Szabadulj ki az összegubancolódott kábelek poklából!

Bogozni és tárolni tudni kell, ebben segítünk.

Minden nappal közelebb kerülünk egy remélhetőleg teljes mértékben kábelmentes jövőhöz, az odavezető út azonban utángyártott és percek alatt újra meghibásodó fülhallgatókkal van kikövezve. A PC Gamer szerint szerencsére van azért 1-2 módszer, amellyel rendet teremthetünk ebben a kaotikus világban.

Cseréld vezeték nélkülire

A vezeték nélküli eszközök beszerzése tűnik a legegyszerűbb megoldásnak, a sok esetben még mindig túl drága vagy közel sem olyan hatékony eszközök azonban egyelőre nem jelentenek tökéletes és mindenki számára elérhető megoldást a problémára. Segíthet persze az is, ha odafigyelünk arra, hogy csak akkora kábeleket szerzünk be, amekkorákra feltétlenül szükségünk van. Ha viszont minden alkalommal órákig tart az ördöglakatra emlékeztető fülhallgatók kibogozása, valószínűleg drasztikusabb módszerekre van szükség.

shutterstock 275984342

Hurkok és csomók

A vékonyabb kábelek esetében a kábel egyik végének hüvelyk és mutatóujjunk közé fogása magától is elindíthatja a végtelenül kielégítő látványt nyújtó kitekeredés folyamatát. A makacsabb görcsök eltávolítását ugyanakkor valószínűleg csak a kábel teljes hosszán előadott, oda-vissza sodrás oldja majd meg. A vastagabb kábelek esetében a kábelek felgöngyölítése segíthet. A kormánykerék módjára megragadott gyűrű előre-hátra mozgatása segíthet új formába önteni a használhatatlanná vált, össze-vissza hajtogatott kábeleket.

Ne a padlón fussanak!

Az íróasztalokra illeszthető kábeltartók segítségével persze elkerülhető a kaotikus kábelszituációk kialakulása. Emelett azzal is megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha úgy tervezzük meg a kábelek útját, hogy minél nagyobb legyen köztük az átfedés és a lehető legtöbb kábel haladhasson egymás mellett. A kötegeket ezek után egymáshoz rögzíthetjük, ami csökkenti a potenciális gócpontok számát.

Körbe-körbe

Ha pedig nem használod épp a kábeleidet és a vezetékek végén fityegő eszközöket, érdemes egy laza köralakot formálni belőlük. Az eszközök köré csavart vezetékek ugyanakkor könnyen megtörhetnek és nehezen eltávolítható kanyarokkal gazdagodnak majd, ez tehát kerülendő metódus.

Mustra