KultúrFRÖCCS

Nincs már nagy relevanciája egy sima programajánlónak, ezért inkább megkérdeztünk néhány ismert arcot, ők mikre kíváncsiak a közeljövőben. Három tehetséges lány: Polgár Odett énekesnő, Farkas Franciska és Hőrich Lili Nóra színésznők mesélnek arról, milyen programokkal töltődtek fel mostanában, miket ajánlanak a téli napokra, hol lennének, ha nem itt, és mi várható tőlük-velük a közeljövőben.

Hőrich Lili Nóra, színésznő

Hőrich Lili Nóra
Hőrich Lili NóraTóth Levente

A magát csak független színésznőként jellemző Hőrichre 2009-ben, Szabó Simon A Papirrepülők című filmjében figyelt fel a szakma. Ezenkívül játszott Pálfi György című produkciójában és láthattuk A Léna, valamint Az első című alkotásokban is. Számtalan klipben is feltűnt az évek során, legutóbb a Middlemist Red Multicoloured Drive videójában is ő szerepel. 

Mi volt számodra az utóbbi idők legemlékezetesebb kultúrföccse?
A Calvary című film, Füst Milántól A feleségem története, meg egy Parti Nagy novella. Mind a három nagyon komplex élmény volt.

Ha bármi közül választhatnál, milyen kulturális eseményt látogatnál meg?
Az utóbbi hetekben ismét fellángolt bennem a népi kultúrában való elmerülés. Egy kis falu , közösség tradicionális ünnepe, rítusa nagyon érdekelne. A világ egy eldugott pontján, minél izoláltabb helyen, távol a nyüzsitől és a wifitől.

  

Mostanában lesz olyan megjelenésed, munkád, amit érdemes nyomon követnie az olvasóinknak?
Most forgatom életem első nagyjátékfilm főszerepét " A tökéletes gyilkos című filmben" László Zsolttal , Szabó Kimmel Tomival, meg még sok jó emberrel. Izgalmas.

Hiányolsz valamit Budapest kulturális életéből?
Ha itt nem találom meg azt a színfoltot, amire épp igényem van, akkor megyek és megtalálom máshol. Szeretek felfedezni dolgokat, átesni rajtuk, azon túl, hogy néha én is megnyomom az attending gombot a Facebookon.

Polgár Odett, énekesnő

Polgár Odett
Polgár OdettHencz Péter

Első lemezét még Odett & The Go Girlz néven jelentette meg, azóta pedig szimplán Odettként énekel, és úgy tűnik ez áll neki a legjobban. A fiatal énekesnő teltházas koncerteket ad, dalait játsszák a rádiók, és a hazai divatszcéna is szereti szerepeltetni: úgy tűnik, az egyik legsikeresebb fiatal énekesnővé nőtte ki magát, akivel gyakran összefuthatunk kulturális eseményeken is. 

Mi volt számodra az utóbbi idők legemlékezetesebb kulturális élménye?

Tavaly az A38 hajón St. Vincent koncertje, idén pedig aL-E-V tánctársulat előadása a Trafóban, illetve eléggé bevéste magát az emlékezetembe a saját koncertem a Müpa-ban, a Hey June! program keretein belül.

Ha ha bármi közül választhatnál, milyen kulturális eseményt látogatnál meg?

December közepén a gyerekkori legjobb barátnőmnek lesz kiállítása, egy fiatal divattervezővel hoztak össze egy kollaborációt. Daige X VOY!!! Elképesztően várom!

Mostanában lesz olyan megjelenésed, munkád, amit érdemes nyomon követnie az olvasóinknak?

Nemrég készült el a Szívhang című dalom videóklipje, közben az új lemezem anyagán dolgozom. És még hátra van jó pár koncert, ami az őszi/téli klubturnét illeti.

Hiányolsz valamit Budapest kulturális életéből?

Köszönöm, jól vagyok!

Farkas Franciska, színésznő

Farkas Franciska
Farkas FranciskaViszlay Márk

A fiatal színésznő alig több mint egy éve robbant be a köztudatba a Viktória - a zürichi express című játékfilmmel, azóta pedig megállíthatatlannak tűnik. Színdarabokban és nagyfilmekben játszik, menő magyar divattervezők bemutatóit nyitja meg és fontos társadalmi kampányokban tűnik fel. Legutóbbi dobása a Brazilok című film volt, amely várhatóan tavasszal fog a mozikba kerülni.

Mi volt számodra az utóbbi idők legemlékezetesebb kulturális eseménye? 

Elég sokat dolgoztam az elmúlt években így sajnos nagyon kevés időm volt kultúrfröccsökre, de az utóbbi évek egyik legmeghatározóbb élménye volt számomra a Sade koncert 2011-ben, itt Budapesten, azt sosem felejtem el!

Ha bármi közül választhatnál, milyen kulturális eseményt látogatnál meg?

Londonban van Monty Python előadás, ha egyszer tudnék rá jegyet szerezni...

Veled kapcsolatban lesz olyan esemény, amire invitálhatjuk az érdeklődőket?

Van egy rendszeres előadás a Tháliában, Slampro címmel, amihez novemberben meghívott vendégként én adtam a történetet. Improvizáció és slam, nagyon tudom ajánlani! 

Hiányolsz valamit Budapest kulturális életéből?

Mèg több slamet szeretnék!

Oszd meg másokkal is!
Mustra