A Sziget fesztiválon kívül is vannak ám bulik!

Van élet a Sziget Fesztivál közben, sőt azon túl is. Erre a legjobb bizonyíték az, hogy egy csomó koncert, fesztivál, sőt köztivál is várja a Sziget hetén is, a jövő héten pedig indul a Strand fesztivál és a B.my.Lake a Balatonnál. Addig pedig szabadtéri filmek, koncertek, Sziget afterparty és autós nap is vár mindenkit. 

Augusztus 13. 

A Hunniában az Appey and the Pea frontembere, Áron Andris ad a megszokottnál csendesebb szólókoncertet, de a nagy melegben jól fog esni egy szabadttéri mozi is, úgyhogy akár a Corvintetőre is mehet, hogy megnézze a Grand Hotel Budapest című filmet ha esetleg eddig lemaradt róla, vagy csak újranézné. Ha pedig a városban császkálna gondolatban, akkor Urbanityzzen a Járókelővel, ahol a társasjáték alapja a város, kerettörténet a valóság és elmondhatja hogyan is tenné jobbá Budapestet. 

Imaxtree

Augusztus 14. 

Már a fagylaltoknak is van éjszakája, egészen pontosan ez a péntek lesz az, amikor záróra után egészen éjfélig lehet ingyen fagyizni. Ha sörözni akar, miközben kirándulna is, akkor elég csak Vecsésig mennie a Söpiknikre, ahol cseh sörök mellett fellépők is várják egész hétvégén. A Gozsdu Manó Klubban fellép a The Story So Far nevű kisvárosi punk-rock zenekar, míg a Ferencvárosi Kikötőben Kolor buli lesz és Karányi is szülinapot ünnepel az Ötkertben, természetesen bulival. A Budapest Jazz Klubban pedig filmvetítést tartanak, Varga Ágnes: Porrajmos - a cigány holokauszt című filmét nézhetik meg. A Szigeten eközben Kasabian lesz meg Foals, az A38-on pedig ingyenes indie afterparty egészen hajnalig, előtte pedig akár a Városmajorban is bulizhat a 30Y koncertjén és még Tribute Fesztivál is lesz a Dürerben.

Dívány

Augusztus 15. 

Ha kirándulna, menjen le a Bánki-Tóhoz, ahol Belsőség-Találkozó lesz, ami azoknak szól, akik szeretik az autókat, és különösen a Totalcar azonos nevű blogját. Motorokat a Hősök Terén is nézhet, ugyanis idén is megrendezik a Mentőmotoros Napot, akár velük is tarthat a túrájukon. Aki szereti az egyedi cipőket, esetleg szeretne magának pingálni egy sajátot, az a Footure Sneaker Shopban lesheti el egy igazi profitól, Sneakerbonsaitól a fogásokat. Szombaton az A38 hajón lép fel az Elefánt, akik a tavaszi lemezbemutató után most már a nyarat vezetik le, vagy mehet éjjeli kerékpáros teljesítménytúrára Gödöllőre. Ha teljesen idejétmúlt zenekarok haknijára kíváncsi, akkor irány a Budapest Park, ahol az East 17, a Happy Gang vagy az UFO zenekarokról derül ki, hogyan öregednek. Ha pedig az első bekezdés óta nem hagyja nyugodni, mi az a köztivál, akkor induljon az Őrségbe, ott kiderül! A Hétrétország Köztivál programja alapján fesztivál is lehetne, szombaton kezdődik, és a hét folyamán fellép Ripoff Raskolnikofftól az Európa Kiadón át a Makámig egy rakás zenekar, kiállításokat és kézműves portékák vásárát is ígérik, és a gyerekekre is gondolnak játszóházzal, gyerekdarabokkal és foglalkozásokkal. Ma például Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs duója nyitja a programot, de szerintünk a legjobb program utána jön: a csillagnézés Uray Zsuzsa csillagász vezetésével.

Augusztus 16. 

A Kobuci kertben Big Daddy Wilson és némi blues segítségével vezetheti le az előző hetet és indíthatja az újabbat, amire még délután rákészülhet egy kis lazulással és chillel a Margitszigeten, az Everness Pikniken. Őriszentpéteren Góbi Rita Pici bonbon című interaktív táncelőadásán vezeti rá a kiskorúakat, miért jó ajándékozni, és hogy itt sem a méret a lényeg. A Veresegyházi Medveotthonban pedig délután nyílik az új rész, a BarátkoZoo elnevezésű állatsimogató, ahol a mindenhol megszokott kecskék mellett testközelből lehet megismerkedni lámával, teknőssel, a baromfiudvar lakóival. A nyitás alkalmából lovas és kutyás bemutatókkal, zoológiai előadásokkal és vizes játszótérrel várják a látogatókat, a nyitás estéjén pedig még szimfonikus zenekari koncerttel is. 

Augusztus 17. 

Kreatívkodó gyerekeknek irány az Anderson Arts and Education Research Lab, ahol ezen a héten a Steampunk kerül előtérbe. Egy délelőttre és délutánra is be lehet csatlakozni, de akár egész héten keresztül csinálhatják új tárgyakat fogaskerekekből. Ha pedig még nem látta az Európa Kiadót egy malomban koncertezni, este 8-tól megteheti Őriszentpéteren.

Augusztus 18. 

Kedden a Budapest Parkban a helye mindenkinek, aki kicsit is szereti vagy szerette valaha a punkrockot, ugyanis jön a Bad Religion, és a Mad Caddies is fellép. Aki pedig nem szerette, az elmehet például a moziba és megnézheti a Fantasztikus négyes című filmet, vagy egy francia vígjátékot a Csajom barátnője címmel, ami egy olyan lányról szól, akivel egy pár férfi és női tagja is csalja a másikat. 

Augusztus 19.

Szerdán pedig indul a Strand fesztivál meg a hosszú hétvége, úgyhogy irány a Balaton és ha kipihente a Szigetet, akkor bulizzon a Strandon, vagy a B.my.Lake fesztiválon. Ha nem ment el miattuk az Őrségig, most megnézheti az Európa kiadót a Kobuci Kertben, ahol a Balatonnal közösen adnak koncertet. Ha színházra vágyna, a Hétrétország keretében Parti Nagy Lajos rég látott darabját, az Ibusárt nézheti meg végre/újra a felvidéki Csavar Színház előadásában Őriszentpéteren, utána pedig még beszélgethet is az alkotókkal. Ha meg csak inkább hűsölne a hét közepén egy moziban, úgy az 1001 gramm című vígjátékot ajánljuk, amiből kiderül, mennyi minden izgalom adódhat egy kilós súlyról tartott konferencián. 

nagyonbalaton.hu
Oszd meg másokkal is!
Mustra