Mi az a hurokszerű valami a bevásárlókocsin?

Úgy tűnik, még mindig akadnak olyanok, akik nincsenek tisztában a hurok céljával. Ez az írás nekik szól.

A szupermarketek gurulós bevásárlókocsija nem egy bonyolult szerkezet, mégis van egy része, amelynek a rendeltetése újra és újra visszatérő téma az interneten. Arról a hurokról (vagy hurkokról) van szó, ami a kihajtható babaültető felső részén található. Ha te sem tudod, mire való, az élet nagy kérdéseit firtató sorozatunknak hála most számodra is eljöhet a megvilágosodás pillanata.

Hasznos funkciója van

Oké, a fémhuroktól nem fog gyökeres fordulatot venni az életed, de ha másra nem is, arra mindenképp jó, hogy egy kicsit kényelmesebbé tegye a bevásárlást. A félreértések elkerülése végett először is megmutatjuk, hogy pontosan miről van szó. Erről a kitüremkedő fémhurokról itt:

Észrevetted már?
Észrevetted már?Fotó: TommL / Getty Images Hungary

Van már valami tipped? Ha nincs, segítünk egy kicsit. A hurok elsősorban arra jó, hogy levegyen némi terhet a válladról – a szó szoros értelmében is. Ahelyett, hogy a babaültetőbe tennéd a táskád, vagy a válladon egyensúlyoznál vele, a fülénél fogva ráakaszthatod a hurokra, így nem fog akadályozni bevásárlás közben, és a helyet sem foglalja feleslegesen.

A szatyrokat is ráakaszthatod
A szatyrokat is ráakaszthatodFotó: Instagram

A hurokra akár a szatyrokat is ráakaszthatod. Főleg, ha a bevásárlókocsi babaültetőjének belső peremén több is van belőlük. Ez nemcsak a pakolást könnyítheti meg, hanem megkímélhet a kellemetlen balesetektől is. Ha ugyanis a felakasztott szatyrokba teszed a törékenyebb árukat, mint például a tojást vagy a zöldség-gyümölcsöket, elkerülheted annak a lehetőségét, hogy a többi nehezebb termék összenyomja őket. 

Hát nem nagyszerű? További tippek a hatékonyabb bevásárláshoz itt:

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.