RAKTÁR

DIY lakásfelújítás: ajtókeret mázolás

Primilla 2016. július 4., hétfő 16:12

Először is szögezzük le: bármilyen mosolygós sikerfotót láttak róla a facebookon, a régi mázolmány ajtó- és ablakkeretekről való eltávolítása kimondottan és elképesztően szar meló, de valakinek ezt is el kell végeznie. És mivel a házvásárlás után egy fityingünk sem maradt mesterekre, hát jobb híján mi lettünk azok a valakik, a férjem, és én. 

Sajnos a lecsupaszítási műveletet nem lehetett ellinkelni, pedig szívesen megtettük volna. A régi nyílászáró tokok ugyanis rettenetes sötétbarna színben pompáztak, ami semmiképpen sem maradhatott úgy. A régi mázolmányt viszont a fehérre festés előtt mindenképpen el kellett távolítani a fáról, és nem azért, mert maximalisták vagyunk (van az a feladat mennyiség, aminél a maximalizmus értelmezhetetlen). Hanem mert a próbamázolásoknál bebizonyosodott, hogy a borzasztó barna csak olyan mennyiségű fehér festék alatt tűnik el, ami az életben nem fog keményre száradni.

Ha eleve fehér volt az ajtókeret, akkor ezt a műveletet megúszhatjuk, elég az új mázolás előtt kissé átcsiszolni a régi festést, egyrészt, hogy eltüntessük az egyenetlenségek éles kontúrját, másrészt pedig, hogy ne folyjon meg az új festék a régin.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szuperhősökre már a könyvei elhelyezésében is számíthat

Edicsek 2016. július 3., vasárnap 15:43

A török Burak Dogan olyan könyvespolcokat mutatott be, amik azonnal a kedvencei lesznek a képregényrajongóknak. A falra szerelhető polcok kedvenc hőseinek és hősnőinek a logójait mintázzák, miközben a könyvárának egy részét is elrendezheti rajtuk. Például a képregényeit. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz egyetlen 68 négyzetméteresből két nagyon menő kis lakás!

Becca 2016. július 3., vasárnap 14:30

A lakás tulajdonosa befektetési célra keresett lakást, tehát a legfőbb szempontja az ingatlan elhelyezkedése volt. Így nem is volt kérdés, hogy a belvárosban, azon belül a Gozsdu környékén keres lakást. Az is külön kihívásnak számított, hogy a lakás szinte romokban hevert – ettől a legtöbben viszolyognak, pedig hasznos is tud lenni –, ő viszont simán belelátta, hogy némi pénzráfordítással megsokszorozhatja az ingatlan értékét. Az elhelyezkedés mellett szempont volt, hogy a lakás felosztható legyen, azaz (lehetőleg minimális) falbontással, helységrendezéssel egy lakásból kettőt, esetleg hármat is ki lehessen alakítani. Az eredeti lakás, amit most bemutatunk, 68 négyzetméteres, és összesen 7 millió forintot költött rá a tulaj – ebben természetesen benne van a gépészet is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eladó Anglia egyik legmenőbb háza saját víztoronnyal!

Edicsek 2016. július 2., szombat 12:08

Az angliai Chesire hegyein, a Peak Districtben található az a ház, ami egyszerre lehet a moderndizájn-mániások kedvence – és azoké is, akiknek az a legfontosabb az új otthon keresésénél, hogy szép legyen a kilátás. Az eladásra kínál 5 hálószobás ház részét képezi ugyanis egy gyönyörűen felújított, XIX. században épült víztorony, és a ház kialakításában még azt is sikerült elérni, hogy magára a kastélyszerű toronyra lásson rá belőle. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk, mit láthat a ma nyílt IKEA Múzeumban!

MTI/Divany 2016. július 1., péntek 17:18

Megnyílt csütörtökön az IKEA első állandó múzeuma. A svéd lakberendezési áruházlánc történetét bemutató kiállítást a Svédország déli részén fekvő kisvárosban, Almhultban hozták létre, az 1958-ban megnyílt első IKEA-áruházban. Ugyanitt működik a mai napig az IKEA központja, ahol egy hónapja mi is jártunk megnézni az új Tom  Dixon kollekciót, és hogy hol tervezik a világszerte ismert bútorokat és lakberendezési kiegészítőket. A kiállítást hétezer négyzetméteren rendezték be, és évi 200 ezer látogatóra számítanak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha idén nem jut el a tengerhez, elhozhatja a nappalijába

(ja) 2016. július 1., péntek 09:07

Ezek a szuper medúzalámpák nemcsak újrahasznosíthatóak, hanem közvetve az óceánokat is óvják. Roxy Russel kaliforniai dizájner abban a reményben készítette el őket, hogy arra a veszélyre is „rávilágítanak”, amivel a környezetszennyezés és a műanyaghulladék fenyegeti a tengerek ökoszisztémáját. A lámpák eladásából bejövő haszon egy részét az Ocean Conversancy elnevezésű, nagy vizek élővilágát óvó környezetvédő szervezetnek adományozza.

A lámpákat újrahasznosítható és tartós PET-anyagból készítette, alkatrészeit a vásárló rakja össze. Mennyezetről leomló karjaival a lámpák lágy, szórt fényt bocsátanak ki, ami hasonló, mint egyes medúzafajok foszforeszkáló derengése.

Azt maga a tervező is bevallja, hogy ez a nemes környezetkímélő cél elsőre inkább ironikusan hat, hiszen a lámpákat műanyagból készítette. Ugyanakkor kiemeli: a probléma nem az anyaggal van, hanem a „minden eldobható” hozzáállással.

„Nem hiszem, hogy a PET káros lenne – inkább rosszul használjuk. Az emberiség soha nem lesz képes teljesen kiküszöbölni egy ilyen sokoldalú anyagot. De jobban át kell gondolnunk a hétköznapokban betöltött szerepét, és hogy miért dobjuk el egyszeri használat után" - fejtette ki.

Ezek a legjobb kortárs épületek Angliában

aa 2016. június 30., csütörtök 19:30

A napokban megtartották az EU-ból kifelé tartó Egyesült Királyság egyik legkomolyabban vett és legrangosabb építészeti eseményét, a Royal Institute of British Architects (RIBA) Nemzeti Építészeti Díjátadót. Az elmúlt évek új épületeit bíráló zsűri 46 munkát díjazott, köztük oktatási épületeket, gyermekkórházat, szociális lakást, galériát, zenetermet és idősek otthonát is. A galériára kattintva megnézheti, hogyan alakult a brit kortárs építészet a közelmúltban!

A jól megválasztott kanapé az életéhez kell igazodjon

ST 2016. június 29., szerda 17:43

A kanapé kiválasztása sosem egyszerű feladat, hiszen a kínálat igen széles. Ha megálmodta az ideális formát, elrendezést, szövetválasztást, és volt olyan szerencsés, hogy meg is találta egy üzletben, még mindig van egy átgondolnivalója: tényleg ez lesz a legalkalmasabb az ön lakásába?

Azt szinte mindenki tudja, hogy a kisebb terekhez kisebb, míg a nagyobbakhoz nagyobb kanapét kell választani. De azt is át kell gondolni, hogy a család nagyságához, az életmódjukhoz, a vendégfogadáshoz mi illik jobban? Ez alapján dől el ugyanis, hogy L alakút, 2, 3 vagy több férőhelyeset, fotelekkel kiegészíthetőt, ágyazhatót, teli lábasat vagy kecseset, karfásat, dönthetőt, szétszedhetőt, vagy ágynak nyithatót tud-e jobban kihasználni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak egy fúró választja el a menő lámpától!

ermiz 2016. június 28., kedd 14:24

Mostanság nagy divat lett a régi csészékből lámpát készíteni, ami tényleg ütős tud lenni, de nem sok helyen árulják, ha meg igen, az drága. Ha viszont van néhány csészéje, amit hajlandó esetlegesen feláldozni, akkor rendkívül egyszerűen szert tehet néhány ilyen lámpára, csak egy fúró meg némi porcelán kell hozzá. Na jó, ha a fúró egy ügyes kezű mesterember kezében van, az sem árt. 

Tehát van némi porcelán, akkor már csak egy gyémántfúró fej kell hozzá. Ez nevével ellentétben nem kerül gyémánt árba, bár némileg drágább, mint a sima fejek. Ami fontos, hogy csak akkus fúróba szabad rakni, mert azok a gépek viszonylag alacsony fordulatszámon dolgoznak. Ha ilyen nincs otthon, akkor olyan gép javasolt, amelyik 1500-as fordulaton tud működni. Extra bonyolító tényező még, hogy vízhűtéssel kell fúrni. 

2
Fotó: flamingotoes.com

Metálvillázva kivenni a sütőből a muffint menő vagy ciki?

Menő/Ciki

(sze) 2016. június 27., hétfő 15:11

Ezentúl akkor sem kell félretennie a kemény oldalát, mikor épp a sütőből kapja ki a csokis muffint! Az a jó hírünk van, hogy a milánói We Love Rock webshop felfedezte a piaci rést, amit a sütni-főzni szerető rockerek töltenek ki, akik eddig kénytelenek voltak rockerhez méltatlanul mindennapi konyhai kiegészítőket használni ehhez. Nekik dobták piacra a metálvillát formázó sütőkesztyűt, de az igazán kemény mag hozzá illő köténnyel, zenészportrés edényfogóval, hitvallást hirdető konyharuhával, a gyereknek meg gitárzúzó rajzfilmrockeres előkével is felszerelheti a háztartást. Most már tehát főzés közben is teljesen önazonos lehet az, akinek a rock az élete. Fekete alapon fehér, vagy fehér alapon fekete, „rock” feliratú tetoválás és szegecses karkötő? A választás szabadsága mindenkit megillet, ön például nemcsak azt döntheti el, rendel-e azonnal vagy sem, de azt is, menő ez vagy ciki?

853 szavazat 670 szavazat

Megnézhettük, hol születnek az IKEA bútorai

LS 2016. június 27., hétfő 08:25

Évente sok ezer új termék. Egy csomó tervező. Limitált kollekciók és sztárdizájnerek. Húsgolyó és papírbútor. Mindez az Ikea, a bútor- és lakberendezési kiegészítőgyártó óriás, aminek központja a mai napig egy svéd kisvárosban, Ålmhultban van. Az alig 15000 lakosú városban minden harmadik ember a svéd nagyvállalatnak dolgozik, a hatalmas Ikea felirat messzire látszik. A cég minden évben megnyitja két napra az itteni központ összes részlegét, ahol elsőnek próbálhattuk ki a lánc nélküli bringát, a még épülő múzeumot is körbejártuk, és közben természetesen lazacot és húsgolyót toltunk az arcunkba két esemény közt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így még nem látta Joey és Chandler nappaliját!

aa 2016. június 26., vasárnap 12:23

Míg a barcelonai Federico Babina a világ legelismertebb filmrendezőinek stílusvilágát használta fel illusztrációihoz, az Archdaily.com pedig pedig olyan kultikus filmek belső tereiről készített tervrajzot, mint például a Stanley Kubrick által rendezett Ragyogás vagy a Mechanikus narancs, addig a nívós londoni Central Saint Martins College of Art and Design egykori tanulóját, Babak Ganjeit a kilencvenes évek jól ismert tévésorozatai ihlették meg a “Some Places I Have Lived” névre keresztelt festménysorozata készítésénél.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha elég laza, csináljon önfenntartó kiskertet!

Primilla 2016. június 26., vasárnap 08:18

Minden kezdet nehéz, de akármekkora ordas közhely ez, a kiskertekre még a szokásosnál is jobban vonatkozik. Ha viszont valaki megfelelően laza, türelmes és lusta, a második évtől már minimális erőfeszítéssel is tud önfenntartó konyhakertet varázsolni.

Nem túlzunk, a természet mindenképpen teszi a dolgát, csak hagyni kell, meg egy kicsit kordában tartani, nehogy a fejünkre nőjön az egész, és mire észbe kapunk, már egy dzsungelben éljünk. A rendmániát viszont mindenképpen el kell engedni hozzá.

A szomszédasszonyom évek óta nem veteményez és nem vásárol palántákat, mégis mindig tele van a kertje mindenféle zöldségfélével. Paradicsom, rukkola, metélőpetrezselyem, fokhagyma, kapor és már fűszernövények, patisszon, cukkini, sütőtök (vagy valami hasonló) mindig terem a kertjében, pedig ezek közül egyik növény sem évelő. Az évelőkről most nem beszélünk, azok nyilván minden évben meghozzák a termésüket (vagy nem, de hát a természet sokszor kiszámíthatatlan). A titok egyszerűen annyi, hogy kissé slendriánul végzi a betakarítást, de azt legalább következetesen. A szétrepedt paradicsomokat elássa vagy eldobálja, ugyanígy néha kint felejt egy-egy tökfélét, és ezzel, mint aki jól végezte dolgát, már gondoskodott is a következő évi termésről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A magyar betontárgyak meghódítják Amerikát

etelka 2016. június 24., péntek 19:42

A magyar Ivanka márkanév nagyjából összefonódott a betontárgyakkal, amelyek egészen különleges irányt vettek néha: ilyen például a betontáska vagy a betonbútor. A cég évek óta ott van Milánóban a Design héten, most pedig Chicago-i Coverings kiállításon is bemutatkoztak.  A cég egyik jelenleg is futó nagy volumenű vállalkozása a New York-i Navy Yard homlokzati burkolatának kialakítása, emellett Miamiban tervezik egy bemutatóterem megnyitását, de nevük már Angliában sem ismeretlen.

A kiállításon burkolatokat mutattak be, valamint a saját fejlesztésű, úgynevezett high performance betont. De nem csak Amerikában vannak jelen, itthon az ópusztaszeri látogatóközpont és a Rudas Fürdő homlokzatának megújítása után többek között a CEU-val működnek együtt, és ne feledkezzünk meg a Zaha Hadiddal való együttműködésről se. Kattintson a galériára, és nézze meg, mivel próbáljuk Amerikát meghódítani. 

Kicsi erkélyre kicsi bútorokat!

ST 2016. június 24., péntek 17:55

Ha nincs kertje, sokszor az erkély vagy terasz az egyetlen olyan hely, ahol nyugalomban ejtőzhet, napozhat. Sokan azonban ezt sem tudják igazán kiélvezni, mert a hely annyira kicsi, hogy nem igazán találnak rá megfelelő bútorokat. Nekik mutatunk pár példát, amik a kicsi, sőt az extrém kicsi erkélyeken is elférnek és még jól is mutatnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van IKEA-s gyerekvédő kapuja? Vigye vissza!

Divany.hu 2016. június 23., csütörtök 09:50

Az IKEA sürgősen visszahívja PATRULL elnevezésű biztonsági kapuit, mivel számos olyan baleset történt, ami során váratlanul kinyíltak a kapuk, és a gyerekek leestek a lépcsőn. A vevőktől nyugta nélkül visszaveszik a terméket, és a teljes árát visszaadják.

Bár a termék eleget tesz a vonatkozó szabványok előírásainak és megfelelt a teszteken is, egy vizsgálat kimutatta, hogy a zárszerkezete nem megbízható, így mégis kockázatot jelenthet a kisgyermekekre nézve. Volt olyan baleset, ahol orvosi ellátásra is szükség volt. 

PATRULL kapu
PATRULL kapu
Fotó: IKEA

„Az IKEA álláspontja a gyermekek biztonságával kapcsolatosan a zéró tolerancia. Biztonságos és egészséges termékeket akarunk kínálni, mert úgy gondoljuk, hogy a gyerekek a legfontosabb emberek a világon. Ha egy termékünk kapcsán bármikor felmerül valamilyen biztonsági kockázat lehetősége, azonnal cselekszünk. Elfogadhatatlan számunkra, hogy a gyerekek megsérülhessenek játék közben, ezért azonnali és megelőző intézkedésként visszahívunk minden PATRULL biztonsági kaput” - nyilatkozta Maria Thörn, a Gyerekek IKEA-ja termékcsoport megbízott vezetője.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A közönség díjazta a magyar építész mesebeli óvodáját

nemoszi 2016. június 22., szerda 16:36

A Baumit Life Challenge 66 nemzetközi meghívásos építészeti díjon 22 ország 252 pályázata szerepelt 6 kategóriában (családi ház, társasház, középület, műemlék, felújítás és speciális homlokzati struktúra). Az épületeket 12 tagú nemzetközi zsűri értékelte. A madridi városházán megtartott díjátadón valamennyi kategória hat-hat jelöltje vett részt, köztük a magyar döntős, a Tóth Projekt Építésziroda képviseletében Tóth László építész. A hivatalos zsűrizésen kívül közönségszavazatok leadására is volt lehetőség, amelyet a középület kategóriában Katkics Tamás építész nyert meg, ezért ő is képviselhette hazánkat a nemzetközi gálán. Hajtás után mutatjuk a nyertes épületeket is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

DIY napernyőtalp minikerttel vagy kisasztallal

ST 2016. június 20., hétfő 19:22

A nyár beköszönte azt jelenti, hogy mindenki tódul a strandokra, de minimum az erkélyre, kertbe, hogy élvezhessék a kellemesen meleg időt. Persze egy idő múlva a napsütés is tud sok lenni, olyankor árnyékba kell vonulni – már ha a szél hagyja, és nem ragadja magával a napernyőt. Márpedig, mivel legtöbben nem szúrják vagy súlyozzák le az ernyőt, csak beleállítják az asztal közepén lévő lukba, ilyenkor borul minden. És ilyenkor Józsi bácsi, a bolti napernyőtalpak árát meglátva inkább előtúrja a sufniból a rég az ócskavastelepen rohadó Wartburg "jó lesz ez még valamire" pótkerekét és kiönti betonnal - ami a célnak tökéletesen megfelel, csak ordenáré ronda. Szóval a hajtás után arra adunk ötletet, hogyan készítsen napernyőtalpból házilag olyat, ami nemcsak egyszerű, de jól használható és még jól is néz ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megnyílt a borrajongók Disneylandje

aa 2016. június 19., vasárnap 09:21

Június elsején hivatalosan is átadták a Bordeauxban található Cité du Vin szórakoztatóközpontot, amit már most a felnőttek vidámparkja és Disneylandje-ként emlegetnek a közösségi oldalak borrajongói.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lengyel tervezők találták meg a tökéletes megoldást a rakparton napozásra

moana 2016. június 18., szombat 12:23

Legyen szó a bármelyik folyóval rendelkező városról, tavasszal és nyáron megtelnek a rakparti lépcsők emberekkel. Egy baj van ezzel, ezek a lépcsők nem éppen túl kényelmesek, nem lehet rendesen ellazulni rajtuk. Erre a problémára talált szellemes és kézenfekvő megoldást a lengyel No Studio két alkotója,  Magda Szwajcowska és Michal Majewski. Mindketten szívügyüknek tekintik, hogy szülővárosuk, Wrocław kevésbé kihasznált részeit újra felfedezzék az emberek, így olyan ülőalkalmatosságokat terveztek, amelyek sokkal vonzóbbá teszik a kemény és keskeny rakparti lépcsőket, és ahogy a mellékelt kép is mutatja, tervük be is vált.

Kattintson a többi képért!
Kattintson a többi képért!
Fotó: No Studio

 A napágyként is használható köztéri bútorokat a helyi építészeti fesztivál (DOFA 2016 Lowersilesian Festival of Architecture) keretében helyezték ki, ami június hetedikétől tizennegyedikéig tart.

Ha kíváncsi a duó további munkáira, akkor itt nézzen szét!

Ha rálép, akkor szellőztesse is – gyepgondozási 1X1

ST 2016. június 18., szombat 10:21

A gyep a kert egyik legszebb része. Vannak, akik annyira próbálják védeni, hogy még azt sem engedik, hogy rálépjenek, amivel ugyan lehet, hogy szebb lesz a kert, csak éppen élvezni nem lehet. Hogy miért szebb az a gyep, amire rá sem lépnek? Nem azért, mert így a szálak nem roncsolódnak. A pázsit növényei ugyanis nagyon ellenállóak, mint minden fűféle, vagyis a lábbal tiprás meg sem kottyan neki. Valójában a súly jelenthet gondot: a járkálással ugyanis tömöríti a talajt, ami a gyep fejlődését gátolhatja. De akkor mi a megoldás?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Állami óvoda is lehet menő!

Szűcs Gyula 2016. június 17., péntek 21:23

Nekem annak idején tökéletesen megfelelt a szolnoki Ságvári úton egy olyan ovi is, ahol egy öreg Videoton tévé meg Tévémaci-dizájnos mini lakásbelső mellett lehetett egy kisautókkal meg Legóval játszani, aki meg már 3 évesen is olvasni akart, az alvás helyett lapozgathatta az Alfa magazinokat, az udvaron pedig egy mini KRESZ-pályán gokartosok vs. rolleresek gyorsulási versenyt rendeztünk.

Viszont a kőbányai Idesüss! oviban is egész pofás lett az a hobbitlak kinézetű játszósarok. Meg úgy egyáltalán, tök menő a Google főhadiszállásra emlékeztető, vidám, színes dizájn, amiről egy sorozatot a be light! világítástechnikai és dizájnstúdió posztolt a Facebook-oldalára. A belsőépítészeti megoldások Borsos Melinda és Dimitrijevic Tijana munkája. 

  ...és akkor az udvart, amit az ütésbiztos burkolatokkal foglalkozó Színrelép csinált nekik, még nem is mutattuk...!

Tudta, hogy titkos luxuslakást rejt az Eiffel-torony?

aa 2016. június 17., péntek 19:43

Csupán párat kellett kattintania annak a négy szerencsésnek, akik a Labdarúgó Európa-bajnokság alatt beköltözhetnek majd a Párizs egyik jelképének számító Eiffel-toronyba. A nem mindennapi lehetőséget a bajnokság egyik szponzora, a szállásfoglalásban utazó HomeAway indította el, melynek vezetője, Brian Sharples szerint ez az egyedülálló lehetőség életre szóló kalandot ígér a nyertesek számára.

Ilyen a kilátás az Eiffel-toronyban található lakásban.
Ilyen a kilátás az Eiffel-toronyban található lakásban.
Fotó: homeaway.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme a tetőablak, ami balkonná tud alakulni

ST 2016. június 16., csütörtök 18:42

tetőterek egyik legnagyobb hátulütője, hogy nincs erkélyük, és az ablakok gyakran igen magasan helyezkednek el. Erre jelenthetne frappáns megoldást a tetőerkély nevű szerkezet, ami akár diadalmenet is lehetne – ha az árát is a hazai fizetésekhez igazították volna. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mert egyedi terasza, erkélye bárkinek lehet, csak tenni kell érte

ST 2016. június 16., csütörtök 09:49

Terasszal kevesebben büszkélkedhetnek, de balkonja szerencsére a legtöbb lakásnak van. Azonban ahhoz, hogy az valóban szép, ráadásul egyedi is lehessen, kicsit tenni kell. A csinosításhoz sok kreatív ötlet, és persze némi pénzmag is kell, cserébe azonban olyan személyre szabott tereket hozhat létre, amit a szomszédok is irigyelni fognak, és amiben a kikapcsolódás valóban könnyen megy.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés