Önkéntes kutyakozmetikusok szépítik az ebtelepes kutyákat

A Vigyél Haza Alapítvány felhívására már eddig is sok kutyakozmetikus jelentkezett, hogy az Örökbefogadó Napra készülő, gazdira váró kutyákat a hét folyamán vonzóbbá tegyék az új gazdik számára: ápolják, nyírják, fésüljék őket. Augusztus 13-án, szombaton Örökbefogadó Napot tart a Vigyél Haza Alapítvány.

Az Ebrendészet Illatos úti telepére évente - csupán Budapestről - több mint 3000 kutya kerül be, melyek nagyobbik hányadát saját gazdája adja le. A rendelkezésre álló, mindössze 94 férőhely azonban nem oldja meg a folyamatosan helyhiánnyal küzdő telep gondjait. Ezért nélkülözhetetlen az elkötelezett állatbarátok segítsége. Most először önkéntes kutyakozmetikusok szépítik a gazdára váró kutyákat az Ebrendészet Illatos úti telepén a szombati Örökbefogadó Napra. Több, mint 200 kutya és 20 macska vár gazdájára!

A már szinte állandósult túlzsúfoltság miatt a telep több állatot csak akkor tudna befogadni, ha sikerülne örökbe adni néhányat a gazdára váró kutyusok közül. Ezért hirdet Örökbefogadó Napot a Vigyél Haza Alapítvány. Felhívásukra már eddig is sok kutyakozmetikus jelentkezett (és várják továbbiak jelentkezését), hogy az Örökbefogadó Napra készülő, gazdira váró kutyákat a hét folyamán vonzóbbá tegyék az új gazdik számára: ápolják, nyírják, fésüljék őket. A feladat hatalmas, hiszen az olykor hónapok óta kószáló, csapzott, bozontos kutyákat kell újra széppé varázsolniuk. Az örökbefogadott kutyák védőoltást, külső élősködők elleni cseppet, féregtelenítő kezelést és mikrocsipet, új gazdáik pedig az egyik prémium kutyatápot gyártó cégtől „induló készletet”: száraztápot, konzervet és etetőtálat kapnak ajándékba.

Helyszín: Fővárosi Közterület-felügyelet Ebrendészete BP. IX. Illatos út 23/a.

Időpont: 2011 augusztus.13. szombat 10-14 óra között

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek