#ÉLETEM

Elnézést, de van valami a foga között!

Sákovics Diana 2014. december 19., péntek 14:39

Csinos csaj volt: magas, hosszú barna hajjal, csizmában, rövid, feszülős pulcsiban, combközépig érő szoknyában. Legalábbis elől valószínűleg addig ért. Mi csak hátulról láttuk (előttünk sétált a parkban), és az egész feneke kilátszott, a szoknya ugyanis fennakadt a hátizsákjában. Rém kellemetlen. Pontosabban a barátom és én rém kellemetlenül éreztük magunkat, ő nyilván nem, hiszen fogalma sem volt róla.

De mit tehet ilyenkor az ember? Szóljon? Ne szóljon? Vállalja fel, hogy részese lesz egy idegen ciki pillanatának – esetünkben annak, amikor az addig vidáman sétálgató lány egyszercsak rájön, hogy az elmúlt percekben-órákban több tucat idegen látta a fenekét? Vagy forduljon el udvariasan (vigyázat, szubjektív viselkedés címkézés!), és hagyja, hogy rájöjjön a csaj magától (esetleg csak órák múlva, hazaérve), vagy reménykedjen, hogy szól majd neki más? Nem volt túl sok időm dönteni, de arra jutottam, én jobban örülnék, ha egy idegen figyelmeztetne, mintha a vigyorgó munkatársak. Vagy a főnököm. Vagy az anyósom. Odaszaladtam hát, lesütött szemmel közöltem a tényeket, aztán a reakcióját meg sem várva visszaszaladtam a barátomhoz, aki addig direkt háttal állt a jelenetnek. Úgy éreztük magunkat, mint két óvodás. 

shutterstock 364805
Távolról sincs vége, olvasson még »

"A tesóm mindig azt mondta, bárcsak neki sem lenne lába"

ZZs 2014. december 19., péntek 13:37

Illés Fanni paralimpikon úszó, ráadásul idén megnyerte a Miss Colours szépségversenyt. Vele beszélgettünk, arról, milyen lábak nélkül felnőni, és hol tart ma Magyarországon a kerekesszékesek helyzete.

Miért vagy mozgássérült?

Adott, így születtem.

Mennyire határozta meg az életedet, mennyire fogadtad el ezt?

A mai napig rengeteget gondolkozom ezen, most rosszabb hetem van lelkileg, és előjön, de nem úgy, hogy bárcsak lenne lábam. Lehet, hogy ezt így gáznak találják az emberek, és azt gondolják, hogy ez egy begyakorolt szöveg, de nem kívántam soha, hogy legyen lábam. Pedig ez emel ki a többiek közül, és, hogy lábak nélkül úszom. Ráadásul teljesen ugyanúgy éltem az életem. mint a többiek, legalábbis a sulis időszakban. Esetleg a kirándulásokon volt más, hogy a suliban a tanárok vittek oda, vagy felmentett voltam tesi órán. Mindig épekkel jártam együtt, gimibe Zalaegerszegre jártam, 50 kilométerre az otthonomtól. Ekkor kezdtem meg az önálló életem, hét éve kollégiumban lakom.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A mozgáshiány a génjein is meglátszik

Sáfár Zsófia 2014. december 19., péntek 11:11

Ülő életmódot folytatóknak van egy jó és egy rossz hírünk: a jó az, hogy egy új svéd kutatás eredményei szerint a hosszú távú, állóképességre összpontosító edzések pozitív hatással vannak a vázizom egészségéért, az anyagcsere-folyamatok javításáért és a gyulladások csökkentéséért felelős génjeikre, szóval igen, ideje tényleg elkezdeni mozogni. A rossz hír ugyanis az, hogy igen, ennek eléréséhez mindenképp mozogni kell.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, hogy a zsír fogyáskor levegővé válik?

Dívány 2014. december 18., csütörtök 14:49

Az ünnepek után biztosan sokan fogyókúrába fognak majd, vagy legalábbis eljátszanak a diéta és az edzés gondolatával. De tudja pontosan, hogy mi történik a leadott kilókkal? Egyesek úgy tudják, hogy a zsír izommá alakul, mások szerint pedig energia és hő lesz belőle. Az igazság azonban teljesen más, a hajtás után el is olvashatja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egészségesebbek és boldogabbak a nyitott kapcsolatban élők

Sákovics Diana 2014. december 17., szerda 22:03

A hűtlenség szemétség, nem monogám kapcsolatban élni pedig rossz. Ott nem lehet a partnerek között olyan fokú bizalom, stabilitás, mint a monogám viszonyokban, ott intenzívebb a magányosság, a féltékenység érzése, az egész kevésbé kellemes és még a szex is rosszabb. Jó, talán kevésbé unalmas az élet, de nem hoz elégedettséget. 

A kutatások szerint legalábbis így vélekedünk a nyitott párkapcsolatokról. De vajon igazunk van?  

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 ok, amiért jobb télen edzeni

Toma 2014. december 17., szerda 20:28

Ahogy rosszabbra fordul az időjárás, sokan azonnal bevackolják magukat a négy fal közé a kanapéra, és inkább ki sem mozdulnak, mert hát hideg van, fúj a szél is, a megfelelő ruházatot is nehéz megválasztani, szóval túl sok vele a nyűg. Pedig a téli hidegben sem olyan szörnyű edzeni, sőt, ennek is megvannak a pozitívumai. Elmondjuk, mik ezek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szökjön medencébe a karácsonyi őrület elől!

travelo 2014. december 17., szerda 15:40

Az elmúlt hetekben folyamatosan a karácsonyi ajándékokon aggódott, vásárokon és plázákban nyomakodott, fejben már tizenkétszer lefőzte az ünnepi menüsort, és bár még el se kezdődött a karácsony, máris belefáradt az egészbe? Engedje el egy kicsit a gyakorlati készülődést, és pihenjen rá testben és lélekben egyaránt az ünnepekre - mondjuk egy forró jakuzziban vagy szaunában. Lehet, hogy elsőre felesleges luxusnak tűnik magunkat kényeztetni, mikor annyi ajándékot és alapanyagot kell összevásárolni. De a barátok és családtagok garantáltan hálásak lesznek, ha idén kisimultan látjuk őket vendégül ahelyett, hogy a végkimerülés határán leüvöltjük őket a halászlé fölött.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Semmit nem használ az edzés, ha mellette hülyeségeket eszik

Toma 2014. december 16., kedd 18:43

A karcsú alak eléréséhez és az egészséges életmódhoz hozzátartozik a rendszeres mozgás. Igen ám, de sokaknál előfordulhat, hogy nincs hozzá elegendő energiájuk, vagy már az elején a hátuk közepére sem kívánják az egészet. Megnyugtatjuk: nem biztos, hogy a hozzáállásukkal van a baj, sokkal inkább a táplálkozásával van probléma.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi lenne, ha paraziták okoznák a depressziót?

Sákovics Diana 2014. december 16., kedd 14:50

Korábban már írtunk arról, vajon milyen lenne, ha ugyanolyan hisztinek, gyengeségnek, bizarr badarságnak tekintenénk a fizikai betegségeket, mint ahogyan a mentálisakat kezeljük. De vajon mennyiben változna a hozzáállásunk a mentális betegségekhez, ha kiderülne, hogy azok hátterében azonosítható kórokozók állnak? A válaszon el lehet kezdeni agyalni, egy nemrég publikált elmélet alapján ugyanis a súlyos depresszió fertőző betegség lehet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még 5 saját testsúlyos gyakorlat a karácsonyi bomba testért

Bánkuti Gabriella 2014. december 16., kedd 14:45

Az előző héten bemutattunk öt hely- és eszköztakarékos gyakorlatot, amivel formába jöhet az ünnepekre. Következzen a folytatás!

Távolról sincs vége, olvasson még »

11 dolog, amiből tudhatja, ha jó főnöke van

Toma 2014. december 15., hétfő 11:36

Mindenki találkozott az életében jófej főnökkel, és olyannal is, aki képes volt megkeseríteni az életét. De vajon mely tulajdonságokat kell keresse, ha az előbbire vágyna?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fáj a háta? Túl sokat mobilozik.

Sáfár Zsófia 2014. december 14., vasárnap 08:49

Belegondolt már abba, hogy nemcsak a monitor előtti hosszas ücsörgés, de az okostelefonok, az e-olvasók és a tabletek feletti görnyedés is komoly gerincproblémákhoz vezethet?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elég egy elcseszett minta, és máris magunk keressük a szenvedést

Sákovics Diana 2014. december 13., szombat 15:23

Negyven múlt, három gyerekkel. Illetve akkor még csak kettővel, a harmadik nemrég fogant meg, az anya néhány hónapja volt a szeretője. A nő bejelentette ugyan, hogy gyereket vár, de azt is gyorsan hozzátette, hogy nem vele kívánja felnevelni. Az apaságra ugyanis nem tartja alkalmasnak, arra a férje a tökéletes jelölt, amúgy is őt szereti, szóval a soha viszont nem látásra. Ő pedig kicsit dühösen, kicsit elgyötörten, de szó nélkül eloldalgott. Éppen úgy, ahogy korábban is, mindkét alkalommal. Negyven múlt, három gyerekkel, de egyiket sem ismerte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A mesterséges édesítőszerek mégse ellenségek

Toma 2014. december 13., szombat 11:19

Bizonyára tisztában van már vele, hisz az elmúlt évek életmód-szakirodalmai erről szólnak, miszerint a hagyományos, finomított cukrok a nemcsak az alakra, de az egészségre is káros hatással vannak. Éppen ezért jelentek meg az alternatív édesítők, köztük mesterséges és természetes képviselőkkel. Valószínűleg azzal is tisztában van, hogy az előbbiek is kapnak hideget-meleget, így aki egészségesen szeretne élni, manapság inkább jó mélyen a pénztárcájába nyúl, hogy megvegye a natúr édesítőszereket. De tényleg annyira ártalmasak a mesterséges cukorhelyettesítők?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egészséges ember nem erőszakol meg. Hanem megvéd.

Sákovics Diana 2014. december 12., péntek 19:36

Két héttel ezelőtt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság agyzsibbasztó, áldozat-és nőellenes kampányvideóval rukkolt elő, aminek fő üzenete az volt, hogy a nemi erőszakról maga az áldozat tehet. A videó alapján csinos ruhában bulizni menni olyan, mintha nagybetűkkel írnánk ki a homlokunkra, hogy bárki megdughat. Ezzel az üzenettel nemcsak az a gond, hogy szörnyen igazságtalan, hanem az is, hogy az felmenti az elkövetőt a felelősség alól. Azt erősíti, amivel ezek az emberek amúgy is védik saját lelkiismeretüket: hogy a tett az áldozat viselkedéséből fakad, hogy valahol ő is ezt akarja. És nem, nemcsak azok védekeznek ezzel, akik fiatal, vonzó nőket erőszakolnak meg, de azok is, akik volt partnerüket, beosztottjukat vagy éppen gyerekeket molesztálnak

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt nyomós ok, amiért érdemes kipróbálni a mediterrán diétát

Dívány 2014. december 12., péntek 11:09

Nemcsak a divatvilágban vannak trendek, aki egészségesen szeretne élni, az csak kapkodja a fejét, hogy vajon az új, ígéretesebbnél ígéretesebb étrendek és mozgásformák közül most melyiket is lenne érdemes követnie. A szakértők egyik nagy kedvence a mediterrán diéta, ami nem csoda, hiszen egyre több kutatás lát napvilágot, ami azt bizonyítja, hogy ez a hosszú élet (egyik) kulcsa. Nem fogja kitalálni, hogy a harvardi kutatók mire jöttek rá, amikor 4676 középkorú nő étkezési szokásait és sejtjeik állapotát vizsgálták meg?!

Mi az a mediterrán diéta? 

  • A mediterrán országokban legtöbb alapanyagot nyersen vagy párolva, grillezve fogyasztják el.
  • A növényi eredetű alapanyagokat, így zöldséget, gyümölcsöt és gabonaféléket nagy mennyiségben fogyasztanak, melyek rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. A legnépszerűbb alapanyagok a padlizsán, a cukkini, a cukkinivirág, a szőlőlevél, a paradicsom, a fokhagyma, a bab, lencse, az olajbogyó, a görögdinnye és a citrom.
  • Előnyben részesítik a fehér húsokat, így a szárnyasokat, és sok tengeri halat, tenger gyümölcseit (kagyló, rákok, tengeri sün, polip) esznek, melyek omega-3 zsírsavakban gazdagok.
  • A tésztaféléket többnyire durumbúzából készítik, mely vitaminban gazdagabb, és fehérje összetétele is kedvezőbb egészségünk szempontjából. De kedvelik a rizst is, ami egy gluténmentes gabonafajta.
  • Sót csak keveset használnak, inkább zöldfűszerekkel ízesítik az ételeket. A legkedveltebb zöldfűszerek: oregánó, bazsalikom, kakukkfű, zsálya, koriander, rozmaring, majoránna.
  • Az állati eredetű zsiradékok helyett olívaolajat használnak. Ha étkezés előtt egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk ételeinket, a zsírban oldódó vitaminok sokkal könnyebben hasznosulnak a szervezetben.

Forrás: Házi Patika

Távolról sincs vége, olvasson még »

A korán kelők délelőtt halnak, viszont optimisták

Sákovics Diana 2014. december 11., csütörtök 21:48

Van, aki reggel pörög, van, aki éjjel érzi igazán elemében magát. De vajon miért? Mitől függ, hogy melyik napszakban tudjuk kihozni magunkból a maximumot? És vajon az éjjeli baglyoknak vagy a reggeli pacsirtáknak könnyebb az élet? Az AsapSCIENCE biológusai a nők premenstruációs hisztijének háttere után most ezt is összeszedték egy jó kis videóban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A testképzavarra a barátságai és a karrierje is rámehet

Sáfár Zsófia 2014. december 11., csütörtök 09:13

reklámoknak és a természetellenes szépségideáloknak köszönhetően a társadalom egyre több tagját érintik a testképzavarral összefüggő rendellenességek. Egy friss kutatás szerint a nők negatív testképe meglepően súlyosan befolyásolja szociális életüket, tanulmányaikat és munkavégzésüket – írja a HuffingtonPost.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 alkalmazás, hogy környezettudatosabb lehessen

Edicsek , ST 2014. december 10., szerda 18:50

Önt is érdekli, hogy milyen hatást gyakorol a környezetére? Ha igen, és szeretne egy kicsit tudatosabban élni, de nem tudja, hogyan tehetné meg, íme a mashable.com gyűjtése, akik 5 appot és egy online programot találtak. Mi pedig teszteltük is őket, hajtás után eláruljuk, melyik mire jó!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kevés a szex otthon? Szerezzen sok férfi barátot!

Sákovics Diana 2014. december 9., kedd 21:50

Hogy miért érdemes nőként pasikkal barátkozni? Nyilván, mert barátkozni jó, meg minél erősebb a szociális hálónk, annál boldogabbak vagyunk, meg blabla. Ez mind igaz és szép és értékes, de van egy kevésbé ismert előnye is annak, ha egy nő körül sok a férfi: az, hogy több otthon a szex. Legalábbis ezt állítja egy friss kutatás. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért pörög a kutyája

Sáfár Zsófia 2014. december 9., kedd 16:11

Megfigyelte már, hogy a kutyák néha még álmukból is felpattannak, hogy körözzenek egyet-kettőt, majd újra elhelyezkednek a fekvőhelyükön? Szórakoztató látvány, amikor a saját tengelyük körül forognak, de ezzel nemcsak izgatottságukat vagy játékos kedvüket fejezik ki. Hol a farkukat veszik üldözőbe, hogy viszkető hátsójukat rágcsálják, hol kis- és nagydolgukat készülnek elvégezni, de az is lehet, hogy “megkergültek”. A dykn.com összegyűjtötte azokat az okokat, amik erre a fura szokásra ösztönzik a kutyákat.

5 saját testsúlyos gyakorlat a karácsonyi bomba testért

Bánkuti Gabriella 2014. december 9., kedd 13:02

Az adventi koszorú már az asztalomon, lassan mindegyik gyertya meggyújtásra kerül és elmerülhetünk a narancsos fahéjillatban. Ez a pár hét olyan gyorsan eltelik és egyre feszültebbek, ingerlékenyebbek vagyunk. Én is próbálom összerendezni a gondolataim, becsukom a szemem és már látom magam előtt, hogy a kedves családtagjaimat, barátaimat, milyen kedves aprósággal fogom meglepni, már képzeletben felraktam a fácánlevest és sütöm a sütőben a citromos fogast. Az edzésről nem szívesen mondok le, de ilyenkor sokunknak nincs ideje elmenni az edzőterembe, valami gyors, de hatékony megoldás kellene, ami otthon is kivitelezhető. Kézen fogtam Lengyel Vivien junior modell versenyzőmet és összeraktunk egy gyors, hatékony edzést, amit otthon is könnyedén kivitelezhetünk eszközök nélkül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, meddig érdemes nyelvet tanulni

Sákovics Diana 2014. december 8., hétfő 19:08

Hogy meddig érdemes új nyelvet tanulni? Bármeddig. Egy új nyelv elsajátítása ugyanis az agy felépítését és annak funkcióit is fejleszti, mindegy, hány évesen vágunk bele. 

„Ha tanulunk, gyakorolunk valamit – mondjuk egy második nyelvet – az erősíti az agyunkat. Épp olyan ez, mint a testedzés az izmoknak:minél többet használjuk az agyunk meghatározott területeit, azok annál erősebbek lesznek”– állítja Ping Li professzor, aki kollégáival azt vizsgálta, mit tesz a nyelvtanulás az aggyal. AJournal of Neurolinguisticscímű szaklapban publikált tanulmányból pedig kiderül, hogy a nyelvtanulás látható, mérhető anatómiai változásokat okoz az agyunkban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Le a szexista beszólásokkal a munkahelyen!

etelka 2014. december 8., hétfő 16:39

„Julika, milyen csinos ma!" – jelenti ki a saleses Józsi. Mielőtt örömködne, gondoljon arra, hogy ez csak egy a szexista kijelentések tömegéből, amely nap mint nap elhangzik a munkahelyeken. Legalábbis ha elfogadjuk néhány techcég alaptézisét, akik 2013-ban hozták létre a Nyitottak vagyunk közösségi kezdeményezést.

A cél, hogy a munkaadók kizárólag a teljesítményük, és ne nemük, vallásuk, nemi hovatartozásuk vagy rasszuk alapján itéljék meg a munkavállalókat. Persze ez a Preziben vagy az Espellben talán már természetes, de sok magyar vállalt még sehol nem tart a dologban. Min kellene változtatniuk?

  
 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt dolog, aminek semmi keresnivalója az ágyban

Dívány 2014. december 7., vasárnap 22:47

Többször is írtunk már arról, hogy mik a jó és pihentető alvás feltételei. A Huffington Post cikke nyomán most összeszedtünk pár olyan szabályt, amit tényleg nem lehet elégszer elismételni: mik azok, amiknek tényleg semmi helyük körülöttünk alváskor.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés