Vigyázat, kontrolfreak anya a színpadon!

Az Anton Lachky Company: Mellékhatások (Side Effects) című vendégjátéka február 9-10-én látható a Trafóban, a 200% tánc sorozatukban. Az előadás egy olyan nő burjánzó képzeletébe vezet be, aki uralkodni akar férfiakon és nőkön, de saját ösztönei felett elveszíti hatalmát. "Lényegében egy kontrollmániás, egoista nőről (Patricia Rotondaro) és mondjuk úgy, a családjáról szól a történet, valamint arról, hogy ebben a viszonyrendszerben a gyerekek teljesen alá vannak rendelve anyjuk akaratának" – mondta el a Libariusnak Varga Csaba, az előadás táncosa, aki ismerős lehet Hiroaki Umeda, Mészáros Máté, vagy Fülöp László koreográfiáiból is. 

SIDE EFFECTS trailer from bram smeyers on Vimeo.

A történetben az anya három gyermekét terelgeti a maga módján, akik így vagy úgy, de kénytelenek engedelmeskedni neki. A profi táncosok mellett egy rendkívül szellemes történet kerekedik ki a próbálkozásokból.

Ha valaki még ennek ellenére is kételkedne benne, hogy izgalmas témákat vet fel program, annak szólunk, hogy "az elállatiasodás, függőségbe forduló imádat, szexualitás és megszállottság jellemzik a színpadi eseményeket" - írja róla a Színház.hu.

Anton Lachky szlovák koreográfus korábban olyan ikonokkal dolgozott együtt, mint például Akram Khan, de vendégkoreográfusként darabokat készített a Göteborg Ballet-nek, az Iceland Dance Companynek, vagy a Helsinki City Theaternek is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek