LÁJFHEKK

Igenis lehet szemétből várat építeni!

Edicsek 2015. november 9., hétfő 09:40

Christian Montez és Kyra Powell 9 hét alatt fejezte be az építkezést. Egy kétszintes házat építettek ennyi idő alatt konyhával-előszobával, amiben még dolgozószoba is van. Ráadásul az egész ezer fontba, azaz nagyjából 435 ezer forintba került. A titok nyitja, hogy mindent újrahasznosított elemekből, vagyis tulajdonképpen szemétből építettek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki az ízlésficamos filmstúdió?

Menő/Ciki

aa 2015. november 8., vasárnap 15:01

Annyira megosztóra sikerült a Life Style néven futó lakberendezési cég két tervezőjének, Brittany Zwicklnek és Shannon Wollacknak a legújabb projektje, hogy arra gondoltunk: döntsék el önök, vajon menő vagy ciki-e a közelmúltban átalakított Culver Studios.

Távolról sincs vége, olvasson még »
446 szavazat 547 szavazat

Lehet praktikus fürdőszobája utólag is!

ST 2015. november 8., vasárnap 11:18

Amikor a fürdőszobáját tervezgeti,  mindenki elsősorban azt tartja szem előtt, hogy a végeredmény megfeleljen az ízlésének. Sokan pedig használat közben szembesülnek vele, mennyi tárolóhelyre lett volna még szükségük, esetleg bővült a család, vagy hogy olyan dolgokat is felhalmoznak a fürdőben, amikre eredetileg nem is számítottak. Ha már túlesett a fájdalmas szelektáláson, akkor íme, néhány praktikus ötlet, amivel nyerhet még egy kis helyet!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Őszi, vidám lakásdekor

ST 2015. november 7., szombat 17:47

Az ősz alapvetően egy gyönyörű évszak a színes levelekkel, a kellemes napsütéssel, és a bőséges gyümölcskínálattal. Kivéve persze, ha épp esős, nyálkás idő van – de a hangulatot olyankor is fel lehet dobni, még akkor is, ha a kertbe, közeli erdőbe nem nagyon tud kimenni. A lakás dekorálása ősszel is olyan lehetőség, amitől jobb kedve lehet, és nem is kell hozzá nagy kézügyesség, vagy túl sok idő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sírjon idén is a John Lewis karácsonyi reklámján

mzd 2015. november 7., szombat 14:23

Két éve medvével, tavaly pedig cuki pingvinnel indította be a könnycsatornákat karácsonykor a John Lewis áruház. Idén sem maradunk sírás nélkül, ugyanis a Business Insider oldalán már megtalálható a legújabb kisfilm, amit kicsivel több mint két perc hosszú és egy kislány, illetve egy idős bácsi kapcsolatáról szól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítse fel kerti növényeit a fagyokra!

ST 2015. november 7., szombat 14:22

A növények számára a tél a pihenés ideje, ám a mai kertekben már sokszor nemcsak olyan növényeket talál, amelyek gond nélkül átvészelik a hideg hónapokat, hanem olyanokat is, melyekre a fagy akár végzetes is lehet. A részben télálló növények helyzete ráadásul rosszabb, mint cserepes társaiké: utóbbiakat ugyanis nemes egyszerűséggel be lehet menekíteni a fagy elől, ám sok kerti növénnyel ezt már nem lehet megtenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aldiban nem, Auchanban Sparban és Lidlben viszont vásárolhat vasárnap

mzd 2015. november 6., péntek 15:40

Egyre közeledik az advent, amikor a legtöbb áruház felhasználja majd a rendelkezésére álló öt napnyi vasárnapi nyitva tartási lehetőséget. Addig is viszont szerényebb kínálattal kell beérnünk: november 8-án például Aldiba és különálló Tesco üzletbe nem mehet vásárolni, helyette viszont választhat többek között egy csomó Spar, Lidl és termelői piac közül, de Auchanba is mehet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hely, ahol átváltoznak a tárgyak

ermiz 2015. november 6., péntek 13:36

Kele Sára és Markó Barbara úgy döntöttek, nyitnak egy boltot a Szondi utcában. Ez alapvetően még nem lenne annyira izgalmas történet, de ők egy vintage boltot nyitottak. Gondoltam én, ám hamar kiderült, a furcsa hely nem is bolt, hanem inkább egy kreatív stúdió. A Studio Fabrika a Facebook-oldalukon olvasható önmeghatározás szerint "vintage furniture + magic", ennek megfelelően tele van székekkel, asztalokkal, lámpákkal és mindenféle kevésbé ismert kisbútorral, melyekhez nagy merészséggel nyúltak hozzá. Ezért is lehet például rózsaszín és kék egy egykori bárszekrényke.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak Kolozsvárig kell mennie, ha megnézné ezt a steampunk kocsmát

bb 2015. november 5., csütörtök 18:46

Még H.R.Gigernek is tátva maradt volna a szája attól a kolozsvári kávézó-kocsmától, amit nemrég a 6th Sense Interiors két belsőépítésze, Alexandru Tohotan és Zelenyák Zoltán tervezett meg. Bár azt nem tudni, hogy az Enigma Cafe néven futó bárban is ilyen méregdrága steampunk kávéfőzőkkel főzik e le a kávét, de a mozgó kinetikus szobrok és az azt körülvevő látvány valószínűleg enélkül is ámulatba ejti az ide betérő vendégeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lett belőlem hobbiasztalos

ermiz 2015. november 5., csütörtök 08:34

Alig három hete nyitott meg Budapesten az a közösségi barkácsműhely, ahová bárki mehet fúrni és faragni. Mivel én teljesen laikusnak érzem magam a gérvágó vagy a szalagfűrész kezelésében, elhatároztam, hogy megnézem, mit is lehet készíteni 5 óra alatt. A téma a virágtartó volt, de ezen belül nem volt megkötés, mindenki azt készített és úgy, ahogy akart. A sztori azért nem innen indult, hogy az illetékes hatóságok megnyugodjanak, volt kötelező munkavédelmi alapképzés, megtudtuk mihez kell védőszemüveg, mihez ne nyúljunk, és mikor kötelező a fülvédő használata. 

Prekoncepcióm és előzetes tapasztalataim alapján 30+-os nőkre lőttem be a barkácsoláson részt vevők körét, ehhez képest volt kétgyerekes anya, lelkes srácok, egy angol-magyar vegyespáros, ahol a nőtag a szinkrontolmács szerepét töltötte be, és két nagyon kedves segítő, akik mindent megkerestek, odaadtak, megoldottak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Pekingi Dizájnhét luxusplazákban tolta a gazdagok arcába a kulturális örökséget

aa 2015. november 4., szerda 09:12

A napokban ötödik alkalommal rendezték meg a Pekingi Dizájnhetet, amely az előző évekhez hasonlóan ezúttal is felért egy városnéző körúttal, mivel a minisztériumok és a helyi önkormányzatok által támogatott esemény keretén belül számos kiállítást, előadást és vásárt tartottak a 22 milliós városban. Ez többek között azért volt fontos a rendezőknek, mivel a dizájnhét egyik kiemelt témája a kulturális örökség megőrzése, a műemlékvédelem fontossága és az ezekkel kapcsolatos kritikus kérdések megválaszolása volt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz olyan a szobája, mint Mihalik Enikőé!

ermiz 2015. november 3., kedd 17:36

Mihalik Enikő magyar topmodell már egy ideje New Yorkban él, mármint amikor nem a világ egyéb tájain dolgozik. Most megmutatta hálószobáját, amelynek falára friss dekoráció került. A dekor is jó, meg a szoba is, úgyhogy megpróbáltuk összeszedni, hogyan és menyiért lehet olyan hálószobája, mint az egyik legmenőbb magyar modellnek. 

Stars above my bed thanks to @rjraizk * #mybedroomissupergirlie #loveit #starconstellation

Eniko Mihalik (@mreniko) által közzétett fénykép,

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most rendeljen, hogy tuti ideérjen karácsonyig!

Dívány 2015. november 3., kedd 11:10

Az egyik legjobb módja a karácsonyi bevásárlásnak az internetes rendelés: egyrészt kényelmes, nem kell az ünnepi tömegben tolongani, másrészt olcsóbb is, mintha a boltokban akarunk beszerezni valamilyen slágerterméket. Viszont egy kis előrelátást igényel: ha elszámítja magát, nem ér ide az ajándék január végére sem! Segítünk kicsit, és a hajtás után megtalálja, honnan mikor érdemes rendelni, és mikor kell elengedni a témát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most vegyen rózsát, ha jót akar

ST 2015. november 2., hétfő 17:41

A rózsa olyan növény, amit cserepes formájában is rengetegen tartanak, de igazán szép mégis a kertben lesz. Persze ehhez megfelelő ápolásra, gondozásra is szüksége van: a dús virágzás és az erős növekedés titka a napos fekvésben, a jó tápanyag- és vízellátásban rejlik. Figyelnünk kell még a bokrok tavaszi metszésére, a talaj tisztán tartására, a permetezésre és a téli feltöltésre. És ha kedvet kapott egy szép rózsaágyáshoz vagy lugashoz, akkor van egy jó hírünk: éppen most van itt a szezonja a nagy rózsavásároknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt tárolják a világ legdrágább borát

bb 2015. november 2., hétfő 11:02

Nem mindennapi látványt nyújt a világ egyik leghíresebb borászatának, a Château Cheval Blanc-nak a legújabb pincészete, melyet Christian de Portzamparc építész tervezett a bordeaux-i borvidéken található Saint Emilion hegyközségbe – írja a designboom.com a borászatról, mely egyike annak a négy pincészetnek, ami megkapta a legmagasabb Premier Grand Cru Classe (A) besorolást a régióban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bemutatjuk az építészt, akiről focilabdát és molekulát is elneveztek

aa 2015. november 1., vasárnap 09:15

Júliusban ünnepelte volna 118. születésnapját és halálának évfordulóját is a fenntarthatóság atyjaként ismert Buckminster Fuller, „Bucky”, aki a huszadik század egyik legnagyobb hatású formatervezője, építésze, feltalálója és matematikusa volt egyben. – emlékezik meg az archdaily.com szerkesztősége az amerikai gondolkodóról, aki termékeny pályafutása során több, mint harminc könyvet publikált, 28 fejlesztést szabadalmaztatott és 47 tiszteletbeli doktori címet zsebelt be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tartson halakat a konyhapult alatt!

Menő/Ciki

bb 2015. október 31., szombat 14:58

Nem irigyeljük azt a háziasszonyt,aki nekilát ennek az akváriummal felturbózott konyhabútornak a kitakarításához, melyet a holland dizájner, Robert Kolenik tervezett. A vizuálisan lenyűgöző hatást keltő „Ocean Kitchen” névre keresztelt limitált szériás munka ráadásul nemcsak egy gigantikus tengeri akvárium, hanem egy működő konyhapult is egyben, aminek belsejében a látszat ellenére elférnek a legtöbb konyhában szanaszét hagyott fazekak, serpenyők és egyéb főzéshez-sütéshez szükséges kiegészítők.

Fotó: kolenik.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
593 szavazat 799 szavazat

Mi olyan érdekes két ellopott székben, hogy a rendőrség nyomoz utánuk?

aa 2015. október 30., péntek 20:34

Különös bűnügy borzolja a kedélyeket az oklahomai Bartlesville-ben: a napokban két igencsak értékes, Frank Lloyd Wright által tervezett széktől szabadították meg a Price Tower szállót. Az ügy külön érdekessége, hogy magát az épületet is a világhírű építész tervezte 1952-1956 között, ráadásul a 67 méter magas torony rajta van az UNESCO várólistáján, tehát 2016-ban nagy eséllyel a Világörökség részévé is választhatják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre nőhet a hústartalom a párizsiban és más húskészítményekben

Edicsek 2015. október 30., péntek 18:14

Több hús lesz a párizsiban, a kolbászban, a virsliben, a krinolinban és még további húskészítményekben, ha elfogadják a Magyar Élelmiszerkönyv előírásait módosító rendelettervezetet. Egyelőre csak javaslatról van szó, vagyis még előre ne örüljön, hogy végre a párizsi összetevőinek fele hús lesz, de a VS.hu összeszedte az egyeztetés alatt álló szabályozás legfontosabb változásait.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz szép a sír

ST 2015. október 30., péntek 08:23

A hétvégén esedékes Mindenszentek közeledtével egyre többeknek jut eszébe az is, hogy rendbe kellene rakni a sírokat. A hétköznapokban ugyanis csak keveseknek van ideje ilyesmikre, ilyenkor két megoldás marad: vagy a teljes sírt lefedik kőlappal, amivel ugyan semmi dolguk, de a szépsége azért kérdéses. A másik lehetőség, hogy olyan növényeket választanak, amikkel nincsen sok gond.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aludjon az állatkertben!

ermiz 2015. október 29., csütörtök 11:56

Valószínűleg extra bevételre akart szert tenni az az állatkert, mely éjszakára is megnyitja kapuit a gazdag vendégek előtt. A zseniális ötlet a bristoli állatkert igazgatójának a fejéből pattant ki, Nagy-Britannia első luxushotelje, a The Lodge már várja a látogatókat. A privát szakács, a vörös pandák és az oroszlánok etetése csak néhány az izgalmas programok közül. Nem szabad elfeledkezni a szafari stílusú reggeliről sem, ami a gorillákkal való reggelizést takar, és amiért mindössze 125 fontot (54000 Ft-ot) kell fizetni személyenként. Ha siet, most épp kedvezményesen foglalhat!

Owain Cassidy, az állatkert marketingvezetője szerint ezzel a szolgáltatásukkal igazán különleges élményt tudnak nyújtani a vendégeiknek, akik bepillanthatnak az állatkert életébe a zárás után, megnézhetik kedvenc állataikat vagy a naplementét, és közben szürcsölhetik a borukat.

Temetői mécseseket teszteltünk, lakástűz lett belőle

Edicsek 2015. október 29., csütörtök 09:10

Az egész úgy indult, hogy egyre több helyen láttam kiírva a temetői mécsesek ismertetőjén az információt, hogy melyik hány órán keresztül ég. Gondoltuk, ezt úgysem tesztelte le senki, itt az ideje. Aztán nagyon hamar lakástűz lett a vége, pedig mindent az előírásnak megfelelően csináltam – csak éppen arra nem gondoltam, hogy a temetői mécsesben nem a gyertya a leggyúlékonyabb elem. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hatezer forintért csótányosíthatja az otthonát

Menő/Ciki

mzd 2015. október 28., szerda 10:14

Ha a rovarok és a lakás kapcsolatáról van szó, a legtöbbször olyan kontextusban kerül elő, hogy a tulajdonosok szeretnék kiirtani az otthonban felbukkant élősködőket. Többek között ezért is lepődtünk meg azon, amikor a Zara lakberendezési vonalának webshopjában nem csak egy, de több, elvileg dekorációs célt szolgáló rovarra bukkantunk. A hajtás után megnézheti, hogyan festenek, mit nem értünk rajta, aztán szavazhat is egy jót!

Távolról sincs vége, olvasson még »
510 szavazat 586 szavazat

Néhány angyalkás csomagolás egérdarabos szaloncukrot takar

Edicsek 2015. október 27., kedd 18:22

Az Örkény Édességnél tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal (Nébih), és olyan dolgokat is találtak az összetevők között, amelyek nem részei egy átlagos szaloncukor receptúrájának. A fondant-ban például fulladozó egér volt, de az angyalkás csomagolópapírba rejtett szaloncukorba kerültek még további rágcsálók, méhek és legyek is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Őszi hangulat a lakásban: mit és mennyiből?

ermiz 2015. október 27., kedd 09:47

Amikor jeges szelek fújnak és az orrunkig sem látunk el a reggeli köd miatt, semmi sem esik jobban, mint bekuckózni a kanapéra és kezünkben egy bögre forralt borral, vagy forró csokival bámulni a tévét vagy olvasni. Ehhez kerestünk inspirációt a boltokban, a kiinduló elem egy ággyá kihúzható kanapé volt, amely meg is határozza az őt körülvevő teret. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 125

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 13 dolog, amire jó még a hullámcsat

Nem is gondolnád, mennyi mindenre jó még ez a kis hullámos fémdarab. Tuti tippet hullámcsatra, a frizuránkon túl.

HATÁTÁTKELŐ Milyennek látom Amerikát egy év után?

Panni egy év után reflektál saját első benyomásaira, így kiderül, tényleg mindenki barátságos, de a barátot itt nagyon nehezen adják, a környezettudatosság nem erősségük, viszont a stressz sokkal kevesebb.

FILMVILÁG 2017 legpocsékabb filmjei - eddig

Melyek voltak 2017 első felének legjobb filmjei? Összeültünk hárman, és megbeszéltük. Voltak átfedések a listáinkban, de nem annyi, amennyire számítottunk, sőt néhány filmmel kapcsolatban véresen komoly vita alakult ki. Podcast.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés