Leleplezés! Más is hazudik arról, milyen könyveket olvasott el!

Az Egyesült Királyság fiataljainak közel kétharmada hazudja magát a valóságnál olvasottabnak, ráadásul rajta kapni is nehéz őket.

Az Egyesült Királyságban készült, olvasási szokásokat, vagy inkább azok hiányát vizsgáló felmérés eredményei azt mutatják, a britek többsége szívesen olvasna többet, de egyszerűen nincs rá ideje. Bár a felmérésben résztvevők közel fele mondta azt, hogy egyszerűen nem ér rá, több mint a harmaduk panaszkodott arról, hogy nem talál megfelelő könyvet, és a negyedük mondja azt, többet olvasna, ha egy barátja vagy ismerőse ajánlana neki könyveket

Kérdés, mennyire hihető mindez, mert amíg nyitott szívvel, olvasásra készen, és legfőképp hiába várják egymás ajánlásait, a britek előszeretettel hazudják magukat a valóságnál olvasottabbnak. 41 százalékuk füllent arról, mennyit és mit olvasnak, 19 százalékuk pedig, biztos ami biztos, egy-egy állásinterjú alatt is könnyű szívvel hazudja magát könyvmolynak. A 18-24 év közöttiek teljesítenek a legjobban e téren, 64 százalékuk hazudik arról, mit olvasott. Fifikás módon azonban, általában olyan könyveket hazudnak olvasottnak, amiknek látták a film változatát, így tetten érni sem egyszerű őket.

Jelenet a Keresztapából
Jelenet a Keresztapából

Itt a 13 könyv, amiről a leggyakrabban hazudnak:

  1. James Bond könyvek, Ian Fleming
  2. A gyűrűk ura, JRR Tolkien
  3. Narnia krónikái, CS Lewis
  4. A Da Vinci-kód, Dan Brown
  5. The Hunger Games, Suzanne Collins
  6. Trainspotting, Irvine Welsh
  7. Óz, a csodák csodája L Frank Baum
  8. Bridget Jones naplója, Helen Fielding
  9. A tetovált lány, Stieg Larsson
  10. A keresztapa, Mario Puzo
  11. Száll a kakukk fészkére, Ken Kesey
  12. Holtodiglan, Gillian Flynn
  13. Papírsárkányok, Khaled Hosseini
Oszd meg másokkal is!
Mustra