Most egész évre felöltözhet a téli leárazásokon

Volt, ahol már az ünnepek előtt kedvezményekkel csábítottak vásárlásra, de a kiírások szerint a leárazás a készlet erejéig kitart. És nyugalom, még kitart, a legtöbb divatüzletben még mindig halomszámra kapni az akciós holmikat, amelyeknek árából sajnos csak alig pár ezer forintot engedtek. Jó hír viszont, hogy nem csak jóárasított téli kabátot vehetünk, hanem annyi nyári pólót és ruhát, amennyit nem szégyellünk.

A két ünnep között már beindult a leárazás-gépezet, és bár már akkor tömegek özönlötték el az üzleteket, azért még javában tartanak az akciók, hiszen készlet még van. Igaz, már nem mindenhol olyan kecsegtető, mint pár nappal ezelőtt, de a Mangóban és a Zarában is könnyen túlterhelődhetnek a látóidegek a sok leértékelt árutól. És igen, vannak darabok, amiket ötven százalékkal olcsóbban is meg lehet csípni, de alapvetően nem ez a jellemző, egyelőre csak pár ezer forintot spórolhatunk egy-egy holmival. Azoknak is érdemes viszont betérni az üzletekbe, akik éppen melegebb helyre készülnek, vagy optimista típusok, és remélik, hogy a most igen baráti áron vásárolt ujjatlan felsőjét még nyáron se nézik majd megvetően a divat megszállottjai.

Vizuális túlterhelés

Körutunk során először a WestEndben található Mangóba tértünk be, ahol faltól falig érnek az akciós termékek. Jó, a táskáknál kicsit ráfáztunk, ugyanis nem mindegyik volt leárazva, így amit kinéztünk magunknak, szépen ott is maradt a polcon. A táskák közvetlen szomszédságában vannak a cipők: balerinából, egyszínű magas sarkúból és tűsarkú szandálból nincs hiány. A bejárat közelében az elegánsan egyszerű ruhákat és társaikat helyezték el, de hátulra azért ravaszul becsempésztek pár, még akciósan is igen drága bőrszoknyát. Legbelül pedig minden van, ami kell egy nő ruhatárába. A legerősebb kínálat nyilván a különböző felsőrészekből van: több sornyi pólón kellett átküzdeni magunkat, amelyek közt a Disney-figurák kedvelői és nagy feliratok imádói is megtalálhatják a számításukat. Jó, ezeknek inkább nyáron látjuk a hasznukat, de ha pár sorral arrébb magunkhoz ragadunk valamilyen kardigánt, akkor télen is hordhatjuk őket.

A H&M üzletében azonnal szembetalálkozunk az akciós darabokkal, amelyekből alapvetően nincs sok, viszont óriási cetlin függ rajtuk, hogy mennyire olcsóak is most így, a leárazások kellős közepén. Annyira nem voltunk lenyűgözve, ami nem meglepő, a kedvezményes készlet már az ünnepek előtt sem hozott annyira lázba bennünket. Persze, a köpenyszerű, virágos darab 2000 forintért azért jó vásár, és az aranyszálakkal átszőtt garbó sem egy rossz vétel. A masnis pulóverrel pedig csak az a gondunk, hogy korábban már felpróbáltuk, és nagyon szúrt. Így jártunk.

Így akciózik az Inditex

A WestEndben újonnan nyílt Bershka nem a legnagyobb üzlete a márkának, de itt rengeteg volt az akciós ruha, igaz, a kínálat a helyhiány miatt is jóval szerényebb. Viszont rengeteg téli kabát van, a lábbelik is le vannak árazva, és a feliratos, bő pólók rajongói szintén bőszen válogathatnak. A kedvenc darabunk egy, a H&M üzletében látott garbóval rokon zakó volt, ami csak 3995 forintba klerült, a fekete nadrágot pedig, amelyre már egy korábbi túra alatt felfigyeltünk, 3995 forint helyett most csak 2990 forintért adták. Ez utóbbival már meg is van egy vizsgaszett harmada, amihez 6995 forint egy zakó és a legolcsóbb ing 2995.

Szintén nemrég nyitott üzletet a WestEndben a Pull&Bear. Igen, tudjuk, a Bershkával egy cég, de itt valamivel hangulatosabb a világítás, így szívesebben válogattunk az akciós cuccok között. Ami elsőre feltűnt: irdatlan sok póló van 2995 forintos egységáron. Sajnos itt sem találtuk meg a tökéletes fekete kardigánt, de legalább ráleltünk a Mango drága bőrszoknyájának olcsóbb változatára.

A Vörösmarty téren található Stradivariusban nagyjából ugyanaz volt a kínálat most is, mint a két ünnep között, bár vannak már új cuccok is, csurig van az üzlet akciós áruval. Igen, itt is rengeteg a póló, és csomó olyan holmival is találkoztunk, amelyeket az ünnepi körképünk készítésekor még teljes áron lehetett megvenni. Zakók egyébként már 6995 forinttól kaphatóak, egyszerű fehér ingek 3995 forinttól, műbőr betétes nadrág 5995 forinttól, ennek a cicanadrágos változata pedig 1995 forintért, vagyis pontosan annyiért, mint egy egyszerűbb miniszoknya ugyanitt.

És következzen az utolsó inditexes üzlet. Ugyan szeretjük a kihívásokat, de elsőre kicsit ijesztőnek tűnt végigjárni a háromemeletes Zarát, amely szintén tele volt akciós termékkel, az új kollekciónak a darabjai bizony jócskán kisebbségben voltak. Itt is vegyesen vannak nyári és téli cuccok, és az üzlet igazi zarándokhelye lehet a vadon élő állatok kedvelőinek: rövid nézelődés alatt két madaras blúzt, egy nyulas ingecskét és egy rókás sálat is találtunk. Egyébként emeletről-emeletre olcsóbbak az áruk, a harmadikon már 16 ezer forintért is megcsíphettünk volna egy kivehető béléses szövetkabátot, vagyis tízezerrel olcsóbban, mint a leárazás előtt. Zárójelben megjegyeznénk azért, hogy ugyanerre a kabátra a hivatalos honlapon (kicsit kerekítve) 14 ezer forintot írnak akciós árként. Találtunk egyébként olyan pólót, ami csak 500 forinttal volt olcsóbb, mint eredeti áron, olyan csipkefelsőt, ami 7 ezer forint helyett most 5 ezerbe kerül, de láttunk olyan szőrmellényt, ami az eredeti ár feléért hazavihető.

Csipke, csillag, teve

A New Yorkerben sárga feliratok jelezték, hogy merre kell keresni a leárazott termékeket, és az elmúlt szezonok szinte összes trendje megtalálható az üzletben: volt csipkekardigán 5490 forintért (bár gyanús, hogy ez nem volt leárazva annak ellenére, hogy az akciós cuccok között találtunk rá), csillagmintás ing 2990 forintért, teveszínű kepp 5490 forintért. Alapavetően sok furcsa holmi közül kell kitúrni a nekünk tetszőt, de itt mindenki talál stílusának megfelelő darabokat.

Aki tehát most vág neki az üzleteknek, még elcsíphet egy-két kincset, és ha nem akarja túlzottan szigorúan követni a trendet, akkor egy egész évre bevásárolhat magának. Igen, még tavaszi és nyári ruhákat is, nemcsak jóárasított téli kabátokat. Ez jó, akkor is, ha csak kevés ruha van valójában 50 százalékkal leárazva, ennél jóval kisebbek a valós engedmények, és minél olcsóbb valami, annál kevesebbet engednek az eredeti árból. És vigyázat: ahogy azt már korábban is írtuk, nagyon könnyű elcsábulni!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek