A pszichotúrán saját magával talákozhat, a mozikban pedig Saul fiával

Ezen a héten várható a Saul fiának a premiere, ráadásul országszerte találkozhat az alkotókkal is, de ezen a hétvégén is lehet sörfesztiválozni, esetleg pszichotúrára, vagy nézze meg, mi a különbség sneaker és sportcipő között! És persze bulizzon!  

Június 11. Csütörtökön

Ma nyit a Budavári Sörfesztivál, ahol nem csak kézműves söröket talál, hanem ha éppen úgy tartja kedve, ihat akár sima Borsodit is a Dr. Alban koncertje mellé. Ha a sörözgetést inkább hétvégére tartaná, akkor menjen ma inkább moziba, végre játsszák a nemzetközi fesztiválokon elképesztőt ment Saul fia című magyar filmet. Az egész világ odavan érte, mától pedig országosan 46 moziban lehet megnézni, ráadásul közönségtalálkozókat is tartanak a nagyobb vidéki városokban. De nyílik az a fotókiállítás is a Mai Manóban, ami végigköveti, hogyan adta vissza egy Afrika közepén dolgozó magyar orvos egy hétéves kongói kislány látását, és bemutatja Kongó hétköznapi hőseinek az életét is. 

Június 12. Péntek

Az esti bulira készüljön fel a Fröccs és Barbecue fesztiválon, majd nézzen el például Dürer kertbe, a Tilos maratonra, ahol pénteken bazi nagy cigány búcsút tartanak. Lesz itt roma divatbemutató, tombola, Besh O Drom koncert és bográcsozás is. A Nagyvásártelepen pedig Kolor buli lesz két színpaddal és húsz fellépővel, reggelig tartó bulival. 

11400988 907500055972687 7600610496273246074 n
Facebook / Budai Fröccs és Barbecue fesztivál

Június 13. Szombat

Ha szerencséje van, lesz még hely a három órás buszos Zwack túrára, ahol nem csak a gyárat lehet megnézni közelebbről, hanem a család történetét is meg lehet ismerni, például Zwack János Úri utcai otthonában. Ha mást ismerne meg túrázás közben, mondjuk önmagát, akkor semmiképpen se hagyja ki a Magam Ura pszichotúrákat beszélgetéssel összekapcsolva, majd este persze nézze meg hozzá a filmet is a Holdudvarban, ami az egész apropóját adta. A Millenárison pedig sportcipő fesztivált tartanak, vagyis sneakerfesztivált, mert az nem ugyanaz, mint a sportcipő. Ha ezek után fogalma sincs, hogy akkor mi micsoda, akkor menjen és derítse ki! Indul a Nyári Fesztivál is a Margitszigeten, egészen augusztus végéig lesznek programok a szabadtéri színpadon és a Városmajorban. A Corvin moziban pedig Mozik Éjszakája lesz, vagyis mint a fesztiválokon, egyetlen karszalaggal egész éjjel mehet az összes terembe a vetítésekre. 

DSC 7286
Bődey János

Június 14. Vasárnap

Vasárnap a Dürerben a keményebb zene rajongóinak kedveznek a Darkest Hour koncerttel, de lesz még Today is The Day és Weedeater is. Aki szintén a rockot szereti, annak ott a Barba Negra Track, ott meg a Papa Roach lép fel. 

Június 15. Hétfő

Ha kipihenné a hétvégét meg a kánikulát, menjen olyan helyre, ahol tuti van légkondi: például moziba, ahol megnézheti, hogyan nyaral egy szeleburdi svéd család. Alberto Rodriguez filmjét, a Mocsárvidéket is ajánljuk, főleg azoknak, akik szívesen összevetnék az északi krimikkel a spanyolokat. 

Mocsárvidék
MocsárvidékPraesens Film

Június 16. Kedd

Kedden a Müpában Antonia Vai lép fel, aki szereti a folkos, akusztikus dalokat, annak éppen itt az ideje, hogy ellátogasson Vai egyik koncertjére. Aki még eddig nem volt, az kedden ellátogathatna a Capa in Color kiállításra, amit mi már megnéztünk, de ha ön még nem, akkor érdemes pótolni. 

RC Capucine
Robert Capa Központ

Június 17. Szerda

Ezen a napon tulajdonképpen minifesztivált tartanak a Budapest Parkban, hiszen négy nagy név is fellép annak, aki szereti például a metálcore-t. Az Asking Alexandria vagy a Hollywood Undead bulik előtt pedig elmehet a Ludwig Múzeumba is, ahol a Vörös Horizont című kiállítást és az orosz és ex-szovjet műveket ajánljuk, de megnézheti a Recirquel újcirkuszos társulat Cirkusz az éjszakában című előadását is. Ha pedig megrövidítené a hetet, akkor ugorjon el Szolnokra a Tiszavirág Fesztiválra, ahol koncerteket hallgathat, borozhat, parkmozizhat és persze csónakázhat is. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra