Ilyen a tánc egy számítógép szemével

Arctalan, pontokból és vonalakból álló alakoknak tűnik az ember táncolás közben Maria Takeuchi és Frederico Phillips legújabb kísérleti, as-phyx-i-a című projektjében, amelyben egy hivatásos táncos mozgását rögzítették a Microsoft Kinectjének segítéségével.

Takeuchi egyébként nemcsak társrendező volt, a videóban hallható zenét is ő maga készítette – digitális és analóg technikákat egyszerre alkalmazva. Phillips pedig emellett a látványért volt felelős.

as·phyx·i·a from Maria Takeuchi on Vimeo.

"Szerettünk volna minél különbözőbb technikákat ötvözni: a felvétel készítéséhez használt szenzorok egyáltalán nem drágák, maga az animáció elkészítéséhez pedig számos 3D programot és eszközt használtunk" – mondták projektjükről. A koreográfia is beszédes: a mozgás a korlátok nélküli élet és a szabadság iránti vágyat fejezi ki.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.