Szoktál ebédet rendelni? Drukkolunk, hogy ne innen érkezzen!

Lejárt termékek és földbe taposott zöldségek, meg nyomon követhetetlen, romlott áruk.

Egyadagos házhoz szállítást végző konyhaüzemben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság több mint 5 tonna alapanyag és helyben készített félkész étel forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését. A közlemény szerint a jogsértő vállalkozás a Pannon Food Catering Vendéglátóipari Kft, ami nyilvános céginformációk szerint 2002 óta létezik, fő tevékenysége pedig az egyéb vendéglátás.

Egy kis Google-nyomozással kideríthető, hogy a cégnek köze van a Teletál konyhájához. 2008-ban az Origo még Teletál / Pannon Food néven hivatkozik rájuk, de egy friss álláshirdetést is találtunk, ahol a Pannon Food Catering Kft. keres a Teletálhoz területi menedzsert, valamint a Teletál Ételfutár Kft. is ezen a telephelyen érhető el, őket viszont nem említi a közlemény. A piacon egyébként  bevett szokás, hogy bérfőzésbe kiadják a konyhákat, illetve hogy egy catering cég több céggel áll szerződésben.

Lejárt és nem nyomon követhető alapanyagok

A szakemberek az ellenőrzés során 58 tétel, összesen 5533,75 kg, döntő többségében nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű alapanyagot és félkész élelmiszert találtak az egység hűtőkamráiban és raktáraiban. A jogsértő termékeket a hatóság a helyszínen a forgalomból azonnali hatállyal kivonta, a forgalomba hozatalt megtiltotta és elrendelte a megsemmisítésüket.

Nincs csap a húsátvevő helyiségben

A fentieken kívül egyéb higiéniai hiányosságokat is megállapítottak a Nébih ellenőrei. A zöldség átvevő kapu előterében, a kapuval szemben, raklapokon, nyitott zsákokban alapanyagokat tároltak. Az alapanyagok így közvetlen szennyeződésnek voltak kitéve. A fagyasztókamrák padozata erősen szennyezett, eltaposott zöldségdarabokkal volt tele, a beton padozata helyenként sérült, hiányos. A húsátvevő helyiségben található kézmosó nem üzemelt, mivel vízellátással nem rendelkezett.

A melléktermék elszállításával sem volt minden rendben

Az ételmaradék, illetve az állati melléktermék elszállítási szerződés sem volt maradéktalanul rendben. Két vállalkozással is szerződésben állt a cég, akik felváltva szállították el az állati mellékterméket. Az egyik megbízott vállalkozás azonban erre nem rendelkezett engedéllyel, így nem volt jogosult az elszállításra.

Mustra