Drónokat táncoltat a Cirque du Soleil

A cirkuszkultúrát gyökereiben átértelmező kanadai Cirque du Soleil társulattól sosem állt távol a technológiai vívmányokkal való kísérletezés. Az 1984 óta működő csapat ezúttal akrobaták helyett a Flying Machine csapatával állt össze, akik segítségével dizájner lámpaernyőknek álcázott drónokat keltenek életre és táncoltatnak meg legújabb kisfilmjükben – írja a valószínűtlen látványt nyújtó produkcióról a gizmodo.com.

Mintha egyetlen ember táncoltatná a lámpabúrákat
Mintha egyetlen ember táncoltatná a lámpabúrákatflyingmachinearena.org

A művészien összehangolt művet az ETH Zürich Flying Machine Arénájában vették fel a Verity Studios munkatársaival karöltve. A Tim Burton filmek hangulatát idéző kisfilmhez ötven darab lámpát és egyéb kellékeket használtak fel a számítógéppel, vezeték nélküli hálózattal vezérelt repülő gépek mellett, melyeket egyedi szoftverekkel láttak el a drónokat beprogramozó technikusok.

Így került bele a quadcopter a búrába.
Így került bele a quadcopter a búrába.flyingmachinearena.org

A 2007-ben alapított ETH Zürichnél nem is találhatott volna profibb munkatársakat a Cirque du Soleil. A társaság ugyanis igencsak jártas a 21.századi légi járművekkel való kísérletezésben, kutatásban, több fontos szakmai kiállításon és vásáron is megjelentek már az új generációs quadcoptereikkel, többek a 2013-as TEDGlobalon, a Google IO-n valamint a 2014-es Dél-afrikai IFAC World kongresszuson is, ahol több, mint 700 ember előtt mutatták be innovatív koncepcióikat. Az öt perces videóban megnézheti, hogy hogyan táncoltatja meg egyetlen szereplő a lámpának álcázott drónokat Danny Elfman zenéjére!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek