Nézd meg elsőként a Honeybeast új videoklipjét

A Díványon láthatjátok először a Honeybeast legújabb videoklipjét az Így játszom című dalhoz.

Márciusban jelent meg a Honeybeast zenekar Súlytalan című új lemeze, amiről az Így játszom című dalt egy hónap alatt több mint hatezerszer hallgatták meg a Youtube-on, a Petőfi Rádió Top listáján pedig szinte rögtön listavezető lett a megjelenést követően. Most pedig elkészült hozzá a videoklip Tokay Péter rendezésében, amit itt nálunk láthattok először. 

A kisfilm főszerepét két remek fiatal színész, Zsíros Linda és Boris Kucov alakítják tökéletesen megformázva Bencsik-Kovács Zoltán szövegvilágát. Ez az első Honeybeast klip, amelyben háttérszereplőként az együttes összes tagja is feltűnik. 

honeybeast igyjatszom klip.00 01 39 12.Still006
Honeybeast

A klip témája a vívódás a pókerarcú képmutatás és a szenvedélyes érzelmek között. "Teljesen olyan, mintha egy igazi nagyfilm megvágott képkockáit látnánk, szinte beszippant a sztori minket. Ám, aki az amerikai szerelmes filmekhez van szokva, csalódni fog. A dalnak ugyan kifejezetten vidám, pörgős hangulata van, de a szöveg szokás szerint sebészkés pontosságú boncolgatása az emberi természetnek. A főhős a büszke nő, aki leginkább elrejti az érzelmeit és a vágyait. Pajzsot képez maga köré, hogy megvédje magát a csalódásoktól és sebektől. Ugye ismerős? De – ahogy az lenni szokott – mégis beleesik a saját csapdájába, és szerelmes lesz" - mesélte a zenekar, aminek énekesnőjével váltottunk néhány szót a klip kapcsán, de először mutatjuk a klipet. 

A dalt a zenekar alapítója, Bencsik-Kovács Zoltán szerezte, pedig Tarján Zsófia énekesnő is nemrég dalszerzőként szerepelt Hajós András Dalfutár című műsorában. Miért alakult ez így? 

Én később csatlakoztam a zenekarhoz, addigra már a zenekar megtalálta a számára megfelelő utat, melyet főként Zoli (Bencsik-Kovács Zoltán - a szerk.) szerzői világa határozott meg. Ezt az irányt egyébként az első nagy sikerű dal, a Portugál hozta meg. A témákat főként Zoli meríti a körülötte lévő világból szűkebb és tágabb értelemben, a párkapcsolati szituációktól egészen a filozofikus kérdésekig. Zolival való találkozásunk szerencsésnek mondható, mert teljesen átérzem a mondanivalóját és hitelesen tudom átadni azt minden témakörben.

Hörgős metálzenekarban is énekeltél, azt a világot már teljesen magad mögött hagytad? 

Még mindig hallgatok metált, de ezen kívül szeretem a jazz-t, blues-t, a klasszikus zenét és a modern popzenét is. A zenekarban általánosan jellemző a nyitottság szinte minden zenei műfaj iránt. 

A Bódottá című lemez minden dalához készítettél egy festményt. Mennyire tartjátok fontosnak, hogy a zene mellett a vizualitás is megjelenjen? Egyáltalán mennyire nehéz ezt elérni abban a világban, ahol a digitális letöltések aránya növekszik, miközben a klasszikus, CD-borító nézegetős lemezhallgatás csökken?

Mindig is fontosnak tartottuk, hogy a zene mellett igényes vizuális tartalommal álljunk elő. Arra a kérdésre, hogy jobb-e, ha a kezünkbe vehetjük a kiadványt, vagy csak digitális úton jut el az emberekhez, szerintem nincs egyértelmű válasz. Ha már vizuális kommunikációról van szó, fontos az is, hogy hány felületen jelenik meg az adott grafika, arculat, festmény vagy klip. Sokszor a különböző internetes portálok sokkal több lehetőséget nyújtanak, mint az offline média.

honeybeast igyjatszom klip.00 02 52 16.Still010
Honeybeast

Nemrég a road lányok mellé álltál egy olyan kezdeményezésben, ami a méhnyakrák elleni rendszeres szűrővizsgálatokra, a HPV-re hívja fel a figyelmet. Miért érezted fontosnak, hogy csatlakozz ehhez az akcióhoz?

A nemi úton terjedő betegségek témaköre (pl.: HPV, HIV stb.) a mai napig sokszor tabunak számít. Sokan nincsenek megfelelően tájékoztatva ezekkel kapcsolatban, nem járnak szűrésekre, nem védekeznek, ezzel pedig veszélybe sodorják partnereiket. A HPV vírussal kapcsolatban azért is nagyon fontos, hogy felnyissuk az emberek szemét, mert megelőzhető! Fontosnak tartom ezt az ügyet, örültem a felkérésnek.

Nem vagy az a tipikus popcsaj karakter, aki azzal kerül az újságokba, hogy hol vásárolt, kivel jár vagy milyen buliban jelent meg alig ruhában. Szerinted ez segít abban, hogy a valódi munkádra koncentrálva ismerjenek meg az emberek?

Nem vagyok ez a karakter. Nekem biztos nehezebb lenne cicababaként szelni a média habjait, inkább kimaradok belőle. Sokkal jobban szeretek a ”műhely munkára” koncentrálni, próbálni a zenekarral, stúdióban dolgozni órákig, vagy otthon gyakorolni.

Most szerepeltél a Konyhafőnök VIP műsorban, miért vállaltad el a felkérést? Miket szeretsz otthon elkészíteni?

Szeretek főzni, sőt minden nap főzök is. Szimpatikus volt a műsorban, hogy kemény feladatok vannak, és ezeket viszonylag rövid időn belül kell teljesíteni. Vonzott az is, hogy tanulhatok egy-két dolgot a szakmai zsűritől. Jó kihívás volt! Mostanában sokszor sütök sovány húsokat, melyek mellé salátát, vagy párolt zöldséget tálalok. A húst rozmaringgal és fokhagymával, sóval, borssal ízesítem. Véresen szeretem.

honeybeast igyjatszom klip.00 01 21 18.Still002
Honeybeast
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek