Gyereknap, Monty Python, Bach és Háy János várja a héten

Szombaton és vasárnap is mehet a gyerekekkel a szabadba, esetleg abszurd humoros oratóriumra vagy Stereo MC's koncertre, sőt az is kiderül, hogy melyik magyar zenekar lép fel idén a legmenőbb fesztiválokon. 

Május 28.

Csütörtökön indítsa a hétvégi bulikat a Budapest Parkban kocsmazenével, ahol az Ocho Macho mellett fellép a Firkin is. Ha nem vágyik szabadtéri bulira, akkor várja az A38, ott a Nouvelle Vague alapító tagjának új projektje, a Bristol lép fel. A Barabás Villában eközben Háy János és Rutkai Bori közös estjét nézhetik meg, ami azért érdekes, mert mindketten zenélnek, írnak és képzőművészkednek is, így most együtt zenélnek és verselnek és még tárlatvezetést is tartanak. Ha eddig nem látta a Radnótiban az Anatol és a nők című darabot, akkor igyekezzen, mert ma nézheti meg utoljára, ha pedig inkább újcirkuszra vágyna, a Művészetek Palotájában ma játsszák ismét a Meztelen bohóc előadásukat Recirquelék. 

Május 29.

Ha valamit elfelejtett megkérdeni Háy Jánostól csütörtökön, akkor most itt a lehetőség, hogy megtegye pénteken a neten, ugyanis kimondottan kérdezős napot tart. Ha jó idő lesz, akkor részt vehet a Matiné Napozó nyitóhétvégéjére is, ahol már délben lehet befröccsözve leégni a napon. 

11143678 666860750115674 2469987284392130954 n
Fotó: Facebook / Háy János  

Május 30.

Kezdődik a gyereknapos hétvége, a Városligetben két nap is várják a gyerekeket az ingyenes rendezvényen. De a Milenárison el tudja foglalni a gyerekeket, ott is két napos lesz a Playkid fesztivál rengeteg játékkal. Este menjen az Akváriumba, ahol nem csak a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató döntőjét tartják, azaz kiderül melyik zenekar kap egy csomó lehetőséget a nyári fesztiválokon, hanem a Stereo MC's is fellép. 

Május 31.

Még mindig gyereknap, ma a Vasúttörténeti Parkban, az Alma együttes koncertjével. De tart még a Várkertben az Ínyenc Bazár, ha vásárolgatni támadna kedve vasárnap. Monty Python rajongóknak kötelező lesz a Nem a Messiás, ami a Brian élete című filmből készült oratórium, és Eric Idle is feltűnik benne. Aki komolyabb programra vágyik, az semmiképpen sem hagyja ki Jens Bjerregaard dán koreográfus Érdekellentét/Ütközéspont című koreográfiáját és Bach 5. csellószvitjére készített szólóját a MU Terminálban

Június 1.

Hétfőn indul a 26. Budapesti Bach-hét, ahol egészen egy héten keresztül hallgathat zenekari műveket az ingyenes koncerteken. Ha már a hétvégén a svédek nyerték az Euróvíziót, akkor ideje megismerkedni a svéd zenei színtér kiválóságaival. Ha már a Messugah vagy Lykke Li nem jár erre, akkor marad az Arch Enemy a Barba Negra Trackben. Ha azonban inkább csak a mozivászonról érdekelné a rock & roll, akkor nézze meg a Danny Collins című filmet, és benne Al Pacinót egykori rocksztárként. 

Június 2.

A Radnótiban a Bolha a fülbe című darabot is most láthatja utoljára, ha eddig kihagyta volna. A Morzsa Records népi és klasszikus hangszereket megszólaltató csináld magad/hálószobapop zenekar, akik a Gólya Presszóban mutatják meg mit tudnak. A Katonában pedig a Libri és az Amnesty International Tíz igaz történet című, emberjogi novellákból összeállított gáláját nézheti meg. 

11329762 993711650639950 6552866386428737589 n.png
Fotó: Facebook / Morzsa Records @Gólya Presszó

Június 3.

Ki ne hagyja szerdán az A38-on Thurtson Moore koncertjét, főleg ha a Sonic Youth-ot is szerette! A Millenárison Matisyahu lép fel, aki már levetkőzte a vallásos hasszid-reggae szerepet, és helyette egy személyes hangvételű lemezt írt. Esetleg menjen el moziba és nézze meg Jennifer Lawrence legújabb filmjét, a Serenát egy talpraesett fiatal amerikai asszonyról a gazdasági válság idejéből. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra