Bono pillangókkal kampányol Afrikáért

A U2 frontembere és felesége most biogyapotból varrat Afrikában az éhezők megsegítésére. Edun nevű divatcégük forgalmazza majd a jótékony ruhákat, eszelős drágán, de a bevételből legalább kapnak a helyiek is. A biogyapotnak komoly ára van, nézze meg galériánkban!

A U2 frontembere, Bono 2005-ben alapított nemzetközi divatcéget feleségével, Ali Hewsonnal. Az Edun a fejlődő országokban termesztett biogyapotból készült pólókat, pulóvereket forgalmaz, a bevételből támogatja a helyieket és még a környezetvédelemre is jut.

Hat, Afrikában őshonos lepkefajt bemutató új kampányukat az 1977-ben született New York-i trash-zsáner fotós, a Kate Mossról meztelen képeket készítő Ryan McGinley fotózta. Neki amúgy már 25 évesen saját kiállítása volt a Whitney Museum of American Art-ban, és 2003-ban jelölték az American Photo Magazine év fotósa címére is.

Lepkefóbiások ne kattintsanak!

Az Edun Afrikában hosszútávú gazdasági és társadalmi fejlődést kíván elérni működésével, hogy segíthessék az afrikai éhezőket. Ennek érdekében a ruhákat Lesothóban gyártják, amihez alapanyagként kizárólag afrikai gyapotot használnak, a bevételt pedig a helyi közösségeknek adják - írják missziójukról az  edun.com-on. Céljuk, hogy Afrika 2%-ra csökkent világkereskedelmi részesedését emeljék, bár ehhez egy cég kevésnek tűnik.

Az énekes és üzletasszony-aktivista felesége Afrika megsegítésének ügyéért korábban már szerepelt a Louis Vuitton egyik őszi „Minden utazás Afrikában kezdődik” című kampánysorozatában, amit a neves fotós Annie Leibovitz fényképezett. Bono egyébként is híresen jótékony ember hírében áll - még a South Parkban is Afrika megsegítésével turnézott.

A thegreenloop.com oldalán találtuk a legtöbb olyan céget, mely kifejezetten bioruhákat gyárt és támogatja a biogyapotra való átállást. Nem lenne hülyeség komolyan venni őket, az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési konferenciája szerint ugyanis a globális gyapottermelés 35%-a génmódosított termesztésből származik, tehát van min dolgozni ezen a területen.

A ruhák egy részét megnézheti galériánkban, a többi női holmit erre találja, a férfi cuccokat erre. A jótékonyságnak és biopamutnak ára van, ne csodálkozzon a többszáz eurós címkéken.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek