Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával

Ha tudod a szabályokat, a Wellington elkészítése nem ördöngösség. A lényeg, hogy minden hozzávaló friss és jó minőségű legyen, meg persze az, hogy ne süsd túl ez a finomságot.

Ebben a változatban a klasszikus, fűszeres gombatöltelék mellé egy kis édeskés főtt gesztenye is kerül. Ezt borítja majd a húst a friss levelestészta-réteg alatt.

Nincs is ennél finomabb.
Nincs is ennél finomabb.Dar1930

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 deka bélszín
  • 10 deka szárított vargánya
  • 3 evőkanál dijoni mustár
  • 30 deka leveles tészta
  • fél csomag natúr gesztenyepüré
  • ízlés szerint só és bors
  • 10 deka pármai vagy serrano sonka
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A gombás-gesztenyés borításhoz kerüljenek a gombák az aprítógépbe, sózzuk, borsozzuk, ezek után egy kanál vajon megpirítjuk, majd jöhet hozzá a natúr gesztenyepüré.

A bélszínt lehártyázzuk, majd azt is megsózzuk és megborsozzuk. Egy kisebb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd a húst belerakjuk, és körben megpirítjuk minden oldalát. Ezek után mustárral azonnal vékonyan megkenjük.

Egy vágódeszkára vastagabb folpackot fektetünk, rátesszük a sonkaszeleteket úgy, hogy a széleik fedjék egymást, majd a gesztenyés gombapépet egyenletesen elkenjük rajta. Az elősütött bélszínt a közepére tesszük, aztán a folpack segítségével úgy tekerjük fel, hogy a gomba és a sonka beburkolja a húst. A folpackba csomagoljuk, így mehet a hűrőbe úgy negyedórára.

A leveles tésztát alumíniumfúliával befedett vágódeszkára tesszük, majd a közepére téve belecsomagoljuk a húst. Tojássárgájával lekenjük. Ilyenkor lehet óvatosan bevagdosni is egy kicsit a tetejét, hogy még szebb legyen. 20 percig sütjük 200 fokra előmelegített sütőben, majd további 15 percig 180 fokon, persze a sütési idő attól is függ, mennyire átsülten szeretnéd a belsejét.

Profi séf mutatja, hogyan készíts zseniális marhahúst. Videó! Profi séf mutatja, hogyan készíts zseniális marhahúst. Videó!

Egyszerű és finom receptek hétköznapi hozzávalókból, két profi séftől.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Még egy klassz előétel az ünnepekre: gyors lazacos kosárkák

Akár karácsonyi vendégváró is lehet ez a finomság, de egy hosszabb menüsor előtt előételként is bevetheted. Ha téli hangulatúvá varázsolnád, egy kevés friss gyömbérrel és egy csipet szerecsendióval érdemes megtenned.

2020. december25., 06:28

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Ez a gesztenyés-vörös áfonyás kalács tökéletes lesz húsvétra

A sűrű, aromás gesztenyemasszát nem csak karácsony könyékén érdemes felhasználnod. Tökéletes a húsvéti kalács ízesítőjeként, de a téli smoothie-ban vagy gyors kekszek alapanyagaként is nagyon finom. Legjobb barátja egy nagy kanál feketecseresznye-lekvár, ezzel érdemes megkóstolnod az elkészült kalácsszeleteket.

2021. március27., 12:52

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek