LÁJFHEKK

Lelépő albérlő és nyomozó főbérlő - mindent a bérleti jogviszonyról

LS 2014. november 10., hétfő 19:17

Felmondott a főbérlője és csak egy hete maradt kiköltözni? Leszakadt a redőny, de senki nem akarja megjavítani? Lelépett a bérlője és vitte a fél lakást? Mindegyik előfordult már ismerőseim körében, a végeredmény vagy anyázás volt, vagy több hónapos jogi procedúra. Egyik sem jó megoldás, ezért sem árt végiggondolni, mit írunk alá, egyáltalán aláírunk-e valamit.

A lakáskiadást a 1993. évi LXXVIII. törvény szabályozza, ám sajnos nem teljeskörűen. A cikkben az önkormányzati bérlakással és a műteremlakás bérlésével nem foglalkozunk, de ezek szabályozása is megtalálható a rendeletben.

Nézzük a tényeket. Ha valaki kivesz egy ingatlant, akkor a lakást és a hozzá kapcsolódó helyiségeket bérli ki. Ahhoz, hogy a bérbeadás érvényes legyen, a szerződést írásba kell foglalni, amibe jó, ha minél több dolog kerül bele. Dr. Koncz Tibor ügyvéd segített eligazodni számunkra a lakásbérlés és -kiadás jogi aspektusaiban.

shutterstock 126811502
Távolról sincs vége, olvasson még »

Eladó Al Capone családi háza

aa 2014. november 10., hétfő 09:18

Eladó az egykori maffiavezér, Al Capone, avagy a Sebhelyesarcú chicagói háza, melyet a világ egyik legismertebb bűnözője még 1923-ban vásárolt 5500 dollárért (1.3 millió forint) – írja a Daily Mail. Capone egyszerű családból származott, és bár anyagi lehetőségei nyilván mást is megengedtek volna neki, talán mégsem meglepő, hogy a ház egy tipikusan a munkásosztály által lakott környéken található. Vélhetően épp ezért nem kelt el 2009-ben, amikor egyszer már piacra dobták 450 ezer dollárért (109 millió forint), mivel a nem túl csalogató környéken hasonló adottságokkal rendelkező házakat már 180-230 ezer dollár között is lehet találni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utál virágot locsolni? Csináljon magának öntözőrendszert a szobában!

ST 2014. november 9., vasárnap 16:29

Az öntözés nem a legkellemesebb része a kerttulajdonlásnak. Persze, néha jólesik meg-megállva, a kert szépségét elnézegetve fél-egy órát öntözni, de az esetek többségében az ember inkább gyűjtöget, és beszerez egy automata rendszert. Igen, a kertben ez megoldható, és a választék is széles, de mi a helyzet, ha a szobában szeretnénk megszabadulni a napi locsolás kényszerétől?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megint egy magyar borászatért lelkesednek külföldön

aa 2014. november 9., vasárnap 10:52

Nemrég mutattuk be azt a nyolc, kortárs építész által tervezett hazai borászatot, melyek nemcsak a borai, hanem építészeti megoldásaik miatt is izgalmasak lehetnek. A válogatásból akkor kimaradt a Sagra Építész Kft. nemrég átadott munkája, a Szent György-hegyi borászat, ami egykor Esterházy-présházként és vincellérházként működött. A műemlék épület felújítására az archdaily.com szerkesztősége hívta fel a figyelmünket, akiknek szintén elnyerte tetszését a hagyományos építészeti formákat, eredeti arányokat és színeket a mai kortárs elemekkel stílusosan kombináló építészek munkája.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lakna ön Hello Kitty-vécépapírral tapétázott Hello Kitty-lakosztályban?

Menő/Ciki

Edicsek 2014. november 8., szombat 19:05

Los Angeles adott otthont az első Hello Kitty kiállításnak. A vízfejű macska, aki tulajdonképpen nem is macska, és még csak nem ez a neve idén lett 40 éves, ennek örömére is tartották meg ezt a kiállítást és vásárt, amire a világ minden pontjáról várták a rajongókat. A tökéletes kiruccanáshoz pedig nem hiányozhat más, mint egy tökéletes szállás. természetesen Hello Kitty stílusban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
689 szavazat 582 szavazat

Így lesz új fürdője két nap alatt

etelka 2014. november 8., szombat 10:22

Utálom a fürdőszoba csempéjét. Nincs mese, hiába volt drága, hiába éreztem annak idején, hogy ez az én stílusom, ez mára elmúlt. Persze újracsempéztetni se pénzem, se energiám, de főleg a felfordulás miatt mondtam nemet.

Adott tehát egy 4 m2-es fürdőszoba, igen randa kék fallal, amit én festettem ki egy elborult pillanatomban, amikor már nem bírtam tovább nézni a virágos tapétát. A padló ugyebár barna, rücskös, takaríthatatlan. A terv pedig a falak fehérre kenése, majd a csempék átfestése világos szürkére, mivel a fehér padló szintúgy pillanatok alatt koszos lesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekből a tálalóedényekből még enni is művészet

Edicsek 2014. november 7., péntek 14:00

Lenneke Wispelwey holland designer olyan újfajta talalóedényekkel rukkolt elő, amivel többé már sosem lesz ugyanolyan az ünnepi vacsora. A munkáit úgy képzelje el, hogy többé nem a tálba teszi a vacsorát, a húsokat vagy éppen a gyümölcsöket, hanem például felszúrja rájuk. A Studio Apetit legújabb kollekciója, a Luscious Food Carvings olyan edényekkel állt elő, amik mindennek kinéznek, csak tálalásra alkalmas eszköznek nem. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha neten rendelne bármit is, azt ma tegye!

Edicsek 2014. november 7., péntek 09:34

November 7. ugyanis a Dotcommerce Day, azaz az Internetes Vásárlás Napja. Azt már tudjuk, hogy tényleg mindennek, de mindennek van napja a kézmosástól elkezdve a miniszoknyán át, szóval tényleg, miért ne lehetne az internetes vásárlásnak is, főleg ha még jól is jár vele. Akkor sincs baj, ha pénteken lemarad róla, pár webáruház akciója a hétvégén is tart. Tehát érdemes akár már most bevásárolni a karácsonyra, de akár a sima heti/havi nagybevásárlást is elintézheti most kedvezményesen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden igényt kiszolgáló bicikli városlakóknak

aa 2014. november 6., csütörtök 19:22

Tapasztalt városi bringásokkal állt össze az idei Oregon Manifest kerékpár-tervpályázat erejéig a dizájner termékekkel foglalkozó San Francisco-i Huge Design. Az eredmény egy moduláris tartozékokkal ellátott hibrid kerékpár, az EVO Urban Utility Bike lett, melynek elsődleges célja, hogy minél jobban alkalmazkodjon a felhasználók igényeihez – írja a mutatós közlekedési eszközről a design-milk.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tápozd a fikuszod

ST 2014. november 6., csütörtök 10:45

Növényeket tartani nem csak azt jelenti, hogy az ember biztosít számukra egy cserepet, meg egy olyan helyet, ahonnan lehetőleg csak ritkán mozdítja el őket. Ennél valamivel több törődést igényelnek ahhoz, hogy szépek és egészségesek legyenek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így trollkodjon a telefonfüggőkkel!

Menő/Ciki

bb 2014. november 5., szerda 17:27

Ahogy a telefonok egyre inkább az életünk és az alapvető napi feladataink részévé váltak, úgy férkőzött be a köztudatba és a tudományokba egy újabb típusú félelem, a Nomophobia, ami elsősorban azokat az okostelefonjuktól teljes mértékben függő embereket érinti, akik pánikba esnek, ha egy másodperce el kell szakadniuk a technológia egyik legmenőbb vívmányától.

Állítása szerint erre a 21.századi "betegségre” keres megoldást a Nophone.eu kiváló humorérzékkel megáldott tervezője, aki egy olyan kamu-okostelefont dobna piacra, ami az eredetivel sok szempontból megegyezik. A készülék törhetetlen és vízálló, de töltést nem igényel, előfizetés sem szükséges hozzá, és minden felesleges tartozékot nélkülöz – mivel gyakorlatilag csak egy műanyag tömb, ami mindössze annyit tud, hogy a szeretett mobilkészülékkel azonos méretű és súlyú – írja a gajitz.com a találmányról. Az egészben az a legjobb, hogy feltalálója már a Kickstarteren is viszonylag sikeresen nyomult: a kitűzött 30 ezer dollárból sikerült 10 ezret összekalapozniuk rá.

Okostelefon funkciók nélkül
Okostelefon funkciók nélkül
Fotó: nophone.eu
Távolról sincs vége, olvasson még »
792 szavazat 831 szavazat

Vizsgálja a GVH, hogy életet ment-e a légzésfigyelő

Edicsek 2014. november 5., szerda 12:22

A Gazdasági Versenyhivatal eljárást indított a Baby-Paradise Kft ellen. A vizsgálat tárgya, hogy a vállalkozás által forgalmazott légzésfigyelők valóban életet menthetnek-e, azaz a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát megsértették-e, írják közleményükben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Segélykérő SMS az új átverés

Edicsek 2014. november 5., szerda 07:47

Időről időre felbukkannak különböző telefonos csalások, amiket általában nehezebb kiszűrni, mint a szokásos e-mailes csalókat. Az e-mailek esetében a legtöbben szerencsére már nem dőlnek be nigériai bankigazgatók segítségkérésének, sem a hirtelen elhunyt gazdag ember leszármazottainak, és azt sem hiszik el, hogy Bill Gates merő jótékonyságból szétosztja a vagyonát. A csalók viszont nem adják fel, és hasonló áltörténetek segítségével már megjelentek az SMS-ben vagy akár a telefonon elkövetett csalások is. Elmondjuk, mikor kell gyanút fognia, és mit tehet, ha mégis bedőlt volna.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akár lakhat is a freskóval díszített vásárcsarnokban

aa 2014. november 4., kedd 19:19

A holland királynő, Maxima is tiszteletét tette Rotterdam új nevezetességének, a Markthal névre keresztelt vásárcsarnoknak a megnyitóján, melyet az MVRDV építésziroda és a Provast fejlesztő cég közösen adott át a napokban. A „Food Valhalla"-ként is emlegetett, patkó formájú épület több szempontból is más, mint egy hagyományos városi piac, például egy hatalmas, élénk színű gyümölcsöket, zöldségeket és egyéb piaci árukat ábrázoló freskó díszíti a falát, aminek láttán már-már úgy érzi magát az ember, mintha egy katedrálisban lenne. A mennyezetig érő látványos freskót „Cornucopia”(Bőségszaru) néven Arno Coenen és Iris Roskman készítette.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vidám szörnyecskék őrzik a bölcsiseket Újpesten

etelka 2014. november 4., kedd 08:10

Pár napja írtunk a lakók általi kezdeményezésként viruló kiskertekről a III. kerületi panelek tövében, most a IV. kerületben találtunk hasonló civil kezdeményezést. Káposztásmegyeren sok a gyerek, de a bölcsikben kevés a hely, ezért felújították a Homoktövis utcai bölcsődét, és két új szárnnyal is megtoldották, így 40 férőhellyel bővült. A bölcsit hőszigetelték és akadálymentesítették, sőt napkollektort is kapott a tetőre, amivel a fűtést és a melegvíz ellátást segítik. Az új rész a fotók alapján meglehetősen jól néz ki, de nekünk legjobban egy olyan apró részlet jön be, amihez mindössze egy jó ötlet, némi festék, és egy adag lelkes önszerveződés kellett: az új kerítés.

„Interneten láttunk hasonlót, az intézményvezetőnk, Kocsis Ildikó Edit találta, onnan az ötlet. A megvalósításban a Mosolyfestők Alapítvány segített, ahol érettségi előtt álló diákok dolgoznak közösségi munkában, nekünk csak a festéket kellett adnunk hozzá, azt pedig az önkormányzat biztosította. Még nincs teljesen készen a kerítés, egyelőre csak a homlokzati részen lett ilyen szép, de ahogy az időjárás engedi, körben mindenhol lefestik nekünk" – válaszolta érdeklődésünkre Farkas Anikó, a bölcsi részlegvezetője.

Legyen büszke arra, ahol lakik!

Szívesen számolnánk be a jövőben is hasonló, a saját lakókörnyezet szebbé tételét célul kitűző, alulról szerveződő civil kezdeményezésekről is, úgyhogy ha ön tud ilyenről, írjon nekünk adivany@mail.index.hu címen vagy a Facebook-oldalunkon!

Sátor helyett mobil minihoteleket a fesztiválokra!

ST 2014. november 3., hétfő 16:00

Egy fesztiválnak a műsor és a jó hangulat mellett fontos összetevője a szálláslehetőség. A legelterjedtebb a sátorozós verzió, de ezért nem mindenki van oda. Hogy a finnyásabbakat is be tudják vonzani, sok rendezvény keresi az alternatív megoldásokat, íme, egy lehetőség.

Itt az ásványvizes palack, ami minden táskába befér

Menő/Ciki

bb 2014. november 3., hétfő 11:09

Ön is küzdött már azzal, hogyan erőszakolja be egy hagyományos formájú táskába, mondjuk a laptopja mellé a hengeres ásványvizesüvegét? Nincs ezzel egyedül, az elmúlt hetekben a Kickstarteren több mint hatezren támogatták Jesse Leeworthy és Jonathan Byrt ötletét, akik egy forradalmian új formájú műanyag palackban látták a megoldást. A Memobottle néven futó kreatív csapatnak 15 ezer dollára (3.6 millió forint) volt szüksége ahhoz, hogy piacra dobja levélpapírpapír szabványméretezésű, Letter, A4 és A5 fantázianevű újrafelhasználható vizes palackjait, melyek lényege épp az, hogy akár egy kisebb borítéktáskába is kényelmesen elhelyezhetők. Mert így néznek ki: 

Vékony vizes palackoké a jövő?
Vékony vizes palackoké a jövő?
Fotó: memobottle.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
783 szavazat 1666 szavazat

Közel százmilliárdba kerül a világ legdrágább luxuslakása

ST 2014. november 2., vasárnap 20:16

A szupergazdagok közé bekerülni sokak álma. Erre Magyarországon anno lehetőséget nyújtott az egyik legnagyobb lottófőnyeremény, ami a 4 milliárd forintot is meghaladta. De van olyan lakás, amiből még ennyiért is legfeljebb ha a spájzot kapná meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Variálható dizájnbútort az előszobába!

ST 2014. november 2., vasárnap 08:41

Egy előszobában nagyon jól jön egy olyan bútordarab, ami nem csak egyféleképpen használható!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jól fizeti az állam a tyúkóltervezőket

etelka 2014. november 1., szombat 17:30

Jó hírünk van, kihirdették a Design Tyúkól – Urbánus csirke házat keres című pályázat eredményét, melyet a melyet az Aba-Novák Kulturális központ írt ki a Design Terminál szakmai támogatásával.

A téma a  hagyományos falusi élet tipikus jelképe a tyúk, a baromfiudvar volt; a kiíró szándéka pedig, hogy "a vidéki életforma eme meghatározó eleme a modern design eszközeivel újraértelmezve kerüljön a figyelem középpontjába. Lehetőséget teremtve ez által, a hagyományos formavilág és jó gyakorlat városi környezetbe való áthelyezésére, a városi élet humanizálására, egyúttal a vidéki környezet és életvitel modernizálására". Ennek megfelelően a hangsúly a látványon, a költséghatékonyságon és a megvalósíthatóságon volt. És hogy mennyire komolyan vették ez utóbbit: a nyertes műveket ki is próbáltatták a tyúkokkal.

Szenior kategóriában György Katalin – „HenXagon” terve nyert, a könnyen összeszerelhető tyúkól elvileg balkonra is tehető, ráadásul felturbózható ültetőládával és üvegházzal is. Szerintem nagyon kevés a hely a tyúkoknak, legalábbis ránézésre, és nem biztos, hogy az OSB lap a legjobb anyagválasztás hosszú távra, mindenesetre tényleg nagyon dizájnos darabot tervezett György Katalin. A nyertes 300000 forintot vihetett haza, míg a diákokat 200000 forinttal jutalmazták.

Diák kategóriában Kosztolányi Enikő, Ligetvári Csenge Luca, Ligetvári Dorottya Sára – „TIK-LAK”-ja végzett az élen (az ő pályzatukat sajnos nem tudjuk megmutatni, mivel a pályázat weboldalán rossz a linkjük).

Számomra a legkedvesebb Hámori Péter - „CSURB” munkája, aki továbbgondolta a tyúktartást, és egy teljes rendszert szentelt a kotlós kölcsönadására, sőt mobilapplikáció és tyúknapközi is bekerült a koncepcióba. Hámori különdíjat is kapott, csakúgy, mint Keller Ferenc- „TIK-BOX”-a és Dr. Ónodi Gábor- „Mobil design”-ja. Aba-Novák különdíjat kapott Horváth Lili- „Anyám tyúkja a városban” című munkája, aki egy meglehetősen drága anyagot, a WPC-t választotta, melyet főleg teraszburkolásra használnak.

Kedvet kapott? Itt olvashat a tyúktartásról többet, ha pedig a mi kalandjainkon kívül egy profihoz fordulna, akkor ezt a blogot ajánljuk.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Halloweenkor szopogasson vérző szemű koponyát!

Edicsek 2014. november 1., szombat 14:48

Idén valahogy visszafogottabbra sikerült a készülődés Halloweenra, talán azért, mert a gyerekek rájöttek, hogy teljesen feleslegesen csengetnek be idegenekhez, azok továbbra sem készülnek semmilyen csokival. Nagyobbaknak pedig a buliban is csak az a lényeg, hogy végre még egy alkalom van, ahol nyugodtan lehet hiányos öltözetű boszorkánynak vagy macskának öltözni. Ennek ellenére azért találtunk meglepő kiegészítőket.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kínaiak napfényre vágynak, a bolgárok boldog menekültekre

LS 2014. november 1., szombat 09:16

54 országból 802 tervező gondolta úgy, hogy elindul a 2014. évi Nemzetközi VELUX Díj pályázatán. A téma a fény volt, a jövő fényforrását kellett megtervezni. A többség a fény és az emberek kapcsolatát boncolgatta, a nyertes csapat, a pekingi Tsinghua Egyetemé a természetes fény városi életben betöltött szerepét boncolgatta. A kínai  versenyzők azokat az értékeket szerették volna megtalálni, melyek átadhatóak a jövendő gerenációnak, illetve arra kerestek válaszokat, hogy ez hogyan egyeztethető össze a modern, rohanó világgal.

Meglepő módon második helyen is egy ázsiai csapat végzett, a szöuli Hanyang Egyetem és Hongik Egyetem két hallgatója, akik a két Koreát elválasztó határ újraértelmezését mutatták be.

Harmadik helyre a szófiai Építőmérnöki és Geodéziai Egyetem csapata került, akik a menekülttáborokban élőknek tervezték meg a „Remény fényét”.

Az első három helyezett, pénzdíjban részesülő csapat mellett két különdíjas pályaművet is bejelentettek, mindkettőt Kínából. További hét csapat elismerő oklevélben részült, akik Kanadát, Olaszországot, Dániát, Bulgáriát és Kínát képviselték.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A lakók összefogásából nőttek cuki kiskertek a panel lábánál

etelka 2014. október 31., péntek 14:43

A szerkesztőség törzskocsmája egy lakótelepi ház aljában áll a III. kerületben, ahol talán a legnagyobb a lakótelepi lakásokban élők aránya Budapesten. A házakat egykor fűvel borított, de mára kikopott, lehangoló préri veszi körül, mint a lakótelepek közt annyi másikat.

Ám az egyik péntek esti lelazuláskor észrevettük, hogy valami elkezdődött volna: a kis földterületet valaki körbekerítette, a földet felásták, és valaki elültetett egy csomó virágot. Ugyanez történt a szerkesztőséggel szemben, a kisboltnál, úgyhogy arra kezdtünk gyanakodni, ez nem egy Marika néni egyedi akciója.

Sokáig nem láttunk senkit arrafelé, a virágágyás mégse halt ki, sőt meglepő módon nem szaratták tele a kutyákkal, és a kis, jelzésértékű kerítést se taposta le senki.

Aztán egyszer találkoztam valakivel, aki épp a kerítés mellett húzogatta ki a megtelepedett gazt. Tőle tudtam meg, hogy a történet szebb, mint ahogy gondoltuk: a két ház közösen vágott bele a szépítésbe, és a lakók dobták össze azt a majdnem százezer forintot, amibe a kertek kialakítása kerüt. Volt aki bokrokat hozott a telkéről, más fuvarozott, szereztek követ, földet és persze egy csomó növényt, aztán elosztották egymás közt a munkát. Neki például nincs kapája – "Hát minek egy panelbe kapa?!" –, de egy másik lakónak van telke, ahonnan mindig hazahozza a kapát és gyomlál egy kicsit.

A nyár óta közösen gondozzák a kerteket, persze van aki lemorzsolódott, de a törzsgárda sokadjára is lelkesen szedi ki az eldobott csikkeket a kavics közül, és locsolja a virágokat, ha szükség van rá.

Az önkormányzat is értékelte a dolgot, pedig, mint kiderült, akár be is tilthatta volna: számunkra meglepő módon az ültetésre is engedélyt kellett kérni (itt elképzeltük a hivatalnok Gizikét, amint valóban alaposan megfontolja ezt a nagy horderejű döntést pro és kontra), ehelyett szerencsére nemcsak üdvözölték a kezdeményezést, de felajánlották azt is a lakóknak, hogy jövőre pályázzák csak meg a kertek felújítását, ugyanis ebben a kerületben létezik ilyesmi.

Pályázat ide vagy oda, sokkal több hasonló lakóközösség kéne országszerte, és akkor a lakótelep megítélése talán nem lenne egyenlő azzal, amit most képvisel. Szívesen számolnánk be a jövőben hasonló, a saját lakókörnyezet szebbé tételét célul kitűző, alulról szerveződő civil kezdeményezésekről is, úgyhogy ha ön tud ilyenről, írjon nekünk adivany@mail.index.hu címen vagy a Facebook-oldalunkon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Jegyzeteljen a villanykapcsolóra!

ST 2014. október 31., péntek 13:50

Az embert lépten-nyomon ötletek lepik meg, vagy egyszerűen olyan dolgok jutnak az eszébe, amikről nem szabad megfeledkeznie. Ezek ilyenkor egy papírdarabon az üzenőfalra kerülnek. És aztán ott felejtődnek el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen olyan húst, ami 10 éve friss!

Edicsek 2014. október 31., péntek 12:58

A Lidl üzleteiben a reklámok alapján ezen a héten olyan húsokat vehet, amik már 10 éve frissek. Ha igaz az a mondás miszerint az vagy, amit megeszel, akkor van remény az örök fiatalságra: elég innen vásárolni a húst.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés