A Dolce & Gabbana magyar cuccokat árul

A magyar Napsugár Von Bittera nemzetközileg elismert tervező, népies, mégis futurisztikus, erős nőknek tervezett darabjait már a Dolce & Gabbana milánói üzletében megveheti.

Napsugár Von Bittera neve külföldön már ismerősebben cseng a divatszakmában, mint hazánkban. A tudatosan külföldre fókuszáló divat- és jelmeztervező magát a prêt-à-couture stílussal jellemzi: az avantgarde vonalat követve kombinálja a prêt-à-porter-t az haute couture-rel.

Von Bittera állította már ki kollekcióját a milánói, párizsi és londoni divathéten is, de a márkát világszerte ismertté Domenico Dolce és Stefano Gabbana tette, amikor 2010-ben beválogatták kollekcióját 490 négyzetméteres milánói multi-brand üzletükbe, a Via Spiga 2-be, melyben 23 tehetséges kortárs tervezőnek biztosítottak bemutatkozási lehetőséget. – írja a Vogue.it

A férfi és női kiegészítők bemutatására Napsugár mellett többek között lehetőséget kapott még a valenciai Elisa Palomino, aki a St. Martins College of Art elvégzése után gyakornokoskodott a Moschinonál, majd John Galliano stúdiójában is, de beválogatták Peter Jensen vagy a New York-i Behnaz Sarafpour munkáit is.

Von Bittera 2012-es kézzel gyártott tavaszi/nyári kollekciójának jellemzői az asszimetria, és a hordhatóság. A kollekció alapdarabjai a bőrből készült kabátok és ruhák, melyeket szőrrel, műanyaggal és fém kiegészítőkkel kombinált a tervező.

Napsugár első nemzetközi munkáit 2009-ben kapta Norvégiából és Németországból, majd a Hallmark csatorna hazánkban forgatott filmjeinek jelmeztervezője lett. Jelenleg Magyarországon csak egyedi megrendeléseket fogad, de már folynak a tárgyalások a hazai értékesítésről is. Ruháit olyan hírességek hordják, mint a pucér ruhában pózoló Jennifer Love Hewitt, a Hegylakó sorozat Duncan MacLeodja, Adrian Paul, a minishort hazai nagykövete, Tóth Gabi, és Wolf Kati is Napsugár ruhában lépett színpadra tavaly az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjén.

Oszd meg másokkal is!
Mustra