ÉLETMÓD

Edzőteremteszt: Fitness & More

Dívány 2015. augusztus 6., csütörtök 10:55

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, lovagolni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit csináljon, ha nem futja idén nyaralásra?

travelo 2015. augusztus 5., szerda 15:22

Itt az augusztus, úgy tűnik, mindenki nyaralni van, aki pedig nem, az éppen oda készül. Önnek viszont se pénze, se ideje, hogy idén a vakációzók táborát gyarapítsa? Sebaj, vegyen ki pár nap szabit, és szervezzen magának programot otthon! Szabadnap hiányában pedig valósítsa meg ugyanezt a következő hétvégén. Azt persze nem állítjuk, hogy az alábbi tippekhez ne kéne pénz, viszont tény, hogy egy nyaralásnál jóval olcsóbb lesz a dolog.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kvíz: mennyire ismeri a kerékpáros KRESZ-t?

mzd 2015. augusztus 5., szerda 10:17

Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet fordítottunk a kerékpáros közlekedésre: itt megírtuk, hogy mely típusok zavarnak bennünket a leginkább (és azt is, miként lehetne ezen változtatni), ide kattintva pedig elolvashatja a posztra érkezett olvasói levelekből készült összeállítást. Úgy éreztük, ezek után igazán eljött az ideje egy olyan kvíznek, ahol a kerékpáros KRESZ-tudását tesztelheti (ha gyorsan felkészülne, ajánljuk a Magyar Kerékpárosklub Kisokosát). Szánjon ránk pár percet és tudja meg, vajon valóban tisztában van-e az elsőbbségadással, a kötelező felszereléssel vagy éppen a táblák jelentésével!

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Sírjon csak nyugodtan, nemcsak jót tesz, de egészséges is!

ST 2015. augusztus 5., szerda 09:13

Ha eddig úgy gondolta, hogy a könnyeknek a szem felületének nedvesítésén kívül nincs is semmi értelmük, akkor téved. Bár ez a hatásuk sem elhanyagolható, komoly egyéb egészségügyi hatásaik is vannak: például azonnal csökkentik a stresszt, fertőtlenít, de segíti az őszinte kommunikációt is - írja a Lifehack.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 ok, amiért mégsem olyan jó dolog a szénsavas víz

Dívány 2015. augusztus 4., kedd 10:06

Nyáron, különösen ha nagyon meleg van, mindenki feltankol ásványvízből, de az év többi szakában is többet fogyasztunk belőle mint régebben, mintha csapvíz már nem is létezne...pedig. Ennek megfelelően persze a választék is elég nagy, és ízlés kérdése, hogy a szénsavmentes, az enyhe vagy a szénsavas a nagy kedvenc. Sajnos rossz hírünk van azoknak, akik az utóbbit kedvelik. Nem, nem kell teljesen leszokniuk róla, de a Daily Mail szakértőkkel összegyűjtött pár szempontot, amiről jobb, ha tudnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 dolog, amit megtehet azért, hogy egészségesebb legyen

ST 2015. augusztus 3., hétfő 14:42

Az ember folyamatosan törekszik arra, hogy egészségesebb legyen. Ezért mozog, vitaminokat szed, odafigyel az étkezésére és rendszeresen jár kontrollokra. Sok esetben azonban néhány apróbb trükkel is tehet az egészségéért, amik nem is követelnek erőfeszítéseket, csak egy kis odafigyelést, és biztosan ezerszer hallott már róluk, de nem lehet elégszer átismételni ezeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amikor veszélyes a medenceparton limonádézni

etelka 2015. augusztus 3., hétfő 11:34

Ne simogasson ismeretlen növényeket, majd feküdjön ki napozni, és nemcsak a limonádéval, de a citromos, lime-os koktélokkal is vigyázzon! Miért? Bizonyára sokan nem hallottak még a fitofotodermatitiszről. Okulásnak ott van a New England Journal of Medicine-ben megjelent cikk, amely szerint egy 30 éves férfinél komoly bőrtüneteket okozott a medence melletti margaritázás. Szerencsétlen fickó több tucat lime-ot facsart ki, és két nappal később a bal keze felduzzadt, hólyagok jelentek meg rajta és égető fájdalom kínozta. Az orvosok szerencsére rájöttek, hogy mi okozta a tüneteket.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Önről sem szállnak le a szúnyogok? Köszönje a géneknek!

S-W. Zsó 2015. augusztus 2., vasárnap 16:06

A szabadban töltött nyári esték hangulatát egyedül talán a szúnyogok tudják nagyon elrontani - főleg akkor, ha a társaság legtöbb tagjának nullás vércsoportja van, vagy szervezete sok húgysavat termel, és még az alkoholt sem vetik meg – legalábbis egyes kutatások szerint. Utánajártunk, hogy a vérszívók valójában mi alapján választják ki megfelelő táplálékforrásukat, és hogy léteznek-e hatékony szúnyogriasztó praktikák.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olvasói levelek: ezeket a bringásokat utálják önök!

mzd 2015. augusztus 1., szombat 14:45

Nemrég írtam egy posztot, amelyben kilenc olyan bringást soroltam fel, akik különböző okok miatt idegesítenek. Zárásként arra buzdítottam önöket, osszák meg velem, hogy kikre akadnak ki a legtöbbször. A felhívásra pedig jó sok levél érkezett, többen a Facebookon is hangot adtak a véleményüknek. Úgy döntöttem, a fentiek alapján lehet poszt az önök által legkevésbé kedvelt kerékpáros típusokról is – természetesen most sem a feszültségkeltés a cél, inkább az, hogy kicsit jobban odafigyeljünk a másikra és magunkra is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 dolog, amit rosszul tudott a naptejekről

Dívány 2015. augusztus 1., szombat 09:56

Vannak dolgok, amiket soha nem lehet elégszer elmondani. Ilyen például, hogy telefonálás közben bénábban vezetünk, hogy fogyókúrázni badarság, és ilyen az is, hogy naptejet kötelező használni. Ez utóbbi mantrát fogjuk most ismét az agyába sulykolni, némi pluszinfóval – köszi, Shape, köszi, Shape bőrgyógyásza! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Google fordítója annyira vicces, hogy függőséget okoz

Edicsek 2015. július 31., péntek 20:16

Már magyar nyelven is elérhető a Google Translate kamerás verziója, ami lehetővé teszi, hogy a szövegek begépelése nélkül, a telefonja kameráját használva fordítson le szövegeket. Mi is kipróbáltuk, és csak azért hagytuk abba, hogy megírhassuk azt a plusz funkciót, amiről eddig mélyen hallgattak: a Google már nemcsak a Youtube segítségével képes a legnyomibb bulit is feldobni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 tipp a stresszmentes repüléshez

Steiner Kristóf 2015. július 31., péntek 11:12

Mostanában minden ismerősöm épp romantikus kiruccanásra, féktelen csaj-vakációra, vagy épp családi nyaralásra készül – ilyenkor nyáron pedig megsokasodnak a sztorik, amelyekben elhagynak, ott felejtenek tárgyakat, lekésik a gépet, esetleg túlságosan elragadtatják magukat a reptéri shoppingolás közben. Mivel minden hamarosan-nyaralónak élete legjobb nyarát kívánom, ezért úgy döntöttem, megosztok néhány szimpla tippet, hogyan ne változzon rémálommá az ígéretes utazás. Praktikus szabályok amelyekre időről időre emlékeztetem magam... mert a reptéri terminál bizony több szempontból is veszedelmes hely. Például nagyon könnyű sok pénzt költeni. Viszont annál nehezebb megtalálni a beszállókaput...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, mi történik a testében, amikor megiszik egy dobozos kólát?

Edicsek 2015. július 30., csütörtök 20:22

Egy dobozos kóla ebéd után vagy a délutáni kávé helyett jó ötletnek tűnik, de tudja mit tesz igazából a szervezetével? A TrueTheory.com nevű oldal összeszedte, hogy mi minden vár ránk azután, hogy magunkba döntöttük az üdítőt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már az okostelefon segít a csomagolásban is

etelka , Edicsek 2015. július 30., csütörtök 15:19

Megvan az az érzés, amikor kétszer annyi cucc kerül a kofferbe, mint kéne, cserébe a megérkezéskor kiderül, hogy így sem sikerült mindent elhozni, amire szükség lett volna? A pedáns lányok és asszonyok persze komoly listákkal készülnek a nyaralásra, a csomagban csak defibrillátor nincs. Ehhez képest én hagytam már otthon kontaktlencse-folyadékot (tudják milyen nehéz vidéken ilyesmihez hozzájutni? főleg vasárnap?), az összes bugyimat, illetve egy esetben sikerült papucsban elindulni otthonról, ami nem lett volna baj, ha bármilyen más lábbeli is kerül a bőröndbe - és ez csak az legutolsó három utazásom mérlege. Idén elhatároztam, hogy ez máshogy lesz, listázom és konstruktívan végiggondolom, mi is kell. Ehhez megragadtam a telefonom, hogy megnézzem, milyen appokat lehet beszerezni, amelyek helyettem is megmondják a tutit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A beszólogatás addig vicces, amíg nem a barátnőjével csinálják

mzd 2015. július 29., szerda 17:48

Annak ellenére, hogy a másokra tett hangos megjegyzések eleve taszítóak, sajnos még mindig elég gyakoriak – többnyire a férfiak részéről. Erre a jelenségre igyekszik most felhívni a figyelmet a Cosmopolitan magazin is, mégpedig úgy, hogy rejtett kamerával mutatták meg három férfinak, hogy mit kell átélniük a barátnőiknek az utcán sétálva.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Örök kérdés: reggel vagy este zuhanyozzunk?

Dívány 2015. július 29., szerda 14:46

Az is baj, ha valaki nem fürdik eleget és az is, ha túl sokszor tusol, és nemcsak a mennyiség számít, hanem a minőség is, mert akár hiszi, akár nem a zuhanyzást is el lehet rontani. És akárcsak az élet olyan sok területén, a tisztálkodás is megosztja az embereket, van, aki szerint a reggeli a megfelelő napszak a pancsoláshoz, mások viszont inkább lefekvés előtt mossák le a koszt magukról. Jó, kánikulában persze mindenki lazít egy kicsit a saját szabályain, de nézzük, hogy a Yahoo Health szerint milyen érvek szólnak a kelés után és az esti tisztálkodás mellett. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hét tuti tengerpart, ha nem volt még nyaralni

travelo 2015. július 29., szerda 08:40

Még nem foglalta le a nyaralását, és egyszerűen nem tud dönteni, merre induljon? Csak abban biztos, hogy tengert szeretne látni? Van egy csomó tippünk! Önnek már csak azt kell eldöntenie, hogy fehér vagy rózsaszín homokot esetleg aprókavicsos plázst szeretne inkább, és hogy akar-e várost nézni, vagy legszívesebben egész héten ki se jönne a vízből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt dolog, amit utálunk a repülésben

Dívány 2015. július 28., kedd 14:11

A TripAdvisor minden évben készít felmérést a repülési szokásokról, idén sem volt ez másként, és ugyan az adatok nem annyira frissek, végre a Statista összefoglalta egy infografikán, hogy mi az az öt dolog, amitől a legtöbb utazót kirázza a hideg, ha repülőre kell ülnie. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket a bolti kajákat nyugodtan eheti

S-W. Zsó 2015. július 28., kedd 09:04

Amikor feldolgozott ételekről beszélünk, általában a gyorséttermek kínálata vagy az üzletek polcain és fagyasztóiban sorakozó kényelmi termékek ugranak be, amelyeket néhány perc alatt fogyasztásra készre melegíthetünk.

Éppen ezért az egészséges életmód hívei már a kifejezés hallatán is elborzadnak, holott a feldolgozott élelmiszer igen tág fogalom és a táplálkozási szakértők szerint nem minden fagyasztott, konzerves, félkész vagy készételtől kell tartani, csak ésszel vásárolni. A Daily Mail összegyűjtötte, mik azok a szupermarketekben kapható termékek, amelyek a tévhitekkel ellentétben teljesen ártalmatlanok a szervezetünkre. Íme:

10 ok, hogy miért lenne sikeresebb, ha jógázna

S-W. Zsó 2015. július 27., hétfő 13:48

Az ősi jóga lényege ugyan kezd láthatatlanná válni a modern és felszínes irányzatok rohamos terjeszkedése miatt, egyre több híresség, sportoló és vállalatvezető fedezi fel és használja ki a meditálás pozitív hatásait. Az igazi jóga ugyanis nemcsak a lehetetlennek tűnő pózok gyakorlásáról szól, hanem egy életformáról, ami segít egyensúlyt teremteni mindennapjainkban. A Lifehack pontokba szedte, hogy pontosan miért is sikeresebbek az élet valamennyi területén azok, akik rendszeresen jógáznak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 ok, amiért kapcsolatban sem ciki társkeresőn lógni

Steiner Kristóf 2015. július 26., vasárnap 18:44

Te fenn vagy Grindren? – kérdezik sokan kikerekedett szemekkel, ha meglátják a társkereső alkalmazás sárga kis ikonját a telefonom kijelzőjén. És persze máris azt hiszik, hogy nimfomániás vagyok, esetleg egyszerűen csak csalfa. A tinderezők és OK Cupidozók némileg barátibb megítélésnek örvendhetnek: róluk „csak” azt feltételezik az emberek, hogy kétségbeesetten keresik a szerelmet. Pedig ezek az alkalmazások és weblapok koránt sem csak intim légyott és örökké tartó románc kutatására jók (nem mintha bárkinek bármi köze lenne hozzá, hogy kinek mi fér bele a párkapcsolatába). Ahogy Carrie Bradshaw mondja a Szex és New Yorkban: "Adott a tradíció - ti pedig annyit fogadtok el belőle, és annyit adtok hozzá, amennyi nektek tetszik." Igaz ez az emberi kapcsolatokra és a párkereső appokra is. 

Ezért nem jelent semmit a valódi kora

S-W. Zsó 2015. július 26., vasárnap 14:31

Bizonyára ön is megfigyelte már, attól, hogy ugyanabban az évben születtek, ránézésre nem feltétlenül tűnnek egyidősnek az emberek. Egy a közelmúltban végzett vizsgálat megerősítette, hogy a korosodásban sem vagyunk egyformák, azaz eltérő ütemben öregszünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

15 éve történt a Concorde-katasztrófa

travelo 2015. július 25., szombat 15:26

Volt egy repülő, ami a manapság 8 órányi többnyire baromi kényelmetlen utazást igénylő London-New York távot kicsit kevesebb mint 3 és fél óra alatt teljesítette. Igen, annyi időbe telt átugrani a MoMa-ba egy jó kiállításra, vagy a Katz's Delibe egy pastramira, mint most fapadossal eljutni Lisszabonig. Ez volt a Concorde. A legendának a 113 halálos áldozatot követelő párizsi katasztrófa vetett véget 2000. július 25-én. A Travelo utánanézett, mi történt 15 éve Párizsban, és milyen álmokat dédelgetnek a cégek manapság a szuperszonikus gépekkel kapcsolatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 tévhit a fejfájásról

ST 2015. július 24., péntek 20:04

A fejfájás az egyik leggyakoribb kellemetlenség, és rengeteg tévhit róla, a Châtelaine össze is gyűjtött ezek közül ötöt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 kerékpáros, akit bringásként is utálunk

mzd 2015. július 24., péntek 08:32

Teljesen mindegy, hogy a biciklis-gyalogos-autós trió melyik szereplőjéről jelenik meg egy cikk, a hozzászólásokban pár perc után egymást támadják a különböző "kasztba" tartozó emberek. Ennek nem igazán látom értelmét, mert szerintem nincs kimondottan gond egyetlen csoporttal sem, csak sokan azt nem értik meg, hogy ha a szabályokat betartva és egymásra figyelve közlekednénk, jóval kevesebb konfliktus lenne.

A mostanit sem feszültségkeltő vagy megmondó posztnak szánom, egyszerűen olyan dolgokra szeretném felhívni a figyelmet, amelyek talán nemcsak engem idegesítenek (kollégákkal egyeztetve valóban nem), és amin sokkal jobb körülmények között bringázhatnánk a városban. Mert hogy egyre többen vagyunk, ami egyrészt szuper, másfelől viszont sokkal több odafigyelést igényel. Íme az kilenc típus, akiket nem értünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés