Fesztiválozz februárban!

Programok nem csak hétvégére, nem csak fiataloknak, nem csak gyerekeknek és nem csak időseknek. A következő ajánlóban reméhetőleg mindenki megtalálhatja, azt ami igazán érdekli.

Komolyzene-rajongóknak

A New York-i Metropolitan Opera 2011/2012-es évadának mind a 11 előadása látható az Uránia Nemzeti FilmszínházbanA progam különlegességét az előadások szüneteiben bemutatott, a közreműködő művészekkel készített, eredeti nyelvű interjúk fokozzák. Jegyek 4000 Ft-ért kaphatók az Uránia jegypénztárban és a Jegymester hálózatában. Továbbra is van lehetőség 3500 Ft-ért kedvezményes jegy vásárlásra azoknak, akik legalább öt előadásra szeretnék a legjobb helyekre előre megváltani a belépőjüket.

Február 11. 18:00 Richard Wagner: Az istenek alkonya

Február 25. 19:00 Giuseppe Verdi: Ernani

54703 476362966228 63079656228 5909979 7887179 o

Kiállítás és Audiovizuális Művészeti Fesztivál

A Vj Centrum Budapest első alkalommal rendezi meg az újmédiás trendekkel kíséretező magyar művészek találkozóját február 10. és 12. között a Toldi Moziban. Az előadóműfajokkal egybekötött kiállítás a kitörölt fájlok világába kalauzol, vagyis oda, ahol képtöredékekből, "újrahasznosított adathalmazokból" állnak össze új hangulatok, hatások. A rohamosan fejlődő technológiai lehetőségek művészi kifejezésformákkal párosulnak, az így létrejövő interaktív alkotásokat mutatja be a kiállítás és az audiovizuális performansz-sorozat, a Live Cinema. A meghívott előadók pedig a jövő művészetének útjait, megjelenési formáit, lehetőségeit képviselik. Az esemény az LPM (Life Performance Meeting) vizuális művészettel és installációkkal foglalkozó, évente kétszer megrendezésre kerülő olaszországi találkozóval és a Cinetrip Vj Tormával együttműködve jön létre. A résztvevők hazai alkotók, akik bemutatják projektjeiket és mesélnek a nemzetközi tapasztalataikról is. A program keretében néhány kísérleti film vetítésére is sor kerül, amik szorosan kapcsolódnak a fesztivál tematikájához.

II. FRISSEK Minifesztivál

Különböző művészeti ágakból hívtak fellépőket, hogy a közönség egyszerre többfajta előadóművészettel és annak fiatal képviselőjével ismerkedhessen meg. Minden meghívott előadónak maximum 10 perc áll rendelkezésére, amiben bemutathatja legújabb ötletét, munkáját február 11-én 21 órától a Sanyi És Aranka Színházban, a Mátyás u. 9-ben. Az egyéni előadások közti szünetekben dj játszik, és a színház otthonos kis büféjében lehet enni, inni és az alkotókkal beszélgetni, ismerkedni. Fellépők: Ajtai Péter zenész, Arany Virág kortárs táncművész, Dombi Kati kortárs táncművész, Faul Péter dj, Újvári Milán kortárs táncművész, Zoletnik Sophie újcirkusz előadó.

Fesztivál Plussz

A Fesztivál Plussz látványos nemzetközi műsorral február 11. és március 31. között. Mindez azoknak nagy öröm, akik lemaradtak a Nemzetközi Cirkuszfesztiválról a Fővárosi Nagycirkuszban.

Mesebeli világot teremt Nataly és Andrey Shirokaloff előadása, amely a 4. Moszkvai Cirkuszfesztivál arany díját nyerte el 2009-ben. A régi kastély romjai című produkció egy végtelen szerelem történetét meséli el látványos elemekkel, párducokkal és tigrisekkel.

A Fesztivál Plussz című előadás nézői nevethetnek bohóctréfákon, izgulhatnak az akrobaták mutatványain, ámulhatnak a zsonglőrök gyorsaságán.

Budapesti Farsang és Karnevál

A magyar és az olasz farsangi hagyományok birodalmán át kalauzoló, különleges utazáson vehetnek részt azok, akik a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban farsangoznak. Itt különböző eladások, bemutatók várják a kicsiket és a nagyokat, de kézművesfoglalkozásokon, népi játékokon is részt vehetnek az érdeklődők. A részletes programról a Magyar Mezőgazdasági Múzeum honlapján tájékozódhatnak. 
Belépőjegy árak: felnőtt 1500 Ft, gyermek és nyugdíjas 750 Ft.

Farsang

A farsangi időszak vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tart, amelyet már a 15. század óta a vidám lakomák, bálok, mulatságok kísértek. Néphagyományaink szerint a táncos mulatságok mellett különböző ügyességi játékokat, felvonulásokat rendeztek, de ilyenkor volt a legtöbb lakodalom is a magyar falvakban. Aki pedig pártában maradt, azt ebben az időszakban vénlánycsúfolókkal gúnyolták. Világszerte a farsang adott és ad a mai napig alkalmat a különféle jelmezek, maszkok felöltésére. A magyar falvakban az alakoskodók leginkább ördögnek, cigányasszonynak, katonának, koldusnak, menyasszonynak, kéményseprőnek, boszorkánynak és állatoknak (kecske, ló, gólya, medve) öltöztek be.

IV. Országos Fánkfesztivál Nagykanizsán

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezésében február 18-án kerül megrendezésre A IV. Országos Farsangi Fánkfesztivál a Kanizsa Centrumban. A rendezvény 11:00 órakor farsangi felvonulással veszi kezdetét. A rendezvény helyszínén 12:30-kor az ünnepi köszöntőket követően elkezdődik a fánksütő csapatok versengése, közben a nagyszínpadon egész estig kulturális programok szórakoztatják a fesztiválra látogatókat. A fesztivál egy télbúcsúztató jelmezes farsangi felvonulással indul a nagykanizsai Bíbor Business Centertől a Kanizsa Centrumig, délelőtt 11 órától.

reneszánsz farsang

Fonyódi Kolbász Fesztivál

2010-ben első alkalommal hagyományteremtő céllal rendezték meg a Fonyódi Kolbász Fesztivált. A rendezvény a téli Balaton egyedülálló gasztronómiai, és társadalmi rendezvénye. Sikerét bizonyítja, hogy az első fesztiválra több mint 50 csapat jelentkezett, hogy megméresse kolbászait.

VI. Nyírtábori Reneszánsz Farsangi Felvonulás

Idén 5. alkalommal lesz karneváli mulatozástól hangos Nyírbátor, hiszen február 25-én ismét megrendezésre kerül a Nyírbátori Reneszánsz Farsangi Felvonulás.

A karneváli menet a Kulturális Központ épülete előtt gyülekezik majd. A népes forgatag, élükön a Garagulya Gólyalábas komédiás kompániával, a Szentvér utcán keresztül vonul át a Báthori Várkastély kertjébe, ahol megkezdődhet a reneszánsz farsangi mulatság. A várkastély szabadtéri színpadán mindenki megmutathatja díszes jelmezét a tél temetésére összegyűlt közönségnek. Az egyéni és csoportos maskarások bemutatkozása után kezdetét veszi a meghirdetett jelmezverseny. Végül idén is máglyára kerül a Kiszebábu, amelynek elégetése a babona szerint megszabadítja az embereket minden bajtól és a tél elűzését szimbolizálja.

Tüzeskerék gurítás

Február 28-án, helyi hagyomány szerint nagyböjt első vasárnapján rendezik Pécsváradon a Tüzeskerék-gurítást, mely látványos, sokakat vonzó termésjósló szokás. A Pécsváradról délelőtt induló Tüzeskerék-túra nyolcadik éve kapcsolódik a rendezvényhez. A túrakiírás dr. Novotny Iván nevéhez fűződik, az ő vezetésével érkezik koradélutánra Óbányára az évről-évre több túrázót vonzó csapat. Óbányán, a falu elején várja a látogatókat, érdeklődőket a "Hutzel-sátor": gyerekeknek bábszínház, játszóház, felnőtteknek fúvós zenekarok, egészséges élelmiszerek vására, kézműves kirakodó kötheti le figyelmét, bővítheti ismeretét. Végül a sötétedés beálltával, az esti harangszót követően (18 óra után) gördül le a hegyről az egész rendezvény nevét adó Tüzeskerék, különleges élményt adva valamennyi jelenlévőnek.

Fonó, farsang, disznótor - téli hétvégék a Skanzenben

A farsang és fonó témájú hétvégéken különböző fánkok (csörögefánk, túrófánk) elkészítését mutatják be a szervezők látogatóinknak, a foglalkozások középpontjában pedig természetesen a maszkkészítés áll. Farsang farkát az eszeveszett mulatozás, alakoskodók felvonulása és a téltemetés jellemzi. Február 25-26-án éppen ezért a Skanzen is mulatsággal várják a farsangozókat. Disznóvágással, töpörtyű- és hájastészta kóstolással, hurkatöltés bemutatóval, a Fogadóban disznótoros ételekkel, forralt borral tömhetjük tele magunkat, ha részt veszünk a Skanzen által szervezett eseményen február 18-án és 19-én.

II. FRISSEK Minifesztivál

Különböző művészeti ágakból hívtak fellépőket, hogy a közönség egyszerre többfajta előadóművészettel és annak fiatal képviselőjével ismerkedhessen meg. Minden meghívott előadónak maximum 10 perc áll rendelkezésére, amiben előadhatja legújabb ötletét, munkáját február 11-én 21 órától a Sanyi És Aranka Színházban a Mátyás u. 9-ben.

Az egyéni előadások után szünetek következnek, amikor is egy dj játszik majd zenét és a színház otthonos kis büféjében lehet enni, inni és az alkotókkal beszélgetni, ismerkedni.
Fellépők: Ajtai Péter zenész, Arany Virág kortárs táncművész, Dombi Kati kortárs táncművész, Faul Péter dj, Újvári Milán kortárs táncművész, Zoletnik Sophie újcirkusz előadó.

Fesztivál Plussz

A Fesztivál Plussz látványos nemzetközi műsorral február 11. és március 31. között. Mindez azoknak nagy öröm, akik lemaradtak a Nemzetközi Cirkuszfesztiválról a Fővárosi Nagycirkuszban.

Mesebeli világot teremt Nataly és Andrey Shirokaloff előadása, amely a 4. Moszkvai Cirkuszfesztivál arany díját nyerte el 2009-ben. A régi kastély romjai című produkció egy végtelen szerelem történetét meséli el látványos elemekkel, párducokkal és tigrisekkel.

A Fesztivál Plussz című előadás nézői nevethetnek bohóctréfákon, izgulhatnak az akrobaták mutatványain, ámulhatnak a zsonglőrök gyorsaságán.

Budapesti Farsang és Karnevál

A magyar és az olasz farsangi hagyományok birodalmán át kalauzoló, különleges utazáson vehetnek részt azok, akik a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban farsangoznak. Ahol különböző eladások, bemutatók várják a kicsiket és a nagyokat, de a kézművesfoglalkozásokon,  népi játékokon is részt vehetnek az érdeklődők. A részletes programról a Magyar Mezőgazdasági Múzeum honlapján tájékozódhatnak. 
Belépőjegy árak: felnőtt 1500 Ft, gyermek és nyugdíjas 750 Ft.

Farsang

A farsangi időszak vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tart, amelyet már a 15. század óta a vidám lakomák, bálok, mulatságok kísértek. Néphagyományaink szerint a táncos mulatságok mellett különböző ügyességi játékokat, felvonulásokat rendeztek, de ilyenkor volt a legtöbb lakodalom is a magyar falvakban. Aki pedig pártában maradt, azt ebben az időszakban vénlánycsúfolókkal gúnyolták. Világszerte a farsang adott és ad a mai napig alkalmat a különféle jelmezek, maszkok felöltésére. A magyar falvakban az alakoskodók leginkább ördögnek, cigányasszonynak, katonának, koldusnak, menyasszonynak, kéményseprőnek, boszorkánynak és állatoknak (kecske, ló, gólya, medve) öltöztek be.


IV. Országos Fánkfesztivál Nagykanizsán

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezésében február 18-án kerül megrendezésre A IV. Országos Farsangi Fánkfesztivál a Kanizsa Centrumban. A rendezvény 11:00 órakor farsangi felvonulással veszi kezdetét. A rendezvény helyszínén 12:30-kor az ünnepi köszöntőket követően elkezdődik a fánksütő csapatok versengése, közben a nagyszínpadon estig tartó nívós kulturális programok szórakoztatják a fesztiválra látogatókat. A fesztivál egy télbúcsúztató jelmezes farsangi felvonulással indul a nagykanizsai Bíbor Business Centertől- a Kanizsa Centrumig délelőtt 11- órától.

reneszánsz farsang

Fonyódi Kolbász Fesztivál

2010-ben első alkalommal hagyományt teremtő céllal rendezték meg a Fonyódi Kolbász Fesztivált. A rendezvény a téli Balatonon egyedülálló gasztronómiai, és társadalmi rendezvénye. Sikerét bizonyítja, hogy az első fesztiválra több mint 50 csapat jelentkezett, hogy megméresse kolbászait.

VI. Nyírtábori Reneszánsz Farsangi Felvonulás

2011-ben is várja vendégeit a nyírbátori reneszánsz farsangi felvonulás.Immáron 5. alkalommal lesz karneváli mulatozástól hangos Nyírbátor, hiszen február 25-én ismét megrendezésre kerül a Nyírbátori Reneszánsz Farsangi Felvonulás.

A karneváli menet a Kulturális Központ épülete előtt gyülekezik majd. A népes forgatag, élükön a Garagulya Gólyalábas komédiás kompániával, a Szentvér utcán keresztül vonul át a Báthori Várkastély kertjébe, ahol megkezdődhet a reneszánsz farsangi mulatság. A várkastély szabadtéri színpadán mindenki megmutathatja díszes jelmezét a tél temetésére összegyűlt közönségnek. Az egyéni és csoportos maskarások bemutatkozása után kezdetét veszi a meghirdetett jelmezverseny. Végül idén is máglyára kerül a Kiszebábu, amelynek elégetése a babona szerint megszabadítja az embereket minden bajtól és a tél elűzését szimbolizálja.

Tüzeskerék gurítás

A Tüzeskerék-gurítás, mely helyi hagyomány szerint nagyböjt első vasárnapján kerül megrendezésre, látványos, sokakat vonzó termésjósló szokás. A program február 26-án zajlik. A Pécsváradról délelőtt induló Tüzeskerék-túra 8.éve kapcsolódik a rendezvényhez. A túrakiírás dr. Novotny Iván nevéhez fűződik, az ő vezetésével érkezik koradélutánra Óbányára az évről-évre több túrázót vonzó csapat. Óbányán,a falu elején várja a látogatókat, érdeklődőket a "Hutzel-sátor": gyerekeknek bábszínház, játszóház, felnőtteknek fúvós zenekarok, egészséges élelmiszerek vására, kézműves kirakodó kötheti le figyelmét, bővítheti ismretét. A sötétedés beálltával, esti harangszót követően- 18 óra után - gördül le a hegyről a Tüzeskerék, különleges élményt adva valamennyi jelenlévőnek.

Fonó, farsang, disznótor - téli hétvégék a Skanzenben

A farsang és fonó témájú hétvégéken különböző fánkok (csörögefánk, túrófánk) elkészítését mutatják be a szervezők meg látogatóinknak, a foglalkozások középpontjában pedig természetesen a maszkkészítés áll. Farsang farkát az eszeveszett mulatozás, alakoskodók felvonulása és a téltemetés jellemzi. Február 25-26-án éppen ezért a Skanzen is mulatsággal várják a farsangozókat. Disznóvágással, töpörtyű- és hájastészta kóstolással, hurkatöltés bemutatóval, a Fogadóban disznótoros ételekkel, forralt borral tömhetjük tele magunkat, ha részt veszünk a Skanzen által szervezett eseményen február 18-án és 19-én.

II. FRISSEK Minifesztivál

Különböző művészeti ágakból hívtak fellépőket, hogy a közönség egyszerre többfajta előadóművészettel és annak fiatal képviselőjével ismerkedhessen meg. Minden meghívott előadónak maximum 10 perc áll rendelkezésére, amiben előadhatja legújabb ötletét, munkáját február 11-én 21 órától a Sanyi És Aranka Színházban a Mátyás u. 9-ben.

Az egyéni előadások után szünetek következnek, amikor is egy dj játszik majd zenét és a színház otthonos kis büféjében lehet enni, inni és az alkotókkal beszélgetni, ismerkedni.
Fellépők: Ajtai Péter zenész, Arany Virág kortárs táncművész, Dombi Kati kortárs táncművész, Faul Péter dj, Újvári Milán kortárs táncművész, Zoletnik Sophie újcirkusz előadó.

Fesztivál Plussz

A Fesztivál Plussz látványos nemzetközi műsorral február 11. és március 31. között. Mindez azoknak nagy öröm, akik lemaradtak a Nemzetközi Cirkuszfesztiválról a Fővárosi Nagycirkuszban.

Mesebeli világot teremt Nataly és Andrey Shirokaloff előadása, amely a 4. Moszkvai Cirkuszfesztivál arany díját nyerte el 2009-ben. A régi kastély romjai című produkció egy végtelen szerelem történetét meséli el látványos elemekkel, párducokkal és tigrisekkel.

A Fesztivál Plussz című előadás nézői nevethetnek bohóctréfákon, izgulhatnak az akrobaták mutatványain, ámulhatnak a zsonglőrök gyorsaságán.

Budapesti Farsang és Karnevál

A magyar és az olasz farsangi hagyományok birodalmán át kalauzoló, különleges utazáson vehetnek részt azok, akik a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban farsangoznak. Ahol különböző eladások, bemutatók várják a kicsiket és a nagyokat, de a kézművesfoglalkozásokon,  népi játékokon is részt vehetnek az érdeklődők. A részletes programról a Magyar Mezőgazdasági Múzeum honlapján tájékozódhatnak. 
Belépőjegy árak: felnőtt 1500 Ft, gyermek és nyugdíjas 750 Ft.

Farsang

A farsangi időszak vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tart, amelyet már a 15. század óta a vidám lakomák, bálok, mulatságok kísértek. Néphagyományaink szerint a táncos mulatságok mellett különböző ügyességi játékokat, felvonulásokat rendeztek, de ilyenkor volt a legtöbb lakodalom is a magyar falvakban. Aki pedig pártában maradt, azt ebben az időszakban vénlánycsúfolókkal gúnyolták. Világszerte a farsang adott és ad a mai napig alkalmat a különféle jelmezek, maszkok felöltésére. A magyar falvakban az alakoskodók leginkább ördögnek, cigányasszonynak, katonának, koldusnak, menyasszonynak, kéményseprőnek, boszorkánynak és állatoknak (kecske, ló, gólya, medve) öltöztek be.


IV. Országos Fánkfesztivál Nagykanizsán

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezésében február 18-án kerül megrendezésre A IV. Országos Farsangi Fánkfesztivál a Kanizsa Centrumban. A rendezvény 11:00 órakor farsangi felvonulással veszi kezdetét. A rendezvény helyszínén 12:30-kor az ünnepi köszöntőket követően elkezdődik a fánksütő csapatok versengése, közben a nagyszínpadon estig tartó nívós kulturális programok szórakoztatják a fesztiválra látogatókat. A fesztivál egy télbúcsúztató jelmezes farsangi felvonulással indul a nagykanizsai Bíbor Business Centertől- a Kanizsa Centrumig délelőtt 11- órától.

reneszánsz farsang

Fonyódi Kolbász Fesztivál

2010-ben első alkalommal hagyományt teremtő céllal rendezték meg a Fonyódi Kolbász Fesztivált. A rendezvény a téli Balatonon egyedülálló gasztronómiai, és társadalmi rendezvénye. Sikerét bizonyítja, hogy az első fesztiválra több mint 50 csapat jelentkezett, hogy megméresse kolbászait.

VI. Nyírtábori Reneszánsz Farsangi Felvonulás

2011-ben is várja vendégeit a nyírbátori reneszánsz farsangi felvonulás.Immáron 5. alkalommal lesz karneváli mulatozástól hangos Nyírbátor, hiszen február 25-én ismét megrendezésre kerül a Nyírbátori Reneszánsz Farsangi Felvonulás.

A karneváli menet a Kulturális Központ épülete előtt gyülekezik majd. A népes forgatag, élükön a Garagulya Gólyalábas komédiás kompániával, a Szentvér utcán keresztül vonul át a Báthori Várkastély kertjébe, ahol megkezdődhet a reneszánsz farsangi mulatság. A várkastély szabadtéri színpadán mindenki megmutathatja díszes jelmezét a tél temetésére összegyűlt közönségnek. Az egyéni és csoportos maskarások bemutatkozása után kezdetét veszi a meghirdetett jelmezverseny. Végül idén is máglyára kerül a Kiszebábu, amelynek elégetése a babona szerint megszabadítja az embereket minden bajtól és a tél elűzését szimbolizálja.

Tüzeskerék gurítás

A Tüzeskerék-gurítás, mely helyi hagyomány szerint nagyböjt első vasárnapján kerül megrendezésre, látványos, sokakat vonzó termésjósló szokás. A program február 26-án zajlik. A Pécsváradról délelőtt induló Tüzeskerék-túra 8.éve kapcsolódik a rendezvényhez. A túrakiírás dr. Novotny Iván nevéhez fűződik, az ő vezetésével érkezik koradélutánra Óbányára az évről-évre több túrázót vonzó csapat. Óbányán,a falu elején várja a látogatókat, érdeklődőket a "Hutzel-sátor": gyerekeknek bábszínház, játszóház, felnőtteknek fúvós zenekarok, egészséges élelmiszerek vására, kézműves kirakodó kötheti le figyelmét, bővítheti ismretét. A sötétedés beálltával, esti harangszót követően- 18 óra után - gördül le a hegyről a Tüzeskerék, különleges élményt adva valamennyi jelenlévőnek.

Fonó, farsang, disznótor - téli hétvégék a Skanzenben

A farsang és fonó témájú hétvégéken különböző fánkok (csörögefánk, túrófánk) elkészítését mutatják be a szervezők meg látogatóinknak, a foglalkozások középpontjában pedig természetesen a maszkkészítés áll. Farsang farkát az eszeveszett mulatozás, alakoskodók felvonulása és a téltemetés jellemzi. Február 25-26-án éppen ezért a Skanzen is mulatsággal várják a farsangozókat. Disznóvágással, töpörtyű- és hájastészta kóstolással, hurkatöltés bemutatóval, a Fogadóban disznótoros ételekkel, forralt borral tömhetjük tele magunkat, ha részt veszünk a Skanzen által szervezett eseményen február 18-án és 19-én.

II. FRISSEK Minifesztivál

Különböző művészeti ágakból hívtak fellépőket, hogy a közönség egyszerre többfajta előadóművészettel és annak fiatal képviselőjével ismerkedhessen meg. Minden meghívott előadónak maximum 10 perc áll rendelkezésére, amiben előadhatja legújabb ötletét, munkáját február 11-én 21 órától a Sanyi És Aranka Színházban a Mátyás u. 9-ben.

Az egyéni előadások után szünetek következnek, amikor is egy dj játszik majd zenét és a színház otthonos kis büféjében lehet enni, inni és az alkotókkal beszélgetni, ismerkedni.
Fellépők: Ajtai Péter zenész, Arany Virág kortárs táncművész, Dombi Kati kortárs táncművész, Faul Péter dj, Újvári Milán kortárs táncművész, Zoletnik Sophie újcirkusz előadó.

Fesztivál Plussz

A Fesztivál Plussz látványos nemzetközi műsorral február 11. és március 31. között. Mindez azoknak nagy öröm, akik lemaradtak a Nemzetközi Cirkuszfesztiválról a Fővárosi Nagycirkuszban.

Mesebeli világot teremt Nataly és Andrey Shirokaloff előadása, amely a 4. Moszkvai Cirkuszfesztivál arany díját nyerte el 2009-ben. A régi kastély romjai című produkció egy végtelen szerelem történetét meséli el látványos elemekkel, párducokkal és tigrisekkel.

A Fesztivál Plussz című előadás nézői nevethetnek bohóctréfákon, izgulhatnak az akrobaták mutatványain, ámulhatnak a zsonglőrök gyorsaságán.

Budapesti Farsang és Karnevál

A magyar és az olasz farsangi hagyományok birodalmán át kalauzoló, különleges utazáson vehetnek részt azok, akik a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban farsangoznak. Ahol különböző eladások, bemutatók várják a kicsiket és a nagyokat, de a kézművesfoglalkozásokon,  népi játékokon is részt vehetnek az érdeklődők. A részletes programról a Magyar Mezőgazdasági Múzeum honlapján tájékozódhatnak. 
Belépőjegy árak: felnőtt 1500 Ft, gyermek és nyugdíjas 750 Ft.

Farsang

A farsangi időszak vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tart, amelyet már a 15. század óta a vidám lakomák, bálok, mulatságok kísértek. Néphagyományaink szerint a táncos mulatságok mellett különböző ügyességi játékokat, felvonulásokat rendeztek, de ilyenkor volt a legtöbb lakodalom is a magyar falvakban. Aki pedig pártában maradt, azt ebben az időszakban vénlánycsúfolókkal gúnyolták. Világszerte a farsang adott és ad a mai napig alkalmat a különféle jelmezek, maszkok felöltésére. A magyar falvakban az alakoskodók leginkább ördögnek, cigányasszonynak, katonának, koldusnak, menyasszonynak, kéményseprőnek, boszorkánynak és állatoknak (kecske, ló, gólya, medve) öltöztek be.


IV. Országos Fánkfesztivál Nagykanizsán

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezésében február 18-án kerül megrendezésre A IV. Országos Farsangi Fánkfesztivál a Kanizsa Centrumban. A rendezvény 11:00 órakor farsangi felvonulással veszi kezdetét. A rendezvény helyszínén 12:30-kor az ünnepi köszöntőket követően elkezdődik a fánksütő csapatok versengése, közben a nagyszínpadon estig tartó nívós kulturális programok szórakoztatják a fesztiválra látogatókat. A fesztivál egy télbúcsúztató jelmezes farsangi felvonulással indul a nagykanizsai Bíbor Business Centertől- a Kanizsa Centrumig délelőtt 11- órától.

reneszánsz farsang

Fonyódi Kolbász Fesztivál

2010-ben első alkalommal hagyományt teremtő céllal rendezték meg a Fonyódi Kolbász Fesztivált. A rendezvény a téli Balatonon egyedülálló gasztronómiai, és társadalmi rendezvénye. Sikerét bizonyítja, hogy az első fesztiválra több mint 50 csapat jelentkezett, hogy megméresse kolbászait.

VI. Nyírtábori Reneszánsz Farsangi Felvonulás

2011-ben is várja vendégeit a nyírbátori reneszánsz farsangi felvonulás.Immáron 5. alkalommal lesz karneváli mulatozástól hangos Nyírbátor, hiszen február 25-én ismét megrendezésre kerül a Nyírbátori Reneszánsz Farsangi Felvonulás.

A karneváli menet a Kulturális Központ épülete előtt gyülekezik majd. A népes forgatag, élükön a Garagulya Gólyalábas komédiás kompániával, a Szentvér utcán keresztül vonul át a Báthori Várkastély kertjébe, ahol megkezdődhet a reneszánsz farsangi mulatság. A várkastély szabadtéri színpadán mindenki megmutathatja díszes jelmezét a tél temetésére összegyűlt közönségnek. Az egyéni és csoportos maskarások bemutatkozása után kezdetét veszi a meghirdetett jelmezverseny. Végül idén is máglyára kerül a Kiszebábu, amelynek elégetése a babona szerint megszabadítja az embereket minden bajtól és a tél elűzését szimbolizálja.

Tüzeskerék gurítás

A Tüzeskerék-gurítás, mely helyi hagyomány szerint nagyböjt első vasárnapján kerül megrendezésre, látványos, sokakat vonzó termésjósló szokás. A program február 26-án zajlik. A Pécsváradról délelőtt induló Tüzeskerék-túra 8.éve kapcsolódik a rendezvényhez. A túrakiírás dr. Novotny Iván nevéhez fűződik, az ő vezetésével érkezik koradélutánra Óbányára az évről-évre több túrázót vonzó csapat. Óbányán,a falu elején várja a látogatókat, érdeklődőket a "Hutzel-sátor": gyerekeknek bábszínház, játszóház, felnőtteknek fúvós zenekarok, egészséges élelmiszerek vására, kézműves kirakodó kötheti le figyelmét, bővítheti ismretét. A sötétedés beálltával, esti harangszót követően- 18 óra után - gördül le a hegyről a Tüzeskerék, különleges élményt adva valamennyi jelenlévőnek.

Fonó, farsang, disznótor - téli hétvégék a Skanzenben

A farsang és fonó témájú hétvégéken különböző fánkok (csörögefánk, túrófánk) elkészítését mutatják be a szervezők meg látogatóinknak, a foglalkozások középpontjában pedig természetesen a maszkkészítés áll. Farsang farkát az eszeveszett mulatozás, alakoskodók felvonulása és a téltemetés jellemzi. Február 25-26-án éppen ezért a Skanzen is mulatsággal várják a farsangozókat. Disznóvágással, töpörtyű- és hájastészta kóstolással, hurkatöltés bemutatóval, a Fogadóban disznótoros ételekkel, forralt borral tömhetjük tele magunkat, ha részt veszünk a Skanzen által szervezett eseményen február 18-án és 19-én.

II. FRISSEK Minifesztivál

Különböző művészeti ágakból hívtak fellépőket, hogy a közönség egyszerre többfajta előadóművészettel és annak fiatal képviselőjével ismerkedhessen meg. Minden meghívott előadónak maximum 10 perc áll rendelkezésére, amiben előadhatja legújabb ötletét, munkáját február 11-én 21 órától a Sanyi És Aranka Színházban a Mátyás u. 9-ben.

Az egyéni előadások után szünetek következnek, amikor is egy dj játszik majd zenét és a színház otthonos kis büféjében lehet enni, inni és az alkotókkal beszélgetni, ismerkedni.
Fellépők: Ajtai Péter zenész, Arany Virág kortárs táncművész, Dombi Kati kortárs táncművész, Faul Péter dj, Újvári Milán kortárs táncművész, Zoletnik Sophie újcirkusz előadó.

Fesztivál Plussz

A Fesztivál Plussz látványos nemzetközi műsorral február 11. és március 31. között. Mindez azoknak nagy öröm, akik lemaradtak a Nemzetközi Cirkuszfesztiválról a Fővárosi Nagycirkuszban.

Mesebeli világot teremt Nataly és Andrey Shirokaloff előadása, amely a 4. Moszkvai Cirkuszfesztivál arany díját nyerte el 2009-ben. A régi kastély romjai című produkció egy végtelen szerelem történetét meséli el látványos elemekkel, párducokkal és tigrisekkel.

A Fesztivál Plussz című előadás nézői nevethetnek bohóctréfákon, izgulhatnak az akrobaták mutatványain, ámulhatnak a zsonglőrök gyorsaságán.

Budapesti Farsang és Karnevál

A magyar és az olasz farsangi hagyományok birodalmán át kalauzoló, különleges utazáson vehetnek részt azok, akik a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban farsangoznak. Ahol különböző eladások, bemutatók várják a kicsiket és a nagyokat, de a kézművesfoglalkozásokon,  népi játékokon is részt vehetnek az érdeklődők. A részletes programról a Magyar Mezőgazdasági Múzeum honlapján tájékozódhatnak. 
Belépőjegy árak: felnőtt 1500 Ft, gyermek és nyugdíjas 750 Ft.

Farsang

A farsangi időszak vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tart, amelyet már a 15. század óta a vidám lakomák, bálok, mulatságok kísértek. Néphagyományaink szerint a táncos mulatságok mellett különböző ügyességi játékokat, felvonulásokat rendeztek, de ilyenkor volt a legtöbb lakodalom is a magyar falvakban. Aki pedig pártában maradt, azt ebben az időszakban vénlánycsúfolókkal gúnyolták. Világszerte a farsang adott és ad a mai napig alkalmat a különféle jelmezek, maszkok felöltésére. A magyar falvakban az alakoskodók leginkább ördögnek, cigányasszonynak, katonának, koldusnak, menyasszonynak, kéményseprőnek, boszorkánynak és állatoknak (kecske, ló, gólya, medve) öltöztek be.


IV. Országos Fánkfesztivál Nagykanizsán

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezésében február 18-án kerül megrendezésre A IV. Országos Farsangi Fánkfesztivál a Kanizsa Centrumban. A rendezvény 11:00 órakor farsangi felvonulással veszi kezdetét. A rendezvény helyszínén 12:30-kor az ünnepi köszöntőket követően elkezdődik a fánksütő csapatok versengése, közben a nagyszínpadon estig tartó nívós kulturális programok szórakoztatják a fesztiválra látogatókat. A fesztivál egy télbúcsúztató jelmezes farsangi felvonulással indul a nagykanizsai Bíbor Business Centertől- a Kanizsa Centrumig délelőtt 11- órától.

reneszánsz farsang

Fonyódi Kolbász Fesztivál

2010-ben első alkalommal hagyományt teremtő céllal rendezték meg a Fonyódi Kolbász Fesztivált. A rendezvény a téli Balatonon egyedülálló gasztronómiai, és társadalmi rendezvénye. Sikerét bizonyítja, hogy az első fesztiválra több mint 50 csapat jelentkezett, hogy megméresse kolbászait.

VI. Nyírtábori Reneszánsz Farsangi Felvonulás

2011-ben is várja vendégeit a nyírbátori reneszánsz farsangi felvonulás.Immáron 5. alkalommal lesz karneváli mulatozástól hangos Nyírbátor, hiszen február 25-én ismét megrendezésre kerül a Nyírbátori Reneszánsz Farsangi Felvonulás.

A karneváli menet a Kulturális Központ épülete előtt gyülekezik majd. A népes forgatag, élükön a Garagulya Gólyalábas komédiás kompániával, a Szentvér utcán keresztül vonul át a Báthori Várkastély kertjébe, ahol megkezdődhet a reneszánsz farsangi mulatság. A várkastély szabadtéri színpadán mindenki megmutathatja díszes jelmezét a tél temetésére összegyűlt közönségnek. Az egyéni és csoportos maskarások bemutatkozása után kezdetét veszi a meghirdetett jelmezverseny. Végül idén is máglyára kerül a Kiszebábu, amelynek elégetése a babona szerint megszabadítja az embereket minden bajtól és a tél elűzését szimbolizálja.

Tüzeskerék gurítás

A Tüzeskerék-gurítás, mely helyi hagyomány szerint nagyböjt első vasárnapján kerül megrendezésre, látványos, sokakat vonzó termésjósló szokás. A program február 26-án zajlik. A Pécsváradról délelőtt induló Tüzeskerék-túra 8.éve kapcsolódik a rendezvényhez. A túrakiírás dr. Novotny Iván nevéhez fűződik, az ő vezetésével érkezik koradélutánra Óbányára az évről-évre több túrázót vonzó csapat. Óbányán,a falu elején várja a látogatókat, érdeklődőket a "Hutzel-sátor": gyerekeknek bábszínház, játszóház, felnőtteknek fúvós zenekarok, egészséges élelmiszerek vására, kézműves kirakodó kötheti le figyelmét, bővítheti ismretét. A sötétedés beálltával, esti harangszót követően- 18 óra után - gördül le a hegyről a Tüzeskerék, különleges élményt adva valamennyi jelenlévőnek.

Fonó, farsang, disznótor - téli hétvégék a Skanzenben

A farsang és fonó témájú hétvégéken különböző fánkok (csörögefánk, túrófánk) elkészítését mutatják be a szervezők meg látogatóinknak, a foglalkozások középpontjában pedig természetesen a maszkkészítés áll. Farsang farkát az eszeveszett mulatozás, alakoskodók felvonulása és a téltemetés jellemzi. Február 25-26-án éppen ezért a Skanzen is mulatsággal várják a farsangozókat. Disznóvágással, töpörtyű- és hájastészta kóstolással, hurkatöltés bemutatóval, a Fogadóban disznótoros ételekkel, forralt borral tömhetjük tele magunkat, ha részt veszünk a Skanzen által szervezett eseményen február 18-án és 19-én.

II. FRISSEK Minifesztivál

Különböző művészeti ágakból hívtak fellépőket, hogy a közönség egyszerre többfajta előadóművészettel és annak fiatal képviselőjével ismerkedhessen meg. Minden meghívott előadónak maximum 10 perc áll rendelkezésére, amiben előadhatja legújabb ötletét, munkáját február 11-én 21 órától a Sanyi És Aranka Színházban a Mátyás u. 9-ben.

Az egyéni előadások után szünetek következnek, amikor is egy dj játszik majd zenét és a színház otthonos kis büféjében lehet enni, inni és az alkotókkal beszélgetni, ismerkedni.
Fellépők: Ajtai Péter zenész, Arany Virág kortárs táncművész, Dombi Kati kortárs táncművész, Faul Péter dj, Újvári Milán kortárs táncművész, Zoletnik Sophie újcirkusz előadó.

Fesztivál Plussz

A Fesztivál Plussz látványos nemzetközi műsorral február 11. és március 31. között. Mindez azoknak nagy öröm, akik lemaradtak a Nemzetközi Cirkuszfesztiválról a Fővárosi Nagycirkuszban.

Mesebeli világot teremt Nataly és Andrey Shirokaloff előadása, amely a 4. Moszkvai Cirkuszfesztivál arany díját nyerte el 2009-ben. A régi kastély romjai című produkció egy végtelen szerelem történetét meséli el látványos elemekkel, párducokkal és tigrisekkel.

A Fesztivál Plussz című előadás nézői nevethetnek bohóctréfákon, izgulhatnak az akrobaták mutatványain, ámulhatnak a zsonglőrök gyorsaságán.

Budapesti Farsang és Karnevál

A magyar és az olasz farsangi hagyományok birodalmán át kalauzoló, különleges utazáson vehetnek részt azok, akik a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban farsangoznak. Ahol különböző eladások, bemutatók várják a kicsiket és a nagyokat, de a kézművesfoglalkozásokon,  népi játékokon is részt vehetnek az érdeklődők. A részletes programról a Magyar Mezőgazdasági Múzeum honlapján tájékozódhatnak. 
Belépőjegy árak: felnőtt 1500 Ft, gyermek és nyugdíjas 750 Ft.

Farsang

A farsangi időszak vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tart, amelyet már a 15. század óta a vidám lakomák, bálok, mulatságok kísértek. Néphagyományaink szerint a táncos mulatságok mellett különböző ügyességi játékokat, felvonulásokat rendeztek, de ilyenkor volt a legtöbb lakodalom is a magyar falvakban. Aki pedig pártában maradt, azt ebben az időszakban vénlánycsúfolókkal gúnyolták. Világszerte a farsang adott és ad a mai napig alkalmat a különféle jelmezek, maszkok felöltésére. A magyar falvakban az alakoskodók leginkább ördögnek, cigányasszonynak, katonának, koldusnak, menyasszonynak, kéményseprőnek, boszorkánynak és állatoknak (kecske, ló, gólya, medve) öltöztek be.


IV. Országos Fánkfesztivál Nagykanizsán

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezésében február 18-án kerül megrendezésre A IV. Országos Farsangi Fánkfesztivál a Kanizsa Centrumban. A rendezvény 11:00 órakor farsangi felvonulással veszi kezdetét. A rendezvény helyszínén 12:30-kor az ünnepi köszöntőket követően elkezdődik a fánksütő csapatok versengése, közben a nagyszínpadon estig tartó nívós kulturális programok szórakoztatják a fesztiválra látogatókat. A fesztivál egy télbúcsúztató jelmezes farsangi felvonulással indul a nagykanizsai Bíbor Business Centertől- a Kanizsa Centrumig délelőtt 11- órától.

reneszánsz farsang

Fonyódi Kolbász Fesztivál

2010-ben első alkalommal hagyományt teremtő céllal rendezték meg a Fonyódi Kolbász Fesztivált. A rendezvény a téli Balatonon egyedülálló gasztronómiai, és társadalmi rendezvénye. Sikerét bizonyítja, hogy az első fesztiválra több mint 50 csapat jelentkezett, hogy megméresse kolbászait.

VI. Nyírtábori Reneszánsz Farsangi Felvonulás

2011-ben is várja vendégeit a nyírbátori reneszánsz farsangi felvonulás.Immáron 5. alkalommal lesz karneváli mulatozástól hangos Nyírbátor, hiszen február 25-én ismét megrendezésre kerül a Nyírbátori Reneszánsz Farsangi Felvonulás.

A karneváli menet a Kulturális Központ épülete előtt gyülekezik majd. A népes forgatag, élükön a Garagulya Gólyalábas komédiás kompániával, a Szentvér utcán keresztül vonul át a Báthori Várkastély kertjébe, ahol megkezdődhet a reneszánsz farsangi mulatság. A várkastély szabadtéri színpadán mindenki megmutathatja díszes jelmezét a tél temetésére összegyűlt közönségnek. Az egyéni és csoportos maskarások bemutatkozása után kezdetét veszi a meghirdetett jelmezverseny. Végül idén is máglyára kerül a Kiszebábu, amelynek elégetése a babona szerint megszabadítja az embereket minden bajtól és a tél elűzését szimbolizálja.

Tüzeskerék gurítás

A Tüzeskerék-gurítás, mely helyi hagyomány szerint nagyböjt első vasárnapján kerül megrendezésre, látványos, sokakat vonzó termésjósló szokás. A program február 26-án zajlik. A Pécsváradról délelőtt induló Tüzeskerék-túra 8.éve kapcsolódik a rendezvényhez. A túrakiírás dr. Novotny Iván nevéhez fűződik, az ő vezetésével érkezik koradélutánra Óbányára az évről-évre több túrázót vonzó csapat. Óbányán,a falu elején várja a látogatókat, érdeklődőket a "Hutzel-sátor": gyerekeknek bábszínház, játszóház, felnőtteknek fúvós zenekarok, egészséges élelmiszerek vására, kézműves kirakodó kötheti le figyelmét, bővítheti ismretét. A sötétedés beálltával, esti harangszót követően- 18 óra után - gördül le a hegyről a Tüzeskerék, különleges élményt adva valamennyi jelenlévőnek.

Fonó, farsang, disznótor - téli hétvégék a Skanzenben

A farsang és fonó témájú hétvégéken különböző fánkok (csörögefánk, túrófánk) elkészítését mutatják be a szervezők meg látogatóinknak, a foglalkozások középpontjában pedig természetesen a maszkkészítés áll. Farsang farkát az eszeveszett mulatozás, alakoskodók felvonulása és a téltemetés jellemzi. Február 25-26-án éppen ezért a Skanzen is mulatsággal várják a farsangozókat. Disznóvágással, töpörtyű- és hájastészta kóstolással, hurkatöltés bemutatóval, a Fogadóban disznótoros ételekkel, forralt borral tömhetjük tele magunkat, ha részt veszünk a Skanzen által szervezett eseményen február 18-án és 19-én.

II. FRISSEK Minifesztivál

Különböző művészeti ágakból hívtak fellépőket, hogy a közönség egyszerre többfajta előadóművészettel és annak fiatal képviselőjével ismerkedhessen meg. Minden meghívott előadónak maximum 10 perc áll rendelkezésére, amiben előadhatja legújabb ötletét, munkáját február 11-én 21 órától a Sanyi És Aranka Színházban a Mátyás u. 9-ben.

Az egyéni előadások után szünetek következnek, amikor is egy dj játszik majd zenét és a színház otthonos kis büféjében lehet enni, inni és az alkotókkal beszélgetni, ismerkedni.
Fellépők: Ajtai Péter zenész, Arany Virág kortárs táncművész, Dombi Kati kortárs táncművész, Faul Péter dj, Újvári Milán kortárs táncművész, Zoletnik Sophie újcirkusz előadó.

Fesztivál Plussz

A Fesztivál Plussz látványos nemzetközi műsorral február 11. és március 31. között. Mindez azoknak nagy öröm, akik lemaradtak a Nemzetközi Cirkuszfesztiválról a Fővárosi Nagycirkuszban.

Mesebeli világot teremt Nataly és Andrey Shirokaloff előadása, amely a 4. Moszkvai Cirkuszfesztivál arany díját nyerte el 2009-ben. A régi kastély romjai című produkció egy végtelen szerelem történetét meséli el látványos elemekkel, párducokkal és tigrisekkel.

A Fesztivál Plussz című előadás nézői nevethetnek bohóctréfákon, izgulhatnak az akrobaták mutatványain, ámulhatnak a zsonglőrök gyorsaságán.

Budapesti Farsang és Karnevál

A magyar és az olasz farsangi hagyományok birodalmán át kalauzoló, különleges utazáson vehetnek részt azok, akik a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban farsangoznak. Ahol különböző eladások, bemutatók várják a kicsiket és a nagyokat, de a kézművesfoglalkozásokon,  népi játékokon is részt vehetnek az érdeklődők. A részletes programról a Magyar Mezőgazdasági Múzeum honlapján tájékozódhatnak. 
Belépőjegy árak: felnőtt 1500 Ft, gyermek és nyugdíjas 750 Ft.

Farsang

A farsangi időszak vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tart, amelyet már a 15. század óta a vidám lakomák, bálok, mulatságok kísértek. Néphagyományaink szerint a táncos mulatságok mellett különböző ügyességi játékokat, felvonulásokat rendeztek, de ilyenkor volt a legtöbb lakodalom is a magyar falvakban. Aki pedig pártában maradt, azt ebben az időszakban vénlánycsúfolókkal gúnyolták. Világszerte a farsang adott és ad a mai napig alkalmat a különféle jelmezek, maszkok felöltésére. A magyar falvakban az alakoskodók leginkább ördögnek, cigányasszonynak, katonának, koldusnak, menyasszonynak, kéményseprőnek, boszorkánynak és állatoknak (kecske, ló, gólya, medve) öltöztek be.


IV. Országos Fánkfesztivál Nagykanizsán

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezésében február 18-án kerül megrendezésre A IV. Országos Farsangi Fánkfesztivál a Kanizsa Centrumban. A rendezvény 11:00 órakor farsangi felvonulással veszi kezdetét. A rendezvény helyszínén 12:30-kor az ünnepi köszöntőket követően elkezdődik a fánksütő csapatok versengése, közben a nagyszínpadon estig tartó nívós kulturális programok szórakoztatják a fesztiválra látogatókat. A fesztivál egy télbúcsúztató jelmezes farsangi felvonulással indul a nagykanizsai Bíbor Business Centertől- a Kanizsa Centrumig délelőtt 11- órától.

reneszánsz farsang

Fonyódi Kolbász Fesztivál

2010-ben első alkalommal hagyományt teremtő céllal rendezték meg a Fonyódi Kolbász Fesztivált. A rendezvény a téli Balatonon egyedülálló gasztronómiai, és társadalmi rendezvénye. Sikerét bizonyítja, hogy az első fesztiválra több mint 50 csapat jelentkezett, hogy megméresse kolbászait.

VI. Nyírtábori Reneszánsz Farsangi Felvonulás

2011-ben is várja vendégeit a nyírbátori reneszánsz farsangi felvonulás.Immáron 5. alkalommal lesz karneváli mulatozástól hangos Nyírbátor, hiszen február 25-én ismét megrendezésre kerül a Nyírbátori Reneszánsz Farsangi Felvonulás.

A karneváli menet a Kulturális Központ épülete előtt gyülekezik majd. A népes forgatag, élükön a Garagulya Gólyalábas komédiás kompániával, a Szentvér utcán keresztül vonul át a Báthori Várkastély kertjébe, ahol megkezdődhet a reneszánsz farsangi mulatság. A várkastély szabadtéri színpadán mindenki megmutathatja díszes jelmezét a tél temetésére összegyűlt közönségnek. Az egyéni és csoportos maskarások bemutatkozása után kezdetét veszi a meghirdetett jelmezverseny. Végül idén is máglyára kerül a Kiszebábu, amelynek elégetése a babona szerint megszabadítja az embereket minden bajtól és a tél elűzését szimbolizálja.

Tüzeskerék gurítás

A Tüzeskerék-gurítás, mely helyi hagyomány szerint nagyböjt első vasárnapján kerül megrendezésre, látványos, sokakat vonzó termésjósló szokás. A program február 26-án zajlik. A Pécsváradról délelőtt induló Tüzeskerék-túra 8.éve kapcsolódik a rendezvényhez. A túrakiírás dr. Novotny Iván nevéhez fűződik, az ő vezetésével érkezik koradélutánra Óbányára az évről-évre több túrázót vonzó csapat. Óbányán,a falu elején várja a látogatókat, érdeklődőket a "Hutzel-sátor": gyerekeknek bábszínház, játszóház, felnőtteknek fúvós zenekarok, egészséges élelmiszerek vására, kézműves kirakodó kötheti le figyelmét, bővítheti ismretét. A sötétedés beálltával, esti harangszót követően- 18 óra után - gördül le a hegyről a Tüzeskerék, különleges élményt adva valamennyi jelenlévőnek.

Fonó, farsang, disznótor - téli hétvégék a Skanzenben

A farsang és fonó témájú hétvégéken különböző fánkok (csörögefánk, túrófánk) elkészítését mutatják be a szervezők meg látogatóinknak, a foglalkozások középpontjában pedig természetesen a maszkkészítés áll. Farsang farkát az eszeveszett mulatozás, alakoskodók felvonulása és a téltemetés jellemzi. Február 25-26-án éppen ezért a Skanzen is mulatsággal várják a farsangozókat. Disznóvágással, töpörtyű- és hájastészta kóstolással, hurkatöltés bemutatóval, a Fogadóban disznótoros ételekkel, forralt borral tömhetjük tele magunkat, ha részt veszünk a Skanzen által szervezett eseményen február 18-án és 19-én.

II. FRISSEK Minifesztivál

Különböző művészeti ágakból hívtak fellépőket, hogy a közönség egyszerre többfajta előadóművészettel és annak fiatal képviselőjével ismerkedhessen meg. Minden meghívott előadónak maximum 10 perc áll rendelkezésére, amiben előadhatja legújabb ötletét, munkáját február 11-én 21 órától a Sanyi És Aranka Színházban a Mátyás u. 9-ben.

Az egyéni előadások után szünetek következnek, amikor is egy dj játszik majd zenét és a színház otthonos kis büféjében lehet enni, inni és az alkotókkal beszélgetni, ismerkedni.
Fellépők: Ajtai Péter zenész, Arany Virág kortárs táncművész, Dombi Kati kortárs táncművész, Faul Péter dj, Újvári Milán kortárs táncművész, Zoletnik Sophie újcirkusz előadó.

Fesztivál Plussz

A Fesztivál Plussz látványos nemzetközi műsorral február 11. és március 31. között. Mindez azoknak nagy öröm, akik lemaradtak a Nemzetközi Cirkuszfesztiválról a Fővárosi Nagycirkuszban.

Mesebeli világot teremt Nataly és Andrey Shirokaloff előadása, amely a 4. Moszkvai Cirkuszfesztivál arany díját nyerte el 2009-ben. A régi kastély romjai című produkció egy végtelen szerelem történetét meséli el látványos elemekkel, párducokkal és tigrisekkel.

A Fesztivál Plussz című előadás nézői nevethetnek bohóctréfákon, izgulhatnak az akrobaták mutatványain, ámulhatnak a zsonglőrök gyorsaságán.

Budapesti Farsang és Karnevál

A magyar és az olasz farsangi hagyományok birodalmán át kalauzoló, különleges utazáson vehetnek részt azok, akik a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban farsangoznak. Ahol különböző eladások, bemutatók várják a kicsiket és a nagyokat, de a kézművesfoglalkozásokon,  népi játékokon is részt vehetnek az érdeklődők. A részletes programról a Magyar Mezőgazdasági Múzeum honlapján tájékozódhatnak. 
Belépőjegy árak: felnőtt 1500 Ft, gyermek és nyugdíjas 750 Ft.

Farsang

A farsangi időszak vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tart, amelyet már a 15. század óta a vidám lakomák, bálok, mulatságok kísértek. Néphagyományaink szerint a táncos mulatságok mellett különböző ügyességi játékokat, felvonulásokat rendeztek, de ilyenkor volt a legtöbb lakodalom is a magyar falvakban. Aki pedig pártában maradt, azt ebben az időszakban vénlánycsúfolókkal gúnyolták. Világszerte a farsang adott és ad a mai napig alkalmat a különféle jelmezek, maszkok felöltésére. A magyar falvakban az alakoskodók leginkább ördögnek, cigányasszonynak, katonának, koldusnak, menyasszonynak, kéményseprőnek, boszorkánynak és állatoknak (kecske, ló, gólya, medve) öltöztek be.


IV. Országos Fánkfesztivál Nagykanizsán

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezésében február 18-án kerül megrendezésre A IV. Országos Farsangi Fánkfesztivál a Kanizsa Centrumban. A rendezvény 11:00 órakor farsangi felvonulással veszi kezdetét. A rendezvény helyszínén 12:30-kor az ünnepi köszöntőket követően elkezdődik a fánksütő csapatok versengése, közben a nagyszínpadon estig tartó nívós kulturális programok szórakoztatják a fesztiválra látogatókat. A fesztivál egy télbúcsúztató jelmezes farsangi felvonulással indul a nagykanizsai Bíbor Business Centertől- a Kanizsa Centrumig délelőtt 11- órától.

reneszánsz farsang

Fonyódi Kolbász Fesztivál

2010-ben első alkalommal hagyományt teremtő céllal rendezték meg a Fonyódi Kolbász Fesztivált. A rendezvény a téli Balatonon egyedülálló gasztronómiai, és társadalmi rendezvénye. Sikerét bizonyítja, hogy az első fesztiválra több mint 50 csapat jelentkezett, hogy megméresse kolbászait.

VI. Nyírtábori Reneszánsz Farsangi Felvonulás

2011-ben is várja vendégeit a nyírbátori reneszánsz farsangi felvonulás.Immáron 5. alkalommal lesz karneváli mulatozástól hangos Nyírbátor, hiszen február 25-én ismét megrendezésre kerül a Nyírbátori Reneszánsz Farsangi Felvonulás.

A karneváli menet a Kulturális Központ épülete előtt gyülekezik majd. A népes forgatag, élükön a Garagulya Gólyalábas komédiás kompániával, a Szentvér utcán keresztül vonul át a Báthori Várkastély kertjébe, ahol megkezdődhet a reneszánsz farsangi mulatság. A várkastély szabadtéri színpadán mindenki megmutathatja díszes jelmezét a tél temetésére összegyűlt közönségnek. Az egyéni és csoportos maskarások bemutatkozása után kezdetét veszi a meghirdetett jelmezverseny. Végül idén is máglyára kerül a Kiszebábu, amelynek elégetése a babona szerint megszabadítja az embereket minden bajtól és a tél elűzését szimbolizálja.

Tüzeskerék gurítás

A Tüzeskerék-gurítás, mely helyi hagyomány szerint nagyböjt első vasárnapján kerül megrendezésre, látványos, sokakat vonzó termésjósló szokás. A program február 26-án zajlik. A Pécsváradról délelőtt induló Tüzeskerék-túra 8.éve kapcsolódik a rendezvényhez. A túrakiírás dr. Novotny Iván nevéhez fűződik, az ő vezetésével érkezik koradélutánra Óbányára az évről-évre több túrázót vonzó csapat. Óbányán,a falu elején várja a látogatókat, érdeklődőket a "Hutzel-sátor": gyerekeknek bábszínház, játszóház, felnőtteknek fúvós zenekarok, egészséges élelmiszerek vására, kézműves kirakodó kötheti le figyelmét, bővítheti ismretét. A sötétedés beálltával, esti harangszót követően- 18 óra után - gördül le a hegyről a Tüzeskerék, különleges élményt adva valamennyi jelenlévőnek.

Fonó, farsang, disznótor - téli hétvégék a Skanzenben

A farsang és fonó témájú hétvégéken különböző fánkok (csörögefánk, túrófánk) elkészítését mutatják be a szervezők meg látogatóinknak, a foglalkozások középpontjában pedig természetesen a maszkkészítés áll. Farsang farkát az eszeveszett mulatozás, alakoskodók felvonulása és a téltemetés jellemzi. Február 25-26-án éppen ezért a Skanzen is mulatsággal várják a farsangozókat. Disznóvágással, töpörtyű- és hájastészta kóstolással, hurkatöltés bemutatóval, a Fogadóban disznótoros ételekkel, forralt borral tömhetjük tele magunkat, ha részt veszünk a Skanzen által szervezett eseményen február 18-án és 19-én.

II. FRISSEK Minifesztivál

Különböző művészeti ágakból hívtak fellépőket, hogy a közönség egyszerre többfajta előadóművészettel és annak fiatal képviselőjével ismerkedhessen meg. Minden meghívott előadónak maximum 10 perc áll rendelkezésére, amiben előadhatja legújabb ötletét, munkáját február 11-én 21 órától a Sanyi És Aranka Színházban a Mátyás u. 9-ben.

Az egyéni előadások után szünetek következnek, amikor is egy dj játszik majd zenét és a színház otthonos kis büféjében lehet enni, inni és az alkotókkal beszélgetni, ismerkedni.
Fellépők: Ajtai Péter zenész, Arany Virág kortárs táncművész, Dombi Kati kortárs táncművész, Faul Péter dj, Újvári Milán kortárs táncművész, Zoletnik Sophie újcirkusz előadó.

Fesztivál Plussz

A Fesztivál Plussz látványos nemzetközi műsorral február 11. és március 31. között. Mindez azoknak nagy öröm, akik lemaradtak a Nemzetközi Cirkuszfesztiválról a Fővárosi Nagycirkuszban.

Mesebeli világot teremt Nataly és Andrey Shirokaloff előadása, amely a 4. Moszkvai Cirkuszfesztivál arany díját nyerte el 2009-ben. A régi kastély romjai című produkció egy végtelen szerelem történetét meséli el látványos elemekkel, párducokkal és tigrisekkel.

A Fesztivál Plussz című előadás nézői nevethetnek bohóctréfákon, izgulhatnak az akrobaták mutatványain, ámulhatnak a zsonglőrök gyorsaságán.

Budapesti Farsang és Karnevál

A magyar és az olasz farsangi hagyományok birodalmán át kalauzoló, különleges utazáson vehetnek részt azok, akik a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban farsangoznak. Ahol különböző eladások, bemutatók várják a kicsiket és a nagyokat, de a kézművesfoglalkozásokon,  népi játékokon is részt vehetnek az érdeklődők. A részletes programról a Magyar Mezőgazdasági Múzeum honlapján tájékozódhatnak. 
Belépőjegy árak: felnőtt 1500 Ft, gyermek és nyugdíjas 750 Ft.

Farsang

A farsangi időszak vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tart, amelyet már a 15. század óta a vidám lakomák, bálok, mulatságok kísértek. Néphagyományaink szerint a táncos mulatságok mellett különböző ügyességi játékokat, felvonulásokat rendeztek, de ilyenkor volt a legtöbb lakodalom is a magyar falvakban. Aki pedig pártában maradt, azt ebben az időszakban vénlánycsúfolókkal gúnyolták. Világszerte a farsang adott és ad a mai napig alkalmat a különféle jelmezek, maszkok felöltésére. A magyar falvakban az alakoskodók leginkább ördögnek, cigányasszonynak, katonának, koldusnak, menyasszonynak, kéményseprőnek, boszorkánynak és állatoknak (kecske, ló, gólya, medve) öltöztek be.


IV. Országos Fánkfesztivál Nagykanizsán

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezésében február 18-án kerül megrendezésre A IV. Országos Farsangi Fánkfesztivál a Kanizsa Centrumban. A rendezvény 11:00 órakor farsangi felvonulással veszi kezdetét. A rendezvény helyszínén 12:30-kor az ünnepi köszöntőket követően elkezdődik a fánksütő csapatok versengése, közben a nagyszínpadon estig tartó nívós kulturális programok szórakoztatják a fesztiválra látogatókat. A fesztivál egy télbúcsúztató jelmezes farsangi felvonulással indul a nagykanizsai Bíbor Business Centertől- a Kanizsa Centrumig délelőtt 11- órától.

reneszánsz farsang

Fonyódi Kolbász Fesztivál

2010-ben első alkalommal hagyományt teremtő céllal rendezték meg a Fonyódi Kolbász Fesztivált. A rendezvény a téli Balatonon egyedülálló gasztronómiai, és társadalmi rendezvénye. Sikerét bizonyítja, hogy az első fesztiválra több mint 50 csapat jelentkezett, hogy megméresse kolbászait.

VI. Nyírtábori Reneszánsz Farsangi Felvonulás

2011-ben is várja vendégeit a nyírbátori reneszánsz farsangi felvonulás.Immáron 5. alkalommal lesz karneváli mulatozástól hangos Nyírbátor, hiszen február 25-én ismét megrendezésre kerül a Nyírbátori Reneszánsz Farsangi Felvonulás.

A karneváli menet a Kulturális Központ épülete előtt gyülekezik majd. A népes forgatag, élükön a Garagulya Gólyalábas komédiás kompániával, a Szentvér utcán keresztül vonul át a Báthori Várkastély kertjébe, ahol megkezdődhet a reneszánsz farsangi mulatság. A várkastély szabadtéri színpadán mindenki megmutathatja díszes jelmezét a tél temetésére összegyűlt közönségnek. Az egyéni és csoportos maskarások bemutatkozása után kezdetét veszi a meghirdetett jelmezverseny. Végül idén is máglyára kerül a Kiszebábu, amelynek elégetése a babona szerint megszabadítja az embereket minden bajtól és a tél elűzését szimbolizálja.

Tüzeskerék gurítás

A Tüzeskerék-gurítás, mely helyi hagyomány szerint nagyböjt első vasárnapján kerül megrendezésre, látványos, sokakat vonzó termésjósló szokás. A program február 26-án zajlik. A Pécsváradról délelőtt induló Tüzeskerék-túra 8.éve kapcsolódik a rendezvényhez. A túrakiírás dr. Novotny Iván nevéhez fűződik, az ő vezetésével érkezik koradélutánra Óbányára az évről-évre több túrázót vonzó csapat. Óbányán,a falu elején várja a látogatókat, érdeklődőket a "Hutzel-sátor": gyerekeknek bábszínház, játszóház, felnőtteknek fúvós zenekarok, egészséges élelmiszerek vására, kézműves kirakodó kötheti le figyelmét, bővítheti ismretét. A sötétedés beálltával, esti harangszót követően- 18 óra után - gördül le a hegyről a Tüzeskerék, különleges élményt adva valamennyi jelenlévőnek.

Fonó, farsang, disznótor - téli hétvégék a Skanzenben

A farsang és fonó témájú hétvégéken különböző fánkok (csörögefánk, túrófánk) elkészítését mutatják be a szervezők meg látogatóinknak, a foglalkozások középpontjában pedig természetesen a maszkkészítés áll. Farsang farkát az eszeveszett mulatozás, alakoskodók felvonulása és a téltemetés jellemzi. Február 25-26-án éppen ezért a Skanzen is mulatsággal várják a farsangozókat. Disznóvágással, töpörtyű- és hájastészta kóstolással, hurkatöltés bemutatóval, a Fogadóban disznótoros ételekkel, forralt borral tömhetjük tele magunkat, ha részt veszünk a Skanzen által szervezett eseményen február 18-án és 19-én.

II. FRISSEK Minifesztivál

Különböző művészeti ágakból hívtak fellépőket, hogy a közönség egyszerre többfajta előadóművészettel és annak fiatal képviselőjével ismerkedhessen meg. Minden meghívott előadónak maximum 10 perc áll rendelkezésére, amiben előadhatja legújabb ötletét, munkáját február 11-én 21 órától a Sanyi És Aranka Színházban a Mátyás u. 9-ben.

Az egyéni előadások után szünetek következnek, amikor is egy dj játszik majd zenét és a színház otthonos kis büféjében lehet enni, inni és az alkotókkal beszélgetni, ismerkedni.
Fellépők: Ajtai Péter zenész, Arany Virág kortárs táncművész, Dombi Kati kortárs táncművész, Faul Péter dj, Újvári Milán kortárs táncművész, Zoletnik Sophie újcirkusz előadó.

Fesztivál Plussz

A Fesztivál Plussz látványos nemzetközi műsorral február 11. és március 31. között. Mindez azoknak nagy öröm, akik lemaradtak a Nemzetközi Cirkuszfesztiválról a Fővárosi Nagycirkuszban.

Mesebeli világot teremt Nataly és Andrey Shirokaloff előadása, amely a 4. Moszkvai Cirkuszfesztivál arany díját nyerte el 2009-ben. A régi kastély romjai című produkció egy végtelen szerelem történetét meséli el látványos elemekkel, párducokkal és tigrisekkel.

A Fesztivál Plussz című előadás nézői nevethetnek bohóctréfákon, izgulhatnak az akrobaták mutatványain, ámulhatnak a zsonglőrök gyorsaságán.

Budapesti Farsang és Karnevál

A magyar és az olasz farsangi hagyományok birodalmán át kalauzoló, különleges utazáson vehetnek részt azok, akik a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban farsangoznak. Ahol különböző eladások, bemutatók várják a kicsiket és a nagyokat, de a kézművesfoglalkozásokon,  népi játékokon is részt vehetnek az érdeklődők. A részletes programról a Magyar Mezőgazdasági Múzeum honlapján tájékozódhatnak. 
Belépőjegy árak: felnőtt 1500 Ft, gyermek és nyugdíjas 750 Ft.

Farsang

A farsangi időszak vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tart, amelyet már a 15. század óta a vidám lakomák, bálok, mulatságok kísértek. Néphagyományaink szerint a táncos mulatságok mellett különböző ügyességi játékokat, felvonulásokat rendeztek, de ilyenkor volt a legtöbb lakodalom is a magyar falvakban. Aki pedig pártában maradt, azt ebben az időszakban vénlánycsúfolókkal gúnyolták. Világszerte a farsang adott és ad a mai napig alkalmat a különféle jelmezek, maszkok felöltésére. A magyar falvakban az alakoskodók leginkább ördögnek, cigányasszonynak, katonának, koldusnak, menyasszonynak, kéményseprőnek, boszorkánynak és állatoknak (kecske, ló, gólya, medve) öltöztek be.


IV. Országos Fánkfesztivál Nagykanizsán

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezésében február 18-án kerül megrendezésre A IV. Országos Farsangi Fánkfesztivál a Kanizsa Centrumban. A rendezvény 11:00 órakor farsangi felvonulással veszi kezdetét. A rendezvény helyszínén 12:30-kor az ünnepi köszöntőket követően elkezdődik a fánksütő csapatok versengése, közben a nagyszínpadon estig tartó nívós kulturális programok szórakoztatják a fesztiválra látogatókat. A fesztivál egy télbúcsúztató jelmezes farsangi felvonulással indul a nagykanizsai Bíbor Business Centertől- a Kanizsa Centrumig délelőtt 11- órától.

reneszánsz farsang

Fonyódi Kolbász Fesztivál

2010-ben első alkalommal hagyományt teremtő céllal rendezték meg a Fonyódi Kolbász Fesztivált. A rendezvény a téli Balatonon egyedülálló gasztronómiai, és társadalmi rendezvénye. Sikerét bizonyítja, hogy az első fesztiválra több mint 50 csapat jelentkezett, hogy megméresse kolbászait.

VI. Nyírtábori Reneszánsz Farsangi Felvonulás

2011-ben is várja vendégeit a nyírbátori reneszánsz farsangi felvonulás.Immáron 5. alkalommal lesz karneváli mulatozástól hangos Nyírbátor, hiszen február 25-én ismét megrendezésre kerül a Nyírbátori Reneszánsz Farsangi Felvonulás.

A karneváli menet a Kulturális Központ épülete előtt gyülekezik majd. A népes forgatag, élükön a Garagulya Gólyalábas komédiás kompániával, a Szentvér utcán keresztül vonul át a Báthori Várkastély kertjébe, ahol megkezdődhet a reneszánsz farsangi mulatság. A várkastély szabadtéri színpadán mindenki megmutathatja díszes jelmezét a tél temetésére összegyűlt közönségnek. Az egyéni és csoportos maskarások bemutatkozása után kezdetét veszi a meghirdetett jelmezverseny. Végül idén is máglyára kerül a Kiszebábu, amelynek elégetése a babona szerint megszabadítja az embereket minden bajtól és a tél elűzését szimbolizálja.

Tüzeskerék gurítás

A Tüzeskerék-gurítás, mely helyi hagyomány szerint nagyböjt első vasárnapján kerül megrendezésre, látványos, sokakat vonzó termésjósló szokás. A program február 26-án zajlik. A Pécsváradról délelőtt induló Tüzeskerék-túra 8.éve kapcsolódik a rendezvényhez. A túrakiírás dr. Novotny Iván nevéhez fűződik, az ő vezetésével érkezik koradélutánra Óbányára az évről-évre több túrázót vonzó csapat. Óbányán,a falu elején várja a látogatókat, érdeklődőket a "Hutzel-sátor": gyerekeknek bábszínház, játszóház, felnőtteknek fúvós zenekarok, egészséges élelmiszerek vására, kézműves kirakodó kötheti le figyelmét, bővítheti ismretét. A sötétedés beálltával, esti harangszót követően- 18 óra után - gördül le a hegyről a Tüzeskerék, különleges élményt adva valamennyi jelenlévőnek.

Fonó, farsang, disznótor - téli hétvégék a Skanzenben

A farsang és fonó témájú hétvégéken különböző fánkok (csörögefánk, túrófánk) elkészítését mutatják be a szervezők meg látogatóinknak, a foglalkozások középpontjában pedig természetesen a maszkkészítés áll. Farsang farkát az eszeveszett mulatozás, alakoskodók felvonulása és a téltemetés jellemzi. Február 25-26-án éppen ezért a Skanzen is mulatsággal várják a farsangozókat. Disznóvágással, töpörtyű- és hájastészta kóstolással, hurkatöltés bemutatóval, a Fogadóban disznótoros ételekkel, forralt borral tömhetjük tele magunkat, ha részt veszünk a Skanzen által szervezett eseményen február 18-án és 19-én.


Oszd meg másokkal is!
Mustra