Csákányi Eszter újra Tündérkeresztanya!

A Tündérkeresztanya című cigány népmese az alapja Csákányi Eszter gyerekeknek szóló monodrámájának, amelyet még 2010-ben mutatott be az Orlai Produkció és az egri Harlekin Bábszínház közösen. A Keresztanya bemutatásának évében elnyerte a legjobb gyerekelőadásnak járó díjat a Színházi Kritikusok Céhétől és most új helyszínen, a Mikroszínpadon (volt Mikroszkóp Színpad) találkozhat vele a közönség.

keresztanya-710 9689
Fotó: Mikroszínpad
keresztanya-710 9530

Az erős atmoszférájú előadás cselekménye szerint egy cigányasszonynak gyermeke születik, de szegénységük miatt nemhogy a faluból, de még a rokonságból sem akarja senki vállalni a keresztszülőség terhét. Végül egy ismeretlen tündér vállalja, de csak akkor, ha az anya lemond a gyermekéről, és a tündér faraghat embert a csecsemőből…

A színház jó alkalmat tud teremteni a mesehallgatásra, és teret tud adni arra, hogy megéljünk bánatot és örömöt, szegénységet és gazdagságot, életet és halált. Csákányi Eszter kivételes játékával ez az élmény gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt lehetségessé válik.

Az előadás különlegessége, hogy itt játszott először Csákányi bábokkal úgy, hogy egyben az összes szereplőt is ő kelti életre. Másodikán kétszer is játsszák az előadást a Thália Színház Mikroszínpadán, de ha inkább közvetlen a karácsonyi felhajtás előtt mennének el rá, akkor arra is van lehetőség, igaz csak egyszer: december tizenhatodikán.

jegyárak: 1500 Ft

Mustra