket, helyenként szürreális, ironikus, de mégis komoly tanulságokat hordozó történeteikkel.

Bár a célközönség talán inkább a már olvasni tudó kiskamaszok, mégis ajánlanám közös olvasmánynak, még ha az eredeti meséket nem is feltétlenül ismeri a gyermek - bár úgy az igazán szórakoztató” - ajánlja a könyvet Szinetár Dóra.

A kortárs írók pedig, akik a meséket alkották: Egri Mónika, Elekes Dóra, Gimesi Dóra, Kertész Edina, Lackfi János, Mészöly Ágnes, Molnár Krisztina Rita, Nyulász Péter, Tamás Zsuzsa, Varró Zsuzsa, Vig Balázs.

Áprilisban matricát kapott még a Szívünk rajta program szakmai és gyerekzsűrije szerint a Scolar Kiadó három kiadványa is. A Ravensburger Mit? Miért? Hogyan? Profi Tudás sorozatának kötete Földünk címmel bolygónkkal ismerteti meg a gyermekeket. Ugyanebbe a sorozatba tartozik a Balett című könyv, amely óvodások és kisiskolások számára mutatja be a művészetek egyik legkülönlegesebb ágát, a táncot.

A Mesél kategória díjazottja pedig Bosnyák Viktória legújabb könyve, az És most hogy festek?. A történet főhőse Kamill, a kis kaméleon, aki barátai segítségével a színek varázslatos világába vezeti be olvasóit.

Az áprilisban matricát kapott könyvek listája a következő: 

Kiadó Szerző Cím Kategória
Naphegy Mai népmesék kortárs íróktól Világvége alsó Mesél
Scolar Fabian Lenk Idődetektívek Mesél
Scolar Andrea Erne Földünk Fejleszt
Scolar Doris Rübel A balett Segít
Kolibri Bosnyák Viktória És most hogy festek? Mesél
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek