ÉLETMÓD

12+1 alkalmazás, ami megjósolja az időjárást

Dívány 2012. július 7., szombat 16:21

Hozzá vagyunk szokva, hogy az okostelefonoknak, tableteknek köszönhetően most már pillanatok alatt hozzáférünk a legfontosabb információkhoz, mondjuk ahhoz, hogy mégis milyen időjárás várható. A fejlesztők pedig ontják magukból az alkalmazásokat. Ki is választottunk tizenhármat és öt napon keresztül figyeltük, hogy mennyire pontosak az előrejelzéseik órás bontásban, egy, illetve öt napra előrevetítve. Szerencsére a megfigyelési időszak alatt volt egy kis eső még hétfőn és csütörtökre nagy zivatarokat jósoltak, így ezek alapján próbáltuk megsaccolni, hogy mennyire megbízhatóak az appok. Természetesen az is fontos szempont volt, hogy mennyire felhasználóbarátak, mennyire tolakodó az ingyenes verziók két rákfenéje, a hirdetés és a teljes, fizetős verzió letöltésére felszólító üzenetek.

Nyaraljon a Szentendrei-szigeten!

km 2012. július 7., szombat 11:20

Nem kell Budapesttől túl messzire menni, ha nyaralós élményre vágyik! Ha a Dunakanyar felé indul, biztos talál olyan helyet, ahol szívesen eltölt pár napot, akár egy hetet is, ehhez adunk pár tippet. Ha a leányfalui strandot már unja, és Visegrádon is kibobozta magát, nézzen be a Szentendrei-szigetre!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Semmit nem érnek az anticellulitisz krémek

zezse 2012. július 5., csütörtök 19:49

Meggyőződésem, hogy tavasszal a cellulitisz elleni krémeket keverő gépeket magasabb fokozatra állítják, annak ellenére, hogy évről évre kiderül, ezek a krémet szinte semmit sem érnek. A nők mégis megveszik, a kozmetikumgyártók boldogok, és a kör a következő tavasszal kezdődik előről

Mióta szembesültem vele, hogy a negyvenpár kilós kolléganőmnek is van cellulitisze, aki pedig kórházi turbóitalokat ivott, hogy hízzon, és hogy a napi 2 spinning órát lenyomó barátnőm combja sem makulátlan, a vesztesek nyugalmával szemlélem a helyzetet. Persze, lehet papolni a sportól – amelynek egyébként számos jó hatása van –, meg az egészséges étkezésről (mantra: semmi cukor, semmi fehérliszt, óvakodj mindentől ami jó), de a megoldás valahol Isten kezében van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden az izzadásról: mennyit, miért, hogyan?

km 2012. július 5., csütörtök 16:29

Miért izzadunk, mi az izzadás élettani szerepe?

Skin-hu

Az izzadás körülbelül akkor jelentkezik, ha megnő a külső hőmérséklet, sportolunk, vagy hormonális változáson megyünk keresztül. Minden izzadástípusnak más oka van, de a cél ugyanaz: hűteni a szervezetet. A test hőháztartása általában egyensúlyban van, ha ez valamiért felborul, akkor normális esetben jön az izzadás. A meleg egész pontosan a hipotalamuszt stimulálja, ami jelet küld a verejtékmirigyeknek, ezek pedig elkezdenek vizet párologtatni. Az izzadságot a bőr alatt található 2-5 millió verejtékmirigy bocsátja ki, amelyek a testen mindenhol vannak, de a kézen, homlokon, lábfejen nagyobb koncentrációban fordulnak elő. Ha felmegy a test hőmérséklete, ezek a mirigyek aktiválódnak, az izzadság pedig úgy hűt, hogy a belső hő a mirigyeken keresztül vízzel távozik. A test hője kipárolog, ezzel a védi a test a szerveket a túlmelegedéstől – vezeti le a webmd.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha petevezetékre vágyik, forduljon a cigány konyhához

f.ádám 2012. július 4., szerda 21:13

Budapesten jelenleg úgy húsz darab lakásétterem létezik, mivel elég nehéz őket összeegyeztetni az ÁNTSZ törvényeivel. A Romani Platni sem klasszikus lakásétterem, hiszen egy héten két napra alakul át ifiházból lakásétteremmé, hogy a kilencedik kerületben megtudhassuk, mit ettek a cigányok száz évvel ezelőtt. Azt már a menüből kikövetkeztettük, hogy többek közt olyan dolgot, amit a legtöbb kultúrában a kutyának adnak, ezért ha valaki ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy megízleljen egy jó kis sertés-petevezetéket, annak a két hónapja létező Romani Platniig kell elmennie, ahol az étel mellé az antidiszkriminiáció-adagját is megkaphatja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készítsen házilag szúnyogriasztót

LS 2012. július 4., szerda 11:49

Még a legzöldebb állatvédők is boldog vigyorral ölik meg a szúnyogot, amint rájuk száll, a különbség annyi, hogy ők házipraktikákkal vagy bio szúnyogriasztóval próbálják távol tartani maguktól a mocskos kis vérszívókat.

Ez is egy megoldás
Ez is egy megoldás
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nővakítás luxusfokozatban: íme a legdrágább testkrémek

zezse 2012. július 2., hétfő 16:39

Az angol nők egy része képes arany- vagy kaviártartalmú testápolót venni azért, hogy megakadályozza bőre megereszkedését és a ráncokat - kerül, amibe kerül. A luxuskategóriába kerülő krémek egy része már itthon is kapható, pedig a szakemberek szerint nem ezen múlik, hogy megállítjuk-e a ráncosodást.

Eddig az öregedés ellen botoxszal, hiperdrága szérumokkal, maszkokkal és krémekkel vették fel a harcot, most viszont a testre is elkezdtek fókuszálni az öregedés miatt aggódó nők – osztotta meg az izgamas hírt a Mail Online. Először is nézzünk néhány példát a legdrágább testkrémekre.

A Créme de la Merről a legtöbben csak annyit tudnak, hogy jó és drága – és itt a drága komolyan veendő, 530 font, azaz kb. 185 000 forint is lehet egy arckrém, de jó hír, hogy most már testápolót is lehet hozzá venni. A Reparative Body Lotion alig 120 fontba (42 000 Ft) kerül, ezért az árért 200 ml lehet a mienk.

creme de la mer
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt a hőséget már a kutyák sem bírják

zezse 2012. július 2., hétfő 11:02

A héten folytatódik a kánikula, és hiába van tele a Facebook azzal, hogy (ilyenkor főleg) ne hagyjuk a kutyát, macskát, gyereket az autóban, vagy más kicsi és lezárt helyen, évről évre történnek tragédiák.

D  FO20111227008
Fotó: Földi Imre / MTI
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nagyvárosi kertész: hasznos tippek kerti partihoz

Dívány 2012. június 30., szombat 10:19

A mi házunk tiszta átjáróház. Hétvégente megtelik a Budapestről kimenekülni vágyó rokonokkal és barátokkal, akik piknikezni indulnak a hegyekbe, de inkább megállnak nálunk, mert itt lehet napozni, feküdni a hintaszékben és csak néha-néha nyalja őket arcon egy kutya. Jó esetben hoznak magukkal enni-inni, rosszabb esetben improvizálni kell.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csomagolt kenyér és mézeskalács - piac nyílt a Kossuth téren

ermiz 2012. június 29., péntek 19:29

Garázsvásárok, életmódpiac:. 2012-ben sorra nyílnak az újabbnál újabb zsibvásárhelyek, annyira, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium is hatalmas potenciált látott a dologban, és egyenesen a Parlamenttel szembe telepítette a város legújabb termelői piacát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Atkins-diéta károsíthatja a szívet, és nem is működik

km 2012. június 29., péntek 17:40

Szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy egy legújabb vizsgálat eredményei szerint azok a nők, akik Atkins diétával fogynak nagyobb eséllyel kapnak szívinfarktust vagy stroke-ot, mint azok, akik nem – állítja a bmj.com. A diéta alacsony szénhidráttartalmú, viszont magas fehérjebevitelt követel meg, és igen népszerű, mert gyors súlycsökkenést ígér. A vizsgálat során 43 ezer svéd nő életét követték 15 éven keresztül, közülük 1270-nél fordult elő az évek alatt keringési probléma – állapította meg Pagona Lagiou, az Athéni Egyetem MD, PhD doktora.

Dr. Robert Atkins
Dr. Robert Atkins
Fotó: Mario Ruiz / Northfoto
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így nézzük mi nők a meccset

ut 2012. június 27., szerda 18:02

A meccs elejétől fogva koncentrálunk arra, melyik csapat milyen színű, ha épp nem alszunk el a meccsen. És persze többször el kell magyarázni, hogy a kapu előtti kis fehér izé az a büntetőpont.

tk3s mon069168

“Tartottam egy kiselőadást a csajomnak arról, hogy ilyen Eb kábé ‘96 óta nem volt. Hogy ez az Eb milyen jó, bár a meccs amit néztünk, baromi unalmas volt, belealudt. Félálomban volt amikor magyaráztam neki, és persze semmit nem jegyzett meg, csak annyit mondott, hogy aha, és utána visszaaludt” – mondta a Díványnak a 31 éves Péter és hozzátette, tényleg nagyon lelkesen magyarázta a csajának, miért is jó ez az Eb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

108 ok, ami miatt nehéz fogyni

Dívány 2012. június 26., kedd 17:48

Minden eddigi fogyókúrás kísérlete kudarcba fulladt? Nos, a szakemberek szerint legalább 108 befolyásoló tényezője van a fogyásnak. Elsőként ugye ott vannak az örökletes tényezők, ezeken elvileg nem tudunk változtatni, de azért egy kis mozgásteret így is adnak, így nem foghatunk mindig mindent a génekre – írja a Daily Mail. A British Nutrition Foundation a kormányzat számára készített beszámolójában hét csoportba osztotta a meghatározó okokat, vannak társadalmi, pszichológiai, fiziológiai, környezeti, az ivással és az evéssel, a mozgással, valamint a tévével, magazinokkal és az internettel kapcsolatos faktorok.

A körtealkat lenyomja az almákat

Dívány 2012. június 25., hétfő 15:49

Aki eddig a testtömegindexe (BMI) miatt rettegett, most fellélegezhet, dr. Margaret Ashwell egykori kormányzati tanácsadó ugyanis kijelentette, sokkal többet mond el rólunk az, hogy milyen az alkatunk. Ashwell az Oxford Egyetem egyik táplálkozástudományi szakértőjével együtt több tucatnyi kutatást tanulmányozott annak érdekében, hogy kiderítsék, mégis melyik módszerrel, milyen adatok felhasználásával lehet a legjobban meghatározni, hogy kellően egészségesek vagyunk-e.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Álmatlanságra a fény a megoldás

kitbits 2012. június 25., hétfő 11:33

Az álmatlanság és a sötétségtől való félelem jó eséllyel összefügg – legalábbis egy friss felmérés szerint, amelynek eredményét a Science Daily ismertette. A torontói Ryerson University alvás- és depressziókutató csoportja alvászavaros fiatatokat vizsgált, akiknek csaknem fele úgy nyilatkozott, hogy fél a sötétben. Utánajártunk, a magyar pszichológusok, szakértők mennyiben értenek egyet ennek a felmérésnek az eredményeivel.

stockfresh 1018365 sleeplessness sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készítsen egyedi flipflopot

ermiz 2012. június 24., vasárnap 15:40

Itt a nyár, megszabadultunk a zárt cipőktől, szívünk szerint flipflopban nyomnánk végig a nyarat. Egy idő után viszont mocsok unalmas az ezer éve hordott, egyszínű papucs, amin sehol egy strassz vagy szín, esetleg valami más dísz. Semmi gond, ezentúl gyártunk magunknak olyat, amilyet akarunk.

papucs640
Távolról sincs vége, olvasson még »

A futócipő káros, a mezítláb futás a tuti

km 2012. június 24., vasárnap 12:53

Egy független kutatócsoport érdekes tanulmányt juttatott el hozzánk, mely szerint a futócipők károsak az egészségre. Nem újkeletű a dolog, több kutatás is arra jutott, hogy az agyonpárnázott sportcipőkben futók sarokra érkeznek, ami bizony rossz, míg a mezítláb futók, vagy azok, akik a különleges kialakítású, úgynevezett "mezítlábas" cipőket veszik, helyesen, azaz a talp oldalán-elülső részén landolnak. A Nike Free már 5 éve húz az új divatból hasznot, de a mezítlábazás tapasztalt futók szerint is több mint PR, tényleg van értelme. Már ha az embernek van türelme évekig szoktatni magát az új technológiához.

stockfresh 1207090 young-girl-runs-on-sand-in-wood sizeM

Egyelőre viszonylag kevesen futnak mezítláb, de Angliában már létezik Barefoot Running nevű csoport is, melynek tagjai rendszeresen cipő nélkül vágnak neki London utcáinak, és az sem érdekli őket, hogy rendszeresen beléjük kötnek vagy kiröhögik őket. A mezítláb és cipőben futók szinte vallásos hevülettel csapnak össze rendszeresen, mi nem szeretnénk állást foglalni, csak megpróbáljuk vázolni az álláspontokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hét hajápolási tanács nyárra

Dívány 2012. június 23., szombat 09:24

Az UV-sugárzás, a sós tenger és a klóros víz nemcsak a bőrünket viseli meg, a hajunknak sem tesz jót, főleg ha szőkítve vagy festve van. „Az UV-sugarak hatására a víz hidrogén-peroxidként, vagyis fehérítőként viselkedik: szétroncsolja a pigmenteket, mire a haj elveszíti színét, fakóvá és merevvé válik. Ezenkívül a nap kivonja a haj keratinjában tárolt nedvességet is, úgyhogy az szalmaszáraz lesz és veszít a rugalmasságából” – olvasható a Kiskegyed oldalán. De mégis mit tehetünk annak érdekében, hogy a hajunk szezon végén is szép és egészséges legyen?

stockfresh 1536288 young-woman-refreshing sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Az undok eladó a barkácslázat is csillapítja

zezse 2012. június 20., szerda 14:07

A barkácsáruházakban és kertészetekben szinte mindent beszerezhetünk, amire szükségünk van, nem mindegy azonban, hogy undok, fásult eladók fogadnak-e, vagy tényleg úgy érezzük, megpróbálják megoldani a problémánkat. Vagy legalább nem kapnak röhögőgörcsöt, amikor dugaljjal ellátott kábel helyett dugós végű madzagot keresünk. Megnéztük azt is, a kertosztályon dolgozók mennyire vannak a helyzet magaslatán, megpróbálnak-e gondozási tanácsokat adni, illetve hogy mennyire értenek a növényekhez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így spóroljon: garázsvásár és életmódpiac

ermiz 2012. június 19., kedd 18:11

Pecsa és Verseny utca – ezek jöhettek szóba eddig, ha használt cuccokat, csetreszeket akartunk jó áron megszerezni, meg persze az Ecseri, de az sosem az olcsóságáról volt híres. A Verseny utcai piac sokak szomorúságára bezárt, maradt a Pecsa, illetve a frissen feltűnt belvárosi piacok. A kettő közt nagy a különbség, a Pecsában boldog-boldogtalan megfordult, a Terézvárosi Bolhapiac vagy a Szimpla Bringás Bolhapiac inkább a belvárosi fiatalokat vonzza.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne aggódjon, a férje azért dug félre, mert önt szereti!

km 2012. június 18., hétfő 19:00

Egy új önsegítő könyv szerint nem gond, ha megcsalja a férje, mert ez csak szerelmének jele: szerintünk kicsit furcsa teória, de nézzük, min alapul! Illetve, ha már úgyis a hűség van terítéken, kicsit utánakerestünk, miért jó a monogámia és miért nem, plusz körbekérdeztük férfikollégáinkat, mi lehet a végtelen szereteten kívül még a megcsalás oka.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fehér fogak 40 perc alatt: igaz vagy sem?

zezse 2012. június 18., hétfő 09:26

Miután évekig kísérleteztem az olyan házi módszerekkel, mint a szódabikarbóna meg a fogpor, és persze mindig fogfehérítős fogkefét meg fogkrémet vettem (melyek nem értek semmit), nem bírtam ellenállni a sznobságomnak, és a Bónusz Brigádnál vettem egy bónt fogfehérítésre. Persze, azt csak utólag olvastam el, milyen típusú kezelést javasolt a fogorvos, illetve, hogy mire számíthatok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Halpiacot rejt a budaörsi gyártelep

ermiz 2012. június 16., szombat 15:20

A Budaörsi Halpiac már jó pár hónapja nyitva van, és bár piacnak erős túlzás nevezni, ennek ellenére arra biztatok mindenkit, hogy ha sok a pénze és friss halat szeretne, akkor kanyarodjon arra. Az egyik legnagyobb halkereskedő cég, a PLP Seefood nyitott itt egy kis boltot, ahol magánszemélyeket szolgálnak ki. A kicsi ebben az esetben nem túlzás, az üzlet alig pár négyzetméter, egy hűtőpult, néhány mélyhűtő és pár polc várja az érdeklődőket. A halkínálat naponta változik, attól függően, honnan érkezik áru. A  tengeri falatok mellett bort is be lehet szerezni, és néhány halhoz való fűszer is árválkodik egy polcon. A halak frissek és nem olcsóak, de hát a tenger messze van, a minőséget pedig meg kell fizetni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tüdőrákot okozhat a barnítóspray

nemoszi 2012. június 16., szombat 12:05

A barnítóspraykben használt egyik vegyület, a dihydroxyacetone (DHA) genetikai elváltozásokat, DNS károsodást okozhat, ha barnítás közben belélegezzük; és mivel sehol nem adnak maszkot, nyilván belélegezzük – írja az ABC. Több szakember vizsgálta a vegyületet, és mindnek vannak fenntartásai vele szemben, de a tüdőspecialista aggódik legjobban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A borotválkozás legfőbb szabályai nőknek

Dívány 2012. június 15., péntek 12:09

Ugyan mostanában szinte mindennap esik az eső, azért itt a nyár, vagyis aki eddig nem is tette, az is beáll a lázasan csupaszítók sorába. Van, akinek a gyantázás fekszik jobban, de van, akinek nincs kedve megvárni, amíg a szőrszálak elég hosszúak lesznek, és pepecselni sem szeret túlzottan, ezért inkább borotvát ragad. Igen ám, de az égető érzés, a kis piros pöttyök és a benőtt szőrszálak az ő életüket is alaposan megkeserítik. Christine Galotti, a Schick Quattro for Women brandmenedzsere és Alison Macneil, a Skintimate brandmenedzsere szerint ez mind annak a jele, hogy valamit nagyon rosszul csinálunk.

stockfresh 1761946 woman-shaving-her-legs sizeM

Hab vs. gél

Borotválkozni zuhanyzás, illetve fürdés végén érdemes, hiszen ekkorra felpuhul a bőr és a szőr. Vigyázzunk arra, hogy a víz ne legyen se túl meleg, se túl hideg és a túlzottan kiázott bőr sem ideális a borotváláshoz. Mielőtt penge érné a bőrünket, mindenképpen kenjük be borotvahabbal vagy géllel. Hogy melyik a jobb? A szakértők szerint az utóbbi, hiszen sokkal jobban siklik rajta a penge, így talán vágások nélkül ússzuk meg a kalandot, és a szőrszálakat is jobban puhítja, ami szintén nem hátrány, a borotvának így kevésbé kell küzdenie, és talán tovább is bírja. Persze, ahány ház, annyi szokás.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés