Szexből, drogból és rock and rollból íródott 2016 legmenőbb sorozata

Szinte már annyira izgalmasan hangzik az HBO januárra beharangozott új sikersorozata, a Vinyl, hogy valahol már attól tartunk, a végeredmény nézhetetlen lesz. A Taxisofőr, az Aljas utcák, vagy a Nagymenők idén 72 éves rendezője, Martin Scorsese ezúttal a hetvenes évek zenei életét, kultúráját és New Yorkját mutatja, a feladathoz pedig olyan partnereket talált, mint Mick Jagger, aki producerként és ötletgazdaként vette ki a részét a munkálatokból, valamint Terence Winter, aki többek között a Maffiózók illetve a Gengszterkorzó című sorozatok forgatókönyvírójaként lehet ismerős a filmrajongóknak -írja a rollingstone.com.

Martin Scorsese és Mick Jagger
Martin Scorsese és Mick JaggerEvan Agostini / Europress / Getty

„Emlékezz vissza az első alkalomra, mikor meghallottál egy olyan számot, amitől libabőrös lettél, táncra perdültél, vagy amitől kedved támadt ahhoz, hogy szétrúgd valakinek a seggét.” – hangzik el a beharangozó trailer elején, miközben a The Stooges 'proto-punk himnusza', az I Wanna Be Your Dog üvölt a háttérben. És valóban, az előzetes alapján várhatóan érzékletes képet kapunk majd a hetvenes évek világának egyik legmenőbb városáról, New Yorkról, ahol épp felfutóban volt a punk és a diszkó iparág, és persze a szex, a drogok és a rock and roll (meg az erőszak) uralta és befolyásolta az életet.

Az első, tíz részből álló évad cselekményének főhőse egy éppen lejtmenetben lévő lemezcég, a Century Records tulajdonosa, Richie Finestra (Bobby Cannavale), aki egy punk bandától, a The Nasty Bitstől várja, hogy kihúzza a vállalkozását a slamasztikából. A sorozat főbb szerepeiben látható még Mick Jagger 1985-ben születésű fia, James Jagger, Olivia Wilde, Andrew Dice Clay, Juno Temple valamint Ray Romano is.

Tekintettel arra, hogy Scorsese keze is benne van a melóban, nem meglepő, hogy a Vinylben a szervezett bűnözés és az olasz maffia is felbukkan majd, mely történetszál New York és a Rolling Stones mellett szintén hazai pályának számít a rendező esetében. Hiszen Woody Allenen kívül kevés olyan filmes van, aki ilyen hitelesen dolgozta volna fel és mutatta volna be a várost, mint Scorsese a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes években.

Oszd meg másokkal is!
Mustra