Ezt már csak megérdemeljük reggelente: omlett erdei gombákkal és parmezánnal

Egy menő változata következik a klasszikus omlettnek, amihez néhány fontos tanácsot is adunk. Ha van otthon egy kis szarvasgombaolajad, egy cseppet adj abból is a tojásokhoz, úgy még érdekesebb lesz a végeredmény.

A legfontosabb tanács, hogy lehet az omlettet alapjaiban variálni, viszont nem szabad.

Az omlett tojásból van, nem vajból és tojásból, nem vízzel, nem tejszínesen, nem tejfölösen, hanem csak úgy, tojásosan. Tejjel és liszttel már frittata a neve – ebben az esetben nem kell összehajtani sem, amikor elkészül. Emellett az is lényeges, hogy az omlett kis lángon süljön, kevés zsiradékon, illetve ne legyen túl vékony sem, mert akkor könnyen szakad és törik. 

A tölteléke viszont ezerféle lehet: jó sajttal, sonkával, lecsósan, friss zöldségekkel vagy akár önnmagában. A legfinomabb talán így, a vajban párolt erdei gombákkal, az olvadt mozzarellával és az aromás parmezánnal. 

 

Ha összehajtod omlett, ha nem, akkor frittata.
Ha összehajtod omlett, ha nem, akkor frittata.Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre erdeigomba-keverék
  • 5 tojás
  • 1 evőkanál vaj (és még egy kicsi a sütéshez)
  • 1 evőkanál parmezán
  • 1 kis csésze reszelt mozzarella
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel annyi dolgod lesz, hogy vajban megpárolod a gombakeveréket, majd sózod és borsozod. Ezek után olvassz vajat egy serpenyőben, tedd bele az előre összekevert és sóval, borssal ízesített tojásokat (akár néhány percig lefedve is sütheted). Amikor az alja már szilárd, szórd meg a sajtokkal és a gombával, majd hajtsd félbe. Ha kivetted a serpenyőből, felezd el és tálald friss koktélparadicsommal, olívával és vajas pirítóssal.

 

Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem? Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?

Régi hiedelem, hogy ha megmossuk a gombát, rengeteg vizet szív magába, összeszottyad, és az ízéből is veszít. Igaz ez?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Sűrű, puha és omlós – ez a legfinomabb túrós-vajas pogácsa receptje

Egy fél fej sült fokhagymával ízesítve még finomabb, de ha abból nincs kéznél, ez a pogácsa túrós-vajas változatban is remek. Tejeskávé mellett, vendégeknek és akár vajjal és lekvárral ízesítve is finom.

2021. november14., 09:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Halloumival töltött portobello gombafejek

Hatalmas méretű portobello gombafejek tökéletesek ehhez a fogáshoz, amit húsevőknek köretként, vegetáriánusoknak főételként is tálalhatsz.

2021. szeptember6., 10:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek