Tiszta bugyit vettél fel reggel? Csak hiszed!

GettyImages-85406898

Van egy-két ruharab, amelyekkel megmentheted a sietős reggeleket, mert nem halálos tragédia, ha mondjuk két napig veszed fel ugyanazt, de a fehérnemű egyáltalán nem, soha és semmikor nem tartozik ezek közé.

A legtöbben nem érzik jól magukat, ha olyan fehérneműt vesznek fel, amely nem esik át egy jó alapos mosáson, viszont lehet, hogy ez nem elég a teljes tisztasághoz. Szakértők szerint ugyanis a helyzet az, hogy még a mosás sem biztos, hogy elég a legintimebb ruhadarabok teljes fertőtlenítéséhez.

A Good Housekeeping Institute jelentése szerint a frissen mosott fehérnemű még mindig tízezer élő baktériumot tartalmaz. Egy Charles Gerba mikrobiológus által vezetett tanulmány azt állítja, hogy egy pár tiszta alsónemű akár egy tized gramm székletet is tartalmazhat.

Az alsónadrághoz tapadó baktériumok ugyanazok a mikrobák, amelyek a bőr intim területein szaporodnak, függetlenül attól, hogy milyen jól mos a mosógéped. Idetartoznak a potenciálisan káros kórokozók, például az E. coli baktérium is. Ez pedig idővel felhalmozódik, és egészségügyi problémákhoz, például húgyúti fertőzésekhez vezethet.

GettyImages-814298814
PeopleImages / Getty Images Hungary

Ha van egy egészen új bugyid, nagyon jó, csak az a csekély mennyiségű kórokozó van benne, amit nem tudsz kimosni, de annak érdekében, hogy a fehérneműs fiókod a lehető leghigiénikusabb legyen, dobj ki minden olyan bugyit, amit már hosszú évek óta tartogatsz, és szerezz be újakat!

A rendszeresen hordott alsóneműkben pedig azzal csökkentheted a baktériumok felhalmozódását, ha legalább 60 fokon mosod, a fehéreket akár fehérítővel. Különben is, mindenkinek jó, ha a fehér valóban fehérnek néz ki, mert talán a beszürkült fehér bugyik talán nem csak a mi rémálmainkban vannak jelen.

Az is jó megoldás lehet, ha hagyod őket a napon megszáradni, ez ugyanis egy másik jó módszer a baktériumok elpusztítására.

Te hány fokon mosod az alsóneműidet?

Oszd meg másokkal is!
Mustra