Napi cuki: újszülött zsiráf Debrecenben

2017-ben jött világra Magyarországon az első recés zsiráf, a bébi a Jabari nevet kapta. Nem kellett sokáig várnunk a következő cukiságig, idén február 28-án Jabarinak testvére született.

Az újonnan érkezett jövevény testvéréhez hasonlóan szintén hím, 50 kilogrammot nyom és 175 centiméter magas. Gondozói szerint jó étvágyú, életerős, gondozását pedig az állatápolók végzik. A két és fél hetes bikát szüleivel, Emmával és Szilveszterrel már megleshetjük a Debreceni Állatkert zsiráfkifutóján.

A kis zsiráf születésével 163 egyedre nőtt az európai állomány. A recés zsiráf a zsiráfok egyik legritkább alfaja, amely mára már csak Szomália, Etiópia és Kenya területein fordul elő, valamint szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján is. A Magyarországon csak Debrecenben látható recés zsiráfok az európai fajmentő program keretében 2006 óta élnek a Nagyerdő fái alatt.

A kis zsiráfról készült képekből galéria is készült, a képre kattintva lapozgató nyílik!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.