LÁJFHEKK

Baldachin nem csak a királylányoknak jár

ST 2016. január 16., szombat 09:08

A baldachinos ágy mindig is a királylányok és hercegnők lakosztályának tartozékaként él a köztudatban, ezért nem is nagyon jelent meg a felnőttek hálószobákban. Pedig ha egy kis színt és érzékiséget csempész bele, akkor a baldachin lehet akár egy fátyolos hárem részlete is – ez azért már egy felnőtt hálóban is garantáltan megállja a helyét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Chilei nyerte az építészet Nobelját

Divany.hu 2016. január 15., péntek 15:58

Alejandro Aravena chilei építészt találták a legérdemesebbnek a Pritzker-díjra, amit az építészet Nobeljaként is emlegetnek. A Pritzkert 1979 óta osztja ki kortárs építészeknek a Hyatt Alapítvány, nyertesei a szakmai elismerés mellett 100 000 dollárt is kapnak. 

2016 Announcement Video from The Pritzker Architecture Prize on Vimeo.

Aravena 1967-ben született Santiagoban, volt professzor a Harvardon, tanított Velencében és volt is tagja már a Pritzker-díjat osztó társaságnak 2009-2015 között. Munkái szerte a világon megtalálhatóak, tervezett Chilében, Amerikában, Svájcban, Mexikóban és Kínában is. 

Anglia válasza a fizetős reklámszatyorra

mzd 2016. január 15., péntek 15:23

Ahogy nálunk már régóta, úgy (helyesen) Angliában is bevezették azt, hogy fizetni kell a bevásárlószatyrokért. Ez a keresletet nem csökkentette, az ellopott táskák számát viszont drasztikusan megemelte: a Mirror szerint az elmúlt negyedévben már 520 millió darab nejlonzacskót vittek el fizetés nélkül - 26,7 millió font, azaz több mint 11 milliárd forintos kárt okozva ezzel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Veszélyes lehet az ikeás dob és dobverő

mstr 2016. január 14., csütörtök 15:24

Megelőző célú visszahívást jelentett be az IKEA két termékévével kapcsolatban. Azok akik korábban LATTJO dobverőt vagy LATTJO nyelves dobot vásároltak, haladéktalanul vegyék el azt a gyermeküktől, majd és vigyék vissza bármelyik IKEA áruházba, ahol a vételár teljes összegét visszakapják.

1

A termékvisszahívás megelőző céllal történik, mivel IKEA-munkatársak 6 esetben jelentették, hogy a dobverő gumi vége leesik, illetve könnyen lecsavarható. Az eltávolított gumigömböt a kisebb gyermekek lenyelhetik, ami akár fulladást is okozhat. Az IKEA eddig egyetlen balesetről sem értesült. A termékek valamennyi játékbiztonsági előírást betartva készültek, lettek tesztelve és kaptak engedélyt kiskereskedelmi értékesítésre. Mindezek ellenére, későbbi vizsgálatok során olyan további kockázati tényezőkre derült fény, amelyekre a szabványok és előírások nem tértek ki.

A LATTJO dobverő és a LATTJO nyelves dob 2015. november 1-je óta kapható a világ összes IKEA áruházában. A LATTJO dobverő és a LATTJO nyelves dob bármelyik IKEA áruházba visszavihető, és a vételár teljes összege visszajár. A teljes pénzvisszafizetéshez nincs szükség a vásárlást igazoló nyugta bemutatására. 

Megéri a hőszivattyú a kisebb házakba is?

ST 2016. január 14., csütörtök 09:43

Napjainkban egyre jobban terjednek azok a megoldások, melyek nem csak a kényelmet tartják szem előtt, hanem azt is, hogy hosszútávon fenntarthatóak legyenek. A megújuló energiaforrások alkalmazása a fűtési rendszereknél is egyre nagyobb teret hódít, így érdemes figyelemmel kísérni a változásokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legszívesebben eltaposná a vekkert reggelenként? Csak nyugodtan!

ST 2016. január 14., csütörtök 09:24

A nehezen ébredőknek eddig is nehéz dolguk volt az ébresztőóráikkal. Jobb esetben csupán nem ébredtek fel a lármára, rosszabb esetben rutinból nyomkodták le, egész a végleges elkésésig, a legrosszabban pedig egy laza csuklómozdulattal a falhoz vágva oldották meg a problémát. Mióta azonban a mobiltelefon a legelterjedtebb ébresztő eszköz, ezzel jobb vigyázni: egy mobil pótlása már nem olyan könnyű, és főleg nem is olcsó feladat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Caitlyn Jenner villájában a tengerpartot hozta össze a hollywoodi csillogással

aa 2016. január 13., szerda 10:02

Idén is folytatjuk a celebek otthonainak bemutatását, Mihalik Enikő New York-i hálószobája és a Marni tervezőjének milánói álomotthona után ezúttal Kim Kardashian 65 éves nemváltó mostohaapjának (azaz most már -anyjának) a malibui villáját mutatjuk be, amit a tavalyi évben vásárolt potom 3.5 millió dollárért, azaz körülbelül 1.1 milliárd forintért. Ezért az árért természetesen már nem akármilyen villa jár, a pazar panorámájú házban négy hálószoba és négy fürdőszoba is helyet kapott, az átalakításokat pedig egy igazi profira, Lori Margolisra bízta az élsportolóból lett celeb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Semmit nem érnek a ránctalanító krémek

ermiz 2016. január 13., szerda 09:56

Nem mi mondjuk ezt, erős állítás is lenne, hanem a Stiftung Warentest fogyasztóvédelmi szaklap, mely 9 ránctalanítót vizsgált meg, és teszteltetett 270 nővel. 

A teszt előtt kíváncsiak voltak arra, hogy a nők milyen hatást várnak el egy ránctalanítótól. A nők 40,2 százaléka nem remél látható ránccsökkentést, 39,5 százalékuk látható de nem teljes javulást vár, 10,3 százaléknak fogalma sincs, 10 százalékuk pedig látható és teljes javulást vár. Na, ők azok, akik rosszul jártak, ugyanis a tesztek eredménye lesújtó. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az autópálya-matricák ára nem, a fizetős útszakaszok viszont változnak

Edicsek 2016. január 12., kedd 16:31

A tavalyi országos és megyei éves autópálya-matricák január 31-ig érvényesek, úgyhogy ideje elgondolkozni, hogy milyen matricát vesz 2016-ban. Az árakban nincs változás, de módosultak a fizetős útszakaszok. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Hölgyem, ide a bankkártyát kell tenni, nem a telefont!" - avagy életem a mobiltárcával

Edicsek 2016. január 11., hétfő 17:13

A mobiltárcával  az élet nemcsak baromi kényelmes, de még a mai napig rendkívül vicces is. Az egész lényege, hogy NFC kapcsolatra képes telefonja, valamint bankja együttműködésének köszönhetően ma már a mobilját is ugyanúgy tudja használni, mint az érintős paypass kártyáját. Sőt, akár a hűségkártyáit vagy koncertjegyeit is a telefonján tárolhatja. Kipróbáltam, jó-e ez nekem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Közösségi asztalosműhelyben kreatívkodni és jótékonykodni is lehet

zezse 2016. január 11., hétfő 14:58

Nagyon szeretjük azokat a szerveződéseket, ahol valakik valakiknek segítenek, és eközben még valamilyen értéket is teremtenek. Ezért írtunk korábban a közösségi javítóműhelyről, jártunk a Technikában, most pedig Újpestre mentünk, ahol mindenféle egyszerűbb használati tárgyat lehet elkészíteni az AZTA közösségi műhelyben. 

A műhely korábban OTP fiók volt, a lakótelep egyik háza alatt terül el. A régi bank nyomai még fellelhetőek, a márványpadló, a kasszákat elválasztó üvegfalak eredeti helyükön állnak. Ide költözött be tavaly az Azta, hogy októbertől mindenféle tanfolyamokat indítsanak. Ám a történet sokkal korábban kezdődött, már 2015. márciusában. Az egyesület a Norvég Civil Támogatási Alaptól nyert támogatást arra a célra, hogy abból az un. rozsdaövezetben élők számára hozzanak létre csináld magad műhelyt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyit változott Brooklyn a hipszterinvázió miatt

aa 2016. január 10., vasárnap 13:17

Nemcsak a budapesti bulinegyedben ugrottak meg albérletárak az elmúlt években, hanem New York felkapottabb részein is, mint például Manhattanben, aminek köszönhetően egyre többen hagyták el a város legmenőbb részét és szorultak ki a jóval megfizethetőbb Brooklynba. A megugrott manhattani lakásárak miatt látványosan megváltozott a közel 2,5 millió lakosú városrész, amit még hollandok alapítottak: a Brooklyn név is a holland Breuckelenből fakad.

Távolról sincs vége, olvasson még »

24 házipraktika, ami megkönnyíti az életét

bb 2016. január 10., vasárnap 09:47

Nemrég már mutattunk pár praktikus tippet arra, hogy milyen könnyen kivitelezhető trükkökkel tarthatja rendben a konyháját. A House Beautiful pedig további pofonegyszerű házifortélyokat ajánl ahhoz, hogyan egyszerűsítsük a krumplipucolást, vagy kukaürítést. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Január 10-től ismét nem vásárolhat be akármikor

mzd 2016. január 9., szombat 19:05

Véget ért az adventi és az újévi időszak, és ezzel együtt a normális világ is - már ami a tetszés szerinti napon bevásárlás luxusát illeti. Lassan egyéves a szabályozás, de még mindig nem lehet tudni, hová is mehetünk élelmiszerért a hét utolsó napján - szerencsére mint mindig, a Mindenár ezúttal is elkészítette a boltlistát, amit a folytatásban meg is nézhet!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zenélő hűtő, személyszállító drón és az iker mosógép is a jövő része

Edicsek 2016. január 8., péntek 17:26

Ma ért véget a 2016-os Consumer Electronics Show, vagyis a CES, melynek egyik fő témája az előrejelzéseknek megfelelően az okos otthon, és azzal szoros összefüggésben,az "Internet Of Things", azaz a tendencia, hogy ma már tényleg minden okos. Összeszedtük. mik azok az egyelőre futurisztikus és/vagy furcsa dolgok, amik nélkül néhány év múlva el sem tudja majd képzelni az életét. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fotótapétával megnő a szoba

ST 2016. január 8., péntek 15:30

A fotótapéta messze nem új találmány, ami nem csoda, tekintve hogy nagyon jól néz ki. Legalábbis most, mert a régi pálmafás óriásposzter azért még más ligában játszott. Aki viszont mostanában szeretne ilyen képeket a falra, soha nem látott széles választékból dolgozhat, legyen szó előre legyártott darabokról, vagy olyanokról, amiket egyedi megrendelésre, saját fotó alapján készítenek el neki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Asztal Eredet rajongóknak

etelka 2016. január 8., péntek 08:31

Stelios Mousarris, egy ciprusi dizájner alkotta meg azt az asztalt, amitől leesett az állunk. A 2010-es Inception (Eredet) című film inspirálta asztal a film egyik jelenetére reflektál, ahol a szereplők rájönnek, hogy egy álomban vannak, és semmi sem az és olyan, mint aminek tűnik. Fa és acél keveréke a Wave City nevű asztal, melyet 3D technológiával nyomtattak, és nem ez az egyetlen izgalmas munkája a dizájnernek, érdemes a többit is megnézni. Ha pedig venne is, akkor nyúljon mélyen a zsebébe,mert 4000 euróba (1,26 millió forint) kerül. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Teázzon 3D nyomtatott cseh kubizmusból!

Divany.hu 2016. január 7., csütörtök 17:45

A 3D nyomtatás egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően ma már a legkülönbözőbb műfajokban kezdik alkalmazni a technikát. Nem is olyan meglepő tehát, hogy a Lauriger nevű lakberendezési kereskedőlánc felélesztette a híres cseh kubizmust legújabb teáskészletével, a Lilia márkanevű porcelánkészlettel. A Lauriger a cseh építészt, Svetlana Koženovát bízta meg a feladattal, hogy tervezze meg az asztali készletet, aki meg is tette ezt úgy, hogy a modern művészetet kombinálta a hagyományos porcelán-előállítási technikával. Döntse el ön, hogy sikerült neki! 

Erre figyeljen, ha műanyag ablakot akar!

ermiz 2016. január 7., csütörtök 08:27

A faablakok műanyagra cserélése mindig nehéz kérdés, sok érvet fel lehet sorakoztatni mellette,és ellene is. Ami biztos, hogy a nem megfelelő szigetelésű ablakok egy csomó bosszúságot okozhatnak, nem beszélve a hidegről és a feleslegesen kidobott pénzről.

Tehát ha már úgyis a spórolás a cél, fontos kérdés, hogy melyik mennyibe kerül. A választ persze roppant nehéz megadni, ugyanis minden ablak más és más. Új nyílászáróknál rengeteget számít például, hogy mekkora és milyen alakú az ablak, vagy hogy felújítás esetén mi az, ami még használható belőle. Különleges méretigények esetén az ablakot külön le kell gyártatni, ami pedig nyilván többe kerül, mint egy már kész, szabványméretű ablak.

shutterstock 196570400

A felújítási költségek pedig az ön ablakának jelenlegi állapotától függnek nagy mértékben, így simán lehet, hogy amíg az egyik lakásban az ablakfelújítás éri meg jobban anyagilag, addig a másikban már a cseréltetés a gazdaságosabb. Az mindenesetre valószínű, hogy a legdrágább teljesen új faablakokat csináltatni, az pedig szinte biztos, hogy sajnos az utánajárást nem fogja tudni megúszni. Aki biztos akar lenni benne, hogy az adott helyzetben a lehető legjobban dönt, kérjen árajánlatot több helyről.

Az, hogy mennyire akarja kizárni a hideget csak az ön döntésén múlik. Na jó, meg a pénztárcája vastagságán is. A hőszigetelő képességet az U számmal lehet érzékeltetni, azt mutatja meg, hogy egy egységnyi felületen, 1 Kelvin hőmérséklet-különbség esetén hány Watt energia halad át, illetve az ablak esetében mennyi energia távozik a lakásból.. Minél kisebb a k(U) érték, annál jobb a hőszigetelő képessége az üvegnek vagy az ablaknak. 

Tartósság

Mi alapján érdemes választani a számos cég közül, akik ablakokkal kereskednek? Az egyik fontos szempont az iméng már említett hőátbocsátási tényező, ami azt mutatja meg, mennyi hő távozik csukott ablakok esetén. Az U szám alacsony mivolta jelzi a szigetelés minőségét. Érdemes tudni, hogy a nagyon olcsó ablakon valahol biztosan spóroltak, és ez általában az anyaghasználatban jelentkezik. Számos márka létezik, érdemes pontos árat kérdezni, és az azonos technikai specifikációkat összehasonlítani. 

Ami még fontos az a garancia, és hogy, pontosan milyen feltételek esetén teljesül - kisbetűs részek elolvasása elengedhetetlen - és mikor buktuk a reklamációt. Ha foglalkozunk vele, akkor a fa ablakok szinte elpusztíthatatlanok. De, ugyanez vajon elmondható-e a műanyagról is? Ami biztos, hogy a műanyag ablakokat nem kell évente mázolni, 40-50 jelentenek megbízható minőséget, ha és amennyiben karban tartjuk őket, ami ebben az esetben némi takarítást, törlést takar. Alapvetően azt le lehet szögezni, hogy a műanyag ablakokkal nincs túl sok tennivalója az embernek. 

Az üvegek száma

Manapság nemcsak egy réteg üveget pakolnak az ablakokba, hanem kettőt vagy hármat is. A két üveglap közé szorult levegő szintén a szigetelést javítja, és - hogy bonyolultabb legyen a dolog - van, hogy nem is levegőt, hanem speciális gázt töltenek a két ablak közé, mely fokozza a hőszigetelést, viszont egy idő után elszivárog. Jelenleg a piacon számos gyártó van a nevesektől az olcsósággal operálókig, ebből kell eldönteni, hogy vajon melyik lesz a jó.

shutterstock 165925520

Mekkora kupival jár a csere?

Az új nyílászáró belekerülhet a meglévő ablak- és ajtótokba és úgy is, hogy azt kiszedik. Ez attól függ, milyen állapotú a régi tok, és mennyire lehet szépen és jól illeszteni az újat hozzá.

Ha marad a régi, akkor egy nap alatt kicserélik a nyílászárókat, mindenki boldog, és kész. Ha bontani is kell, az macera, mert porral és kosszal, utána pedig festéssel jár. Tehát kiverik a régi tokot, száll a por, mindent lehet letakarítani, majd a behelyezés után újrafesteni a nyílászáró körüli részt - nem egy leányálom, ezért ajánlatos összekötni más felújítási munkákkal, mondjuk rögtön a festéssel. 

Színek és stílusok

Ha már egy radiátor is lehet dizájnos, ehhez képest unalmasnak tűnne a fehér ablakkeret, így ma már számos színben lehet kapni ablakot a fehértől a feketéig. Ha akarja, hasonlíthat a fára, lehet divatosan szürke vagy éppen fémhatású, de ha a napsárga a nyerő, az is megoldható. Az egyik nagy gyártó, az Inoutic honlapján például a háza vagy lakása ablakait is átszínezheti, hogy kipróbálja, milyen lenne az ingatlana menő meggypiros ablakokkal. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Egyre többen fűtenek kandallóval

aa 2016. január 6., szerda 16:32

Vitathatatlan, hogy egyfajta dizájnforradalom zajlik a világban, melynek köszönhetően a lakástulajdonosok egyre bátrabban kísérleteznek a különböző formákkal, színekkel, de a lakhelyüket is sokkal gyakrabban váltogatják, mint például a múlt században. A luxus kályhákban és kandallókban utazó Paul Chesney szerint többek között ennek is tudható be, hogy a fatüzelésű kandallók is divatba jöttek az elmúlt évtizedben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bírja a fagyot a fagyállója?

Divany.hu 2016. január 6., szerda 14:56

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság legfrissebb vizsgálatában azt ellenőrizte, hogy a téli szélvédőmosó- és az egyéb fagyálló folyadékok a címkén megjelölt hőmérsékletnek megfelelő dermedésponttal rendelkeznek-e. 8 db termék nem felelt meg az ellenőrzés során: (eni -22 °C Prémium; ClubSmart; Antifrost-H; HUNOIL HG 12 ALU; Favorit; AUTOBRILL; LIQUI MOLY; Antifrost-K -40°C)

A téli időszakban általában a hőmérséklet éjszakánként jóval 0 ºC alatt marad, de nem ritka egyes helyeken az éjszakánként előforduló -10, vagy akár -20 ºC körüli hőmérséklet sem. Ilyen fagyoknál már mindenképpen érdemes figyelmet fordítani arra, hogy az autóinkhoz használt szélvédőmosó folyadékok megfelelő minőségűek és valóban fagyállóak legyenek, hiszen a folyadék megfagyva szétrepesztheti a folyadék-tartályt és a vízvezető csöveket, valamint a szélvédőre fagyva balesetveszélyes helyzetet okozhat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bútorszereléssel tesztelték a női és férfi agy közti különbséget

Edicsek 2016. január 6., szerda 09:36

Már régóta kutatják, hogy mennyire más a nők és a férfiak agya, ha térbeli gondolkodásról van szó, és mennyire teljesítenek máshogy, ha például olyan feladatot kapnak, ahol képzeletben testeket kell forgatniuk a térben. Általában az ilyen típusú feladatoknál a férfiak jobban teljesítenek. Ebből kiindulva születtek meg azok az elképzelések, miszerint a férfiak jobban tájékozódnak térkép segítségével, vagy könnyebben szerelnek össze bútorokat. Ez utóbbit tesztelték most a gyakorlatban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez volt az önök 10 kedvenc Raktár-cikke 2015-ben

ermiz 2016. január 5., kedd 21:52

Új bútoráruház, átalakított otthon, az év lakóháza - változatos cikkeket szerettek tavaly. Minden évben kíváncsian várjuk, mely cikkekre kattintottak a legtöbben, és melyikeket olvasták a legjobban. Annak különösen örülünk, ha nem egy fordításért rajonganak az olvasók, hanem a saját anyagainkért is. Nézzük hát a legjobb 10-et!

Távolról sincs vége, olvasson még »

40 millióba került a Pepsinek, hogy elfogyott a csoda focilabda

Edicsek 2016. január 5., kedd 17:17

40 millió forintba került a Pepsinek, illetve a  Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt-nek, hogy a garantált ajándékként hirdetett Funball labda idő előtt elfogyott. Az külön kiverte a Gazdasági Versenyhivatalnál a biztosítékot, hogy a felhíváshoz kapcsolt kisbetűs részben jelezték, hogy a labda csak a készlet erejéig áll rendelkezésre, miközben fő üzenetként viszont garantálták az ajándékot, de valószínűleg a cég sem számított arra, hogy mindenki megőrül egy kék focilabdáért. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kötözzön magának asztalt három lábból, üveglapból és kötélből!

Divany.hu 2016. január 5., kedd 12:22

A brit Henry Swanzy Ltd tervezőiroda az "egyszerűség ereje" mottójával teremtette meg a Bareppa névre hallgató dohányzóasztalkát, aminek a legfontosabb lényege, hogy egy bunjee kötél tartja össze a mindösszesen három darab lábát, olvastuk a MyModernMeten. Ennél a darabnál elsősorban az összeszerelhetőség egyszerűsége és a minimalista stílus vezérelte az alkotókat; az asztalka három fa lábát tetszőleges szögben lehet elhelyezni, a köteleket csak át kell bújtatni a lábakon, hogy aztán az üveglap közepén találkozhassanak: a stabilitást ez, és maga az üveg biztosítja. A kötélre azért van szükség (azon túl, hogy mutatós), hogy megtartsák a fa lábakat. 

bareppa 01
Fotó: henryswanzy.com

A Falmouth székhelyű tervezőiroda 2013 óta tervez olyan modern bútorokat, amik egyszerre elegánsak és praktikusak, és egyben műtárgynak is beillenek. 

Bareppa from Henry Swanzy on Vimeo.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 130

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés