9 sztárpletyka a ’90-es évekből, amiket te is elhittél annak idején

GettyImages-105246283

Aki az 1990-es évek években volt gyerek vagy fiatal, rengeteg különös pletykát hallhatott, olvashatott a korszak legnagyobb sztárjairól, Madonnáról, Britney Spearsről vagy épp Michael Jacksonról – a tévéműsorok, sztármagazinok és bulvárlapok tele voltak a bizarrabbnál bizarrabb hírekkel, melyek többségét simán elhitték a gyanútlan médiafogyasztók.

De vajon melyek voltak tényleg igazak a leghíresebb sztárpletykák közül, és melyek puszta hírlapi kacsák? A Ranker listájából szemezgettünk.

Angelina Jolie véres fiolája

Az ezredforduló környékén terjedt el a pletyka, miszerint Angelina Jolie – aki az Észvesztő című filmért nyert Oscar-díját követően futott be igazán – különös divatkiegészítőt, egy vérrel teli fiolát hord a nyakában, amellyel a vámpirizmus iránti szimpátiáját kívánja kifejezni. A pletyka valóban igaz, azonban semmi köze a vérszívó éjszakai szörnyekhez: Jolie kitalálta, hogy újdonsült második férjével, Billy Bob Thorntonnal viseljenek egy-egy apró medaliont a nyakukban, melyekbe egymás vérét csepegtetik. A romantikus gesztus sajnos nem ért sokat, három év házasság után a pár útjai 2003-ban szétváltak.

Michael Jackson hiperbarikus kamrában aludt

A pop királyának egész életét botrányok és hihetetlen történetek övezték: az egyik különös pletyka szerint Jacko nem ágyban, hanem egy különleges hiperbarikus kamrában aludt, amely a környezetből nyert oxigént koncentráltabb oxigénné változtatja – azt gondolta ugyanis, ezzel lassíthatja az öregedést. A történet kitalációnak bizonyult, azonban sokan feltételezik, hogy maga Jackson terjesztette azt, így próbálva hírverést generálni maga körül, egy alkalommal pedig tényleg vásárolt egy oxigénkamrát, azonban szinte rögtön egy kaliforniai kórháznak adományozta azt.

Britney Spears 16 évesen megműttette a melleit

GettyImages-81441431
Debra L Rothenberg / Getty Images Hungary

A ’90-es évek második felében aligha akadt nagyobb popsztár Britney-nél, az énekesnő pedig alaposan megszenvedte a hírnév átkát – a számtalan, vele kapcsolatos bulvársztori közül sokáig tartotta magát a pletyka, miszerint már 16 éves korában mellnagyobbító műtéten esett át. A történet tényleg igaz, a vékonyka Britney ugyanis annyira el volt keseredve kis mellmérete miatt, hogy meggyőzte édesanyját, engedje meg neki a műtéti korrekciót – később azonban, miután felszedett néhány pluszkilót, megbánta az operációt és kivetette az implantátumokat.

Marilyn Manson kivetette a lengőbordáit

GettyImages-74708250
Patti Ouderkirk / Getty Images Hungary

A botrányhős énekessel kapcsolatban – aki megannyi extrém szokásával és tettével sokkolta leginkább kamaszokból álló közönségét (és megdöbbent szüleiket) a ’90-es években, jelenleg pedig sorozatos szexuális zaklatások miatt folyik ellene nyomozás – hosszú időn át terjedt a pletyka, miszerint műtéti úton eltávolíttatta a fél bordakészletét, hogy képes legyen orálisan kielégíteni saját magát. A pikáns történet természetesen a képzelet szülötte, Manson maga pedig így nyilatkozott ezzel kapcsolatban: „ha igaz lenne a történet, most is a saját f…omat szopnám, és nem turnéznék”.

Mariah Carey irigyli az éhezőket

Az énekesnő – akinek karácsonyi slágerét már november közepén gyakran hallhatjuk a boltokban, bevásárlóközpontokban – a híres pletyka szerint egy interjúban azt nyilatkozta, irigyli az afrikai éhezőket, ők ugyanis képesek tartani a súlyukat és soványak maradni, ellenben vele, aki kifejezetten édesszájú és szereti a finom fogásokat. Carey valójában sohasem mondott ilyet, a történet alapja egy paródiainterjú, ami 1996-ban jelent meg a Cupcake nevű szatirikus hírportálon.

Richard Gere feldugott egy hörcsögöt a fenekébe

GettyImages-110714004
Barry King / Getty Images Hungary

A Micsoda nő! sztárjáról igazán bizarr sztori terjengett az 1990-es években: a híresztelés szerint Gere egy ízben kórházba került, mert egy hörcsög szó szerint beszorult a fenekébe, melyet a színész szexuális játékszerként használt, sőt, a pletyka extrémebb változata úgy tartotta, a Tibet névre hallgató kiskedvenc a bélgázoknak köszönhetően felrobbant „odabent”. Gere természetesen sohasem adott ki megerősítő vagy cáfoló nyilatkozatot az esettel kapcsolatban és soha egyetlen szemtanú sem került elő, tehát valószínűsíthető, hogy csupán rosszindulatú híresztelésről lehet szó, amelyet egyesek szerint Sylvester Stallone indított el viccből.

Calista Flockhart anorexiában szenvedett

Az Ally McBeal sorozat címszereplője és Harrison Ford későbbi neje hosszú időn keresztül vélt vagy valós evési rendellenessége miatt került a bulvárlapok hasábjaira – szinte mindenki biztosra vette, hogy a színésznő anorexiában szenved, Flockhart azonban máig tagadja ezeket az egykori híreszteléseket, amelyek elmondása szerint a karrierjét is negatív irányban befolyásolták.

Madonna megműtette az orrát

GettyImages-135427242
KMazur / Getty Images Hungary

Madonna arcával kapcsolatban rengeteg pletyka terjengett az idők során – egyesek szerint a ’90-es évek óta sok-sok millió dollárt költött plasztikai műtétekre, botoxra és más fiatalító eljárásokra –, a legtöbb találgatás pedig kétségkívül az énekesnő orrával kapcsolatban látott napvilágot. Miután megjelent egy paparazzi-fotósorozat, melyben a sztár nagy méretű, kerek napszemüvegben volt látható, sokan tudni vélték, nemcsak divat-kiegészítőről van szó, hanem kedvencük az orrát kiegyenesítő műtét nyomait takargatja, ezután pedig sokan az énekesnőről a vélt műtét előtt és után készült fényképek összehasonlítgatásával, elemezgetésével próbálták „orron csípni” őt. A pletyka minden bizonnyal igaz, Madonna maga azonban sohasem nyilatkozott érdemben plasztikai műtétjeiről, szándékosan teret hagyva a találgatásoknak.

Barátnője ölette meg Kurt Cobaint

A Nirvana énekese egy egész generáció ikonikus alakja volt, akinek tragikus öngyilkosságát sokan képtelenek voltak feldolgozni, ezért gyorsan elindultak az összeesküvés-elméletek, miszerint valójában nem önkezével vetett véget az életének, hanem barátnője, Courtney Love gyilkoltatta meg. A pletykák az azóta eltelt huszonhét évben is folyamatosan vissza-visszatérnek, a legtöbb bizonyíték, illetve Cobain ismerőseinek, barátainak vallomásai alapján azonban egyértelműnek tűnik, hogy a drogfüggőséggel és depresszióval küzdő rocksztár halálával kapcsolatban elvethető az idegenkezűség gyanúja.

Oszd meg másokkal is!
Mustra