Kezdő vegán szakácsként ezzel vagánykodj: Csicseriborsós farfalle aszalt paradicsommal és füstölt paprikával

Garantáltan laktató fogás ez a gazdag, vegán tésztaétel, amit a füstölt paprika és a szárított paradicsom tesz izgalmassá.

Egészen az 1940-es évek közepéig vegánnak lenni olyan vegetáriánust jelentett, aki tartózkodik a tejtermékektől is. Később kezdtek durvulni a szabályok, ezek után kezdte a vegán életmód magában foglalni az összes állati eredetű hozzávalót, a tojást és akár a mézet is.

Ha tenni szeretnénk valamit a vérünk koleszterinszintjének csökkentéséért, a legjobb, ha néhány fogásunkat vegánra cseréljük, amivel ráadásul több rákféle és szívbetegség kialakulásának esélyét is csökkentjük. Ez a füstös-paradicsomos penne épp eléggé finom és laktató ahhoz, hogy ne tűnjön túl nehéznek a vegán fogásokra való átállás.

Bármilyen tojásmentes tésztával tökéletes..
Bármilyen tojásmentes tésztával tökéletes..kasia2003

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 kisebb doboz csicseriborsó-konzerv
  • 1 közepes doboz natúr paradicsompüré
  • 30 deka durum farfalle (bármilyen tojásmentes tészta jó)
  • 1 kisebb csésze aszalt paradicsom
  • 1 teáskanál füstöltpaprika-por
  • ízlés szerint só, bors és olasz fűszerek
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab hámozott paradicsom összevágva
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel a tésztát főni, közben süsd a hagymát növényi olajon közepes lángon néhány percig, majd add hozzá a csicseriborsót, a paradicsompürét, majd pár percig főzd össze őket. Ezek után mehet a keverékbe az összevágott paradicsom és a fűszerek. Ilyenkor sózd és borsozd ízlés szerint, tedd a tésztára a mártást, majd szórd meg a tetejét az apróra vágott aszalt paradicsomokkal. Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni, nagyon jól illik hozzá az articsóka, a sült fokhagyma és az olívabogyó is.

Ezzel a trükkel nem baj, ha elfelejted beáztatni a hüvelyeseket Ezzel a trükkel nem baj, ha elfelejted beáztatni a hüvelyeseket

Van egy jó megoldás feledékenység ellen.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Gyors vacsoratipp: az olaszok citromos tésztája parmezánnal és vajjal a legfinomabb

Az olaszok nagyon szeretik az egyszerűen összeállítható tésztákat, és mi ennek csak örülni tudunk.

2021. november17., 09:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Gyors ebéd: vargányás, húsos tészta tejszínesen

A legjobb akkor lesz, ha szánsz egy kis időt mellé egy házi tészta meggyúrására, de egy sütőtökös gnocchi mellett is remek. Ha pedig hétköznap dobnád össze, egy nagy adag olasz durumtészta sem szentségtörés ehhez a fogáshoz.

2021. október17., 11:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Rozmaringos-tejszínes tészta párolt répával és csirkefalatokkal

Egy jó kis csirkés tésztaalternatíva, ami akár a növényi tésztákból is finom lesz. A krémes-fokhagymás szósz egyébként rizs és gnocchi tetején is finom, ha éppen csak ezek lennének otthon.

2021. szeptember30., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek