Ha igazán művészetszerető, egyen Jackson Pollock-csokit!

Természetesen nem igazi festékről van szó, mindössze színezett kakaóvajról, amivel szinte tökéletes Jackson Pollock imitációt készít csokoládéira egy mexikói webshop és egy csokoládékészítő mester.

A mexikói székhelyű ajándék-webshop, az Unelefante általában helyi kézművesekkel kooperálva készít és árul egyedi darabokat, ilyen az a csokisorozat is, ami megjelenése alapján inkább múzeumba való műalkotás, mint édesség.

Tatiana Sanchez, az Unelefante alapítója és kreatív vezetője szerette volna, ha az általuk forgalmazott egyedi ajándékok között csoki is van, de ahelyett, hogy egy már meglévő márkát választott volna, Jorge Llanderal csokoládékészítő mesterhez fordult. „Mi tervezzük meg a csokit, a recept közös munka eredménye, a kivitelezés pedig az ő dolga” – mondja Sanchez a KNSTRCT cikkében.

tableta-pollock-con-empaque-510x600
Unelefante

Legelső közös alkotásuk a Jackson Pollock festékfröccsentős darab volt, amelynél a csokoládétáblára élénk színű kakaóvaj-foltokat spriccelnek, hogy a művész jellegzetes alkotásaihoz hasonló látványt tolhasson a szájába az, aki nem sajnál megenni egy ilyen műremeket. A csoki egyébként 54% kakaót – kizárólag a legjobb minőségű, Kolumbiából származó fajtát - tartalmaz, és minden darabot kézzel készítenek. Természetesen a csomagolás is különleges, ám a legextrémebb azért mégis az ára: oké, fel voltunk készülve rá, hogy nem olcsó mulatság egy ilyen, de a 3 tábla 420 dollárba, vagyis nagyjából 90 ezer forintba kerül.

colección-chocolates-estilo-bark-510x600
Unelefante

Az ehető Pollock sikerén felbuzdulva Llanderal és Sanchez elkészítette a Titkos Kert fantázianevű csokit is, ami már 65% kakaót tartalmaz, a külsejét pedig kristályosított virágszirmok, kardamom darabok, szárított sárgabarack és pisztácia borítja, és szintén 90 ezerbe kerül három darab.

Oszd meg másokkal is!
Mustra