Egyéjszakás kaland kis könyvesboltokkal

27 független könybesbolt és több kulturális intézet részvételével 2013. április 19-én délután 16 órától éjfélig a Kis Könyves Éj keretében számos kis könyvesbolt várja egyszeri és különleges programokkal – könyvbemutatókkal, kiállításokkal, koncertekkel  – olvasóikat Budapesten és az ország több városában. A könyvesboltosok ezzel szeretnék felhívni a figyelmet a kis könyvesboltok különleges hangulatára, sokféleségére, és azt is remélik, hogy a rendezvény felélénkíti a könyvesboltba járás divatját.

kiskonyves kisebb
plakat

2012 tavaszán még csak három független könyvesbolt összefogásával rendezték meg a Kis Könyves Éjt, idén már 27 kis könybesbolt és öt kulturális intézet - a British Council, a Cseh Centrum, a Flamand Képviselet,  a Francia Intézet és a Camões Intézet – részvételével zajlik majd a színes, vidám éjszakai rendezvény.

Budapesten az Anno Mesebolt, az Atlantisz Könyvsziget, a Bookstation, a Teleki Téka, a Famulus Könyvesbolt, a Gondolat Könyvesház, az Írók Boltja, a Keddshop, a Két Egér Könyvesbolt, a Klauzál 13, a Láng Téka, a Latitudes, a Libra Könyvesbolt, a Litea, a Massolit Books & Café, a Millennium Könyvesház, a Paradigma Kuckó, a Párbeszéd Könyvesbolt, a Pozsonyi Pagony, a Ráday Könyvesház és a + Rukkola öltözteti díszbe magát, Vácott az Arcus,  Budakeszin  a Betűtészta Mesekönyvbolt, Biatorbágyon a Kisgombos, Pécsett a Bagolyfészek, Sopronban pedig a Cédrus Könyvkereskedés várja a közönséget.

A szervezők célja, az olvasóközönséggel való ünnepi találkozás lehetőségének megteremtésén túl a könyvesboltok együttműködési hagyományainak felelevenítése - írja a sajtóanyag. Ezért a rendezvény éjszakáján a résztvevő boltokban pecsétgyűjtő akció is lesz, melynek köszönhetően akár 30%-os kedvezménnyel tud vásárolni a vendég.

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra