Számítógépes játék készül Franz Kafka világából

Egy orosz játékfejlesztőt, a mif2000 néven ismert Denis Galanint megihlette a 20. század egyik legkiemelkedőbb írója, Franz Kafka 1925-ben íródott regénye, A per. Galanin jelenleg egy videojátékon dolgozik, melyben a fura, csetlő-botló főhős, K. kalandjait élhetjük majd végig, és az előzetesen közzétett screenshotok alapján úgy tűnik, nem korlátozta magát kizárólag A per című regényre, hisz a játékban feltűnik majd például Gregor Samsa is – írja a laughingsquid.com

Videójáték készül a prágai író művéből.
Videójáték készül a prágai író művéből.

„ A játék főhősének, K.-nak váratlanul felajánlanak egy állást. Ez a fordulat egy csapásra megváltoztatja az életét és hosszú útra kényszeríti. Azonban a világ, amibe hirtelen belecsöppen, sehogy sem tűnik normálisnak, mint ahogy azt K. azelőtt elgondolta. A játékos a főhőssel együtt tehet izgalmas utazást az abszurditás, a szürrealizmus és a teljes bizonytalanság világába” – mutatta be Galanin a művét, melyet nemsokára Androidra, iOs-ra, Windowsra, Mac-re illetve Linuxra is letölthet majd a játékra kíváncsi közönség.

A játék fejlesztője a kafkagame.com-on már most számos érdekességet és kulisszatitkot elárult, mint például azt, hogy csetlő-botló főszereplője, K. külsejét és habitusát tekintve kábé Woody Allen és Pierre Richard szerelemgyereke. Galaninnak egyébként nem ez az első klasszikus irodalomból átvett kísérlete, pár évvel ezelőtt már készített egy Hamletre felépített játékot is.

Ha érdeklik az effajta szórakozási lehetőségek és nem tudja kivárni, míg egy hasonlóan élelmes hazai fejlesztő elkészíti a Tüskevár vagy az Egri csillagok videojáték változatát, ide kattintva megnézheti, hogy például a Dr. Jekyll és Mr. Hyde mellett még milyen klasszikusokon alapuló videojátékokat dobtak piacra az elmúlt időszakban. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek