Szavazzon minden idők legjobb tévés kvízjátékára!

4N4LN

Bár a celebvetélkedőket egyelőre nem tervezzük futtatni, adunk egy esélyt neki, hogy Sebestyén Balázs legújabb análn 4N4LN címre hallgató családi játékának lesznek nem unalomig ismert hírességei is, és akkor egészen szórakoztató műsor lehet majd belőle (vagy nem). A mostanában indult műsorban "alapjában véve arról van szó, hogy Kovácsék és Szabóék versenyeznek egy kerekebb összegért, és olyan kérdésekre kell válaszolni, amikre korábban már egy 100 fős panel megadta a választ". Nem megy régóta, de ha ön már most tudja, hogy ez lesz minden idők legjobb játéka, akkor jár  neki a 10 pont.

BBF0853
RTL Klub

http://www.youtube.com/watch?v=UJMPMgdSqaw

A következő

Ha már így alakult (az alfabetikus sorrend), akkor beszéljünk a másik jelenleg is futó kvízről, A következőről. A Gundel Takács Gábor vezette műsor, miután az ember megszokja a sokszor idegesítő szabályait, szerintünk tud szórakoztató lenni, szóval adekvát a kérdés, miért van tele mégis üresjáratokkal? Talán kicsit hosszúra nyújtották a műsoridőt. Ettől függetlenül ön még rajonghat a rossz válaszokért, pont mint a kitalálós népdalokért.

kovetkezot-1
MTVA

Ha ez így van, önnek A következő a kedvenc kvízjátéka. De azért olvasson még tovább...

A Széf

A Széf is Sebestyén Balázs egyik játéka volt (akadt neki pár, néhányat azért ki is hagytunk). Fenti 2012-ben indult, és az RTL Klub szerint sehol sem élt meg annyi adást, mint nálunk, ezért arra lehet következtetni, hogy szerettük. Ebben gonoszkodott a műsorvezető, a játékosok pedig párosok voltak, akik akár össze is veszhettek, miközben próbálták megválaszolni a gyakran izzasztó kérdéseket. Ha ezt szerette, mi megértjük, de ha csak Sebestyén miatt tolná tízesig, akkor javasoljuk, fussa át a lista további pontjait. 

Kérdezz, felelek!

Nagyot ugrunk az időben, mert bár több műsora is volt, Egri János neve igazán a Kérdezz, felelek! című vetélkedővel vált naggyá. A műsor 1972-ben indult és a kilencvenes évekig futott, ez alatt kábé annyira sikerült megújulnia, hogy lett benne mosolygós nő, aki néha átvonult a kamera előtt.

017

De nem is ez volt, amitől sikere lehetett a műsornak, hanem esetleg attól, hogy itt még nem számított alapműveltségnek, hogy hányas Berki Krisztián lába. És persze Egri Jánostól, aki sajnos azóta sem tért vissza a kvízmester szerepében, pedig már sokszor kiderült, hogy igény volna rá. 

Kód

Újabb RTL Klubos műsor, a szinte egyetlen Sebestyén Balázzsal, a Kód. Miután semmiféle emlékünk nincs erről a játékról a wikipédiára hagyatkoztunk, ez alapján erről szólt:  "Az adásokban két fős csapatok játszanak azért, hogy az arénában található huszonhat mezőn levő kérdésekre a lehető legtöbbön jó választ adva minél több pénzt gyűjtsenek össze és minél rövidebb úton jussanak el az utolsó sorig és találják meg a jackpot mezőt." Mi ezen azért még szerkesztettünk volna, de ha önnek saját emlékei vannak erről a vetélkedőről, és azok jók, akkor nyilván jó sok pontot fog adni neki.

20121105-a-kod
RTL Klub

Kicsivel többet élt egy évnél, ami azért nagy szó, mert amiről koppintották, abból csak hét adás ment le. Hátha ez volt pont a kedvence, és azóta se néz tévét!

Maradj talpon!

Kis ország vagyunk kevés kvízmesterrel, és még nem is esett szó Vágó Istvánról. Most megint Gundel-Takács vezette műsor kerül terítékre, a Maradj talpon! Kérdések, válaszok, és a végén a szerencsétlen kieső szó szerint veheti a státuszát, lezuhan a mélybe: hát, kábé ennyire volt eredeti a dolog, de azért sokan szerették.

TZIHZ20120221008
Zih Zsolt / MTVA

Ennek a műsornak a helyére jött A következő, lehet azért, mert ebben túl sok pénzt kellett kiosztani, azt meg nem nagyon szeretik a tévécsatornák se.

Mindent vagy semmit

Na, el is érkeztünk az őskorhoz, lehet nosztalgiázni, meg régenmindenjobbvolt-azni. Most el is dönthetik mennyivel volt jobb, amikor Vágó István a TV2-nél dolgozott 1997-ben, és Brunner Mártával adott végre viszonylagos értéket képviselő nyereményeket a szerencséseknek.

mindentvagysemmit
TV2

A műsor a királyi tévétől igazolt át és nyolcszáz adást élt meg, így igazán nem lehet azt mondani, hogy nem volt népszerű. És ön mennyire szerette?

Multimilliomos! Most vagy soha

Amikor még Jakupcsek Gabriella Szili Katalin volt és nem egy papagáj, volt neki egy műsora, a Multimilliomos! Most vagy soha, amiről az Index azt írta, előfordulhat, hogy még a konkurens RTL Klubon futó a Legyen ön is milliomost megveri majd néha.

multimilliomos
TV2

Ez a kétezres évek elején történt, aztán szünet után 2004-ben futottak vele mégegy kört, és ekkora már a műsorvezetőnő is megtalálta a személyiségéhez leginkább illő frizurát. 

Nincs kegyelem - A leggyengébb láncszem

Lehet-e nem emlékezni az NDK-s pornófilmek szigorú tanárnőjét hozó Máté Krisztára, ahogy úgy próbált lelazulva komolykodni, mintha előzőleg hosszában keresztüldöfték volna egy zászlóruddal? Ugye, hogy nem! Ez volt A leggyengébb láncszem, amiből ezen kívül másra már mi sem emlékeztünk, így elolvastuk a kritikáját az Indexen.

leggyegebblancszem
TV2

Ezek szerint tehát volt néhány kérdés, a válaszadóknak meg kevés ideje a válaszra, aminek a végén Máté Kriszta így is, úgy is lehúzta őket. Talán ha a TV2 humorműsornak indítja, több évadot is megélt volna, így viszont gyorsan lekerült a képernyőről: most pontokba öntheti, mennyire hiányzik.

Okosabb vagy, mint egy ötödikes?

Azon felül, hogy szinte senki sem volt az, és sokszor a gyerekek is csak mérsékelten voltak szimpatikusak, annyi rémlik még ebből a vetélkedőből, hogy ment a cikizés, amiért nem tettek vesszőt a plakátokon a címébe.

otodikes-3
TV2

Tilla vezette, és még annyi érdekesség volt benne, hogy felhívták a figyelmet a felnőttek, hogy létezik a puskázás, a súgás vagy másik másolása technika, amit ők is szívesen alkalmaznak kábé a második perctől. De hátha az ön gyereke játszott benne...

Pókerarc

Egyik személyes kedvencünk, aminek a végén garantált volt, hogy valaki ötvenmilliót visz haza. Az RTL Klubos Pókerarcot Sebestyén Balázs Vágó Istvánnal vezette, nem is rosszul.

63
RTL Klub

2007-et írtunk, amikor elindult a show, de számítani lehetett rá, hogy túl sok nem fog lemenni az amúgy hat hét alatt lezajló szériából, lévén az igen szép nyereményt mindenféleképpen ki kellett perkálni a végén. A póker szabályaiból a blöffölésre apelláló kvíz ön szerint mennyire vitte?

Szerencsekerék

Egy újabb időutazás, végre egy újabb névvel. Klausmann Viktort köszönhetjük a Szerencsekeréknek, no és Prokopp Dórát, aki nem vezette a műsort, csak mosolygott, mikor valaki eltalált egy betűt. A Szerencsekerék valójában egy új időszámítás kezdete, a korszakalkotás pedig még 1993-ban kezdődött Magyar Televíziónál, míg a játék licencjogai 1997-ben a TV2-höz nem vándoroltak, és már majdnem kétezer lett, mikor az utolsó betűt is kipörgették.

szerencsekerek
MTV

Ön szívesen emlékszik rá, vagy örül, hogy vége van végre? 

Van benne valami

Leírni is kemény, 1976-ban indult a klasszikus, Vágó Istvánt a főkvízmesteri székig röptető Van benne valami című játék, ahol a redőny mögött mindig lehetett valami értékes, vagy inkább totál értéktelen dolgot nyerni, és ezért nem kellett mást csinálni, csak barkochbázni Vágó úrral. Ha nem lenne Gálvölgyi János, akkor azért nem övezné ekkora hype a tévéműsort, ami hosszú időn át monopóliumot élvezett a hazai tévézésben, hiszen mi mást lehetett volna nézni, ha nem azt, megnyeri-e Kovács úr a kenyérpirítót? És a főcímben még Dolly-t is meg lehetett nyerni. De azért ettől a legjobb:

Mustra