Brutál helyszínek A Korona legújabb évadában, már nagyon várjuk

GettyImages-1188738512
Kofrán Eszter

A Korona 5. évada 2020 novemberében startol. Vajon milyen helyszíneket látogathatnak majd meg királyi szereplőink és milyen történetszálak várhatóak?

Javában készül már A Korona 5. évada, de ha te sem tudsz 2022 novemberéig türelmesen várni a sorozat új évadának megjelenéséig, kukkants be velünk a kulisszák mögé. Vess egy pillantást a gyönyörű forgatási helyszínekre a Country & Town House idegenvezetésével.

GettyImages-1162353402
Laszlo Szirtesi / Getty Images Hungary

San Telmo, Mallorca

A sorozat új Diana hercegnőjét, Elizabeth Debickit és az új Károly herceget, Dominic Westet filmforgatáson érték tetten ezen a mesés helyen egy káprázatos motorcsónakon.

GettyImages-1173028879
Jeff Spicer / Getty Images Hungary

Lancaster-ház mint Buckingham-palota

Számíthatunk arra, hogy a pompás beltérrel rendelkező Lancaster-ház visszaköszönjön a képernyőkről. Ez a gyönyörű 19. századi neoklasszicista épület, amit Viktória királynő is nagyon szeretett, már a korábbi évadokban is gyakran helyettesítette a Buckingham-palotát.

GettyImages-1266645533
Abstract Aerial Art / Getty Images Hungary

Ardverikie-kastély mint balmorali kastély

Korábbi évadokban is a 19. századi gótikus Ardverikie-kastély helyettesítette II. Erzsébet hőn szeretett skót rezidenciáját, a balmorali kastélyt. Mivel az 5. évad fel fogja dolgozni Diana halálát, és ez időben Vilmos herceg és Harry herceg a balmorali kastélyban tartózkodtak apjukkal, ezt a helyszínt is újra látni fogjuk. Továbbá Elizabeth Debickit is lencsevégre kapták Ardverikie előtt a két ifjú herceget alakító színésszel, tehát valószínűleg sokat láthatjuk majd ezt a helyszínt.

GettyImages-1153820460
David Cannon / Getty Images Hungary

Brocket Hall mint Kensington-palota

A legnagyobb izgatottsággal talán Károly és Diana válását várja a nagyközönség az 5. évad repertoárjából. Diana a Kensington-palotába költözött válása idejére. A producerek a 18. századi Brocket Hall neoklasszicista külsőjét választották a filmbe mint Kensington-palotát.

 

  

Somerley House, Ellingham, Hampshire-geograph-5496696-by-Mike-Faherty.jpg
By Mike Faherty, CC BY-SA 2.0, Link

Somerley-ház mint Highgrove-ház

Mialatt Diana a Kensigton-palotában lakott, Károly a Highgrove-házba vonult vissza, ahol ma Kamillával él együtt. A 4. évadban a Somerley-házban forgatták a Highgrove-ház-beli jeleneteket, úgyhogy várhatóan az 5. évadban többet fogjuk látni ezt a 18. századi neoklasszicista épületet.

GettyImages-898112160
VW Pics / Getty Images Hungary

Hedsor-ház mint Downing Street 10.

A Gillian Anderson alakította Margaret Thatcher át fogja adni a miniszterelnöki stafétabotot John Majornek, akit Jonny Lee Miller fog alakítani. A Hedsor-ház az eddigiekben is jó szolgálatot tett a sorozatnak mint Downing Street 10., jó lesz viszontlátni A Korona következő évadában is. Bár a Hedsor-házat 1106 óta látogatják királyok és királynék, napjainkban George Cloones, Beckhamék, Brad Pitt és Elton John is megfordult itt.

GettyImages-487078858
Tom Dulat / Getty Images Hungary

Burghley-ház mint windsori kastély

A negyedik évadban is láthattuk a Burghley-házat a windsori kastély reprezentálásaként. A következő évadban igazán izgalmas szerepe lesz ennek a Tudor-stílusú palotának, hiszen 1992-ben tűz gyulladt ki, a windsori kastély csaknem egyötödét felégetve.

GettyImages-566443231
Geography Photos / Getty Images Hungary

Somerleyton Hall mint Sandringham-ház

A negyedik évad végén pont a Sandringham-házat „alakító” Somerleyton Hallban hagytuk szereplőinket, ugyanis a királyi család előszeretettel tölti karácsonyait a Sandringham-házban.

A Korona 5. évada szemet gyönyörködtető helyszíneket ígér, hűen királyi témájához, a nézőket is fenséges pompával fogja kényeztetni. Alig várjuk!

Oszd meg másokkal is!
Mustra