Bemutakozik a világ első biológiai úton lebomló bőrcipője

Két nagy cég már készített edzőcipőket újrahasznosított műanyagból, most egy holland vállalat mutatta be a világ első, hivatalosan elismert biológiai úton lebomló bőrcipőjét.

A cég szóvivője azt nyilatkozta, ha a földbe temetik az egészségre teljesen ártalmatlan anyagokkal kezelt bőrcipőt, az rövid időn belül, természetes módon lebomlik. A félcipő és a magasszárú változata kék, zöld, piros és barna színekben lesz kapható – írja az Ecouterre. A cipőket gyapjúval bélelték ki és organikus gyapotcérnával varrták össze.

A gyártó mindössze 360 darabot készített a lábbelikből, melyek csak az EU területén belül rendelhetők meg. A vállalat olyan természetes úton lebomló vászoncipőket is gyárt, amelyekbe növényi magokat varrtak. Ha ezeket a cipőket virágföldbe ássák, a vászon és speciális talprész hat hónap alatt teljesen lebomlik, a cipőbe rejtett magok pedig kihajtanak.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.