Megtört a jég: káromkodni fognak egy Disney-filmben

GettyImages-157042404

Változik a világ, és úgy tűnik, azzal együtt változik a Disney is. Peter Jacksonnak ugyanis sikerült meggyőzni a céget, hogy szegje meg a „nem káromkodás szabályát” a Beatles-doku miatt.

Miután éveket töltött azzal, hogy több mint 57 órányi felvételt dolgozzon fel egy háromrészes Beatles-dokumentumfilmhez, a filmrendezőnek meg kellett győznie Disney-t, hogy történetében először engedélyezze a káromkodást a filmekben.

Beszélnünk kellett a Disney-vel a káromkodásról. A Beatles fiúk szabadon káromkodtak, de nem agresszíven vagy szexuálisan – magyarázta a rendező, és megjegyezte, hogy szerinte ettől a vállat is modernebbnek érzi magát.

Jacksont megkereste az Apple Corps, ami a Beatles örökségét kezeli, és felajánlották neki, hogy  átnézhet több órányi felvételt és kétszer annyi hanganyagot, amelyeket 1969 januárjában rögzítettek, azzal a céllal, hogy filmet készítsenek belőle.

Az eredetileg moziba szánt The Beatles: Get Back című filmből három kétórás film készült a Disney+ csatornának. 

A mozik bezártak, és nem volt más dolgom, mint szerkeszteni. Folyamatosan új dolgokat és módokat találtam a történet elmesélésére. Hat óra lett a vége – részletezte Peter Jackson.

GettyImages-1142792137
SeM / Getty Images Hungary

Azt hiszem, ennél rövidebben nem tudom megmutatni az igaz történetet. És ez egy történelmi felvétel. Éreztem a felelősséget, hogy ezt a világ elé tárjam, és ne tűnjön el újra egy páncélszekrényben az együttes igaz története – idézte a rendező szavait az IrishExaminer.

A filmrendező elárulta, azt is, hogy Paul McCartney örült, hogy nem egy hatásvadász alkotás készült, ahogy annak is, hogy helyreigazított néhány tévedést a The Beatles utolsó időszakával kapcsolatban.

Jackson hozzátette, hogy a mai napig szinte felfoghatatlan számára, hogy a 60-as években bármelyik zenekarról készültek felvételek, miközben felvettek egy albumot.

A tény, hogy ez megtörtént, és ez a Beatlesszel történt, elképesztő. Munka közben nézed őket, és sokkal őszintébben látod őket, mint bármely más Beatles-felvételen. Az emberek nem hiszik el, amikor majd látják. Olyan, mintha visszamennénk az időben – összegezte gondolatait a rendező. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra