Mark Zuckerberg és a másik 9 legnagyobb stílusbűnöző

Szuperokosak és szupergazdagok, de mégis úgy öltöznek, mintha egy vidéki középiskola rendszergazdái lennének. Megengedhetik maguknak és meg is bocsátjuk nekik, de azért jól esik puffogni egy kicsit. Feltárul a trottyos farmerek és a két számmal nagyobb szürke zakók univerzuma!

A GQ magazin összeállította a legkeményebb listát: nem szimplán rosszul öltözött férfiakat gyűjtöttek össze, hanem a nem éppen divatérzékenységükről híres geekek között válogattak. Divatkatasztrófák 1.0

1. Mark Zuckerberg

A Facebook alapítója a Szilícium-völgy aktuális szupersztárja, mégis visszaeső stílusbűnöző, még mindig ragaszkodik a rikítóan érdektelen szettekhez. A széles nyakkendő kínosan szoros csomóval úgy fest, mintha valaki a fotózás előtt fojtogatta volna egy kicsit. Zuckerberg annyira unalmas, hogy valaki szerénységéből gúnyt űzve egy fake divatmárkát is alapított Mark By Mark Zuckerberg néven, de ruhákat szerencsére nem árul.

2. Steve Jobs

Az Apple percenként előáll egy új iPhone-nal, miközben Jobs stílusa soha nem frissül. Hosszú évek óta ugyanazok a fekete pulóverek, trottyos farmerek kerülnek elő az Apple-pápa szekrényéből - ő olyan típusnak tűnik, aki soha nem megy el vásárolni, vélhetően ugyanazokat a márkákat, színeket és típusokat rendeli meg minden szezonban. De nem akarjuk bántani, szerénysége és egyszerűsége hozzátartozik az Apple-mítoszhoz.

3. Bill Gates

A Microsoft atyja éppen úgy néz ki, ahogy az öregedő Harry Pottert képzeljük. Hajlamos úgy öltözni, mint egy ártatlan kisfiú - ami megfelelően férfias kondícióval még szexi is lehetne, de így inkább bizarr nagypapás sikk kerekedik ki belőle. Valószínűsítjük, hogy van egy szekrénye, amiben csak V-nyakú pulóverek sorakoznak, minden elképzelhető árnyalatban.

4. Shantanu Narayen

Az Adobe-vezér a legrosszabb informatikus sztereotípiát testesíti meg az ódivatú farmerbe tűrt, pocakot hangsúlyozó ingjével és végtelenül unalmas szürke zakójával. Annak a cégnek a fejétől, aki a Photoshopot is birtokolja, nagyobb vizuális érzékenységet vártunk volna.

5. Dennis Crowley

A Foursquare és Dodgeball társ-alapítója számára vélhetően Zuckerberg a stílusikon, láthatóan ő sem tudott elszakadni a geek egyetemista öltözködési iránytól. A feliratos kapucnis pulcsiknak reprezentatív eseményeken és munkanapokon a fiókban a helye - csak vasárnap délután kaphatnak kimenőt, hétköznap maximum a szupermarketig mehetnének.

6. Reid Hoffman

A LinkedIn atyja és a Flickr társtulajdonosa a GQ szerint úgy fest, mint azok a szerelők, akik azt mondják, hogy legyünk otthon reggel 8 és este 9 között, hogy beköthessék a kábeltévét. A hanyagul betűrt pólóing az igénytelenség magasfoka.

7. Tom Anderson

A MySpace-alapító, az egyik legismertebb figura a Myspace birodalomban, hiszen automatikusan mindenkinek az első barátja lesz, aki regisztrál a közösségi oldalon - ennek köszönhetően legalább annyira elkopott az arca, mint Mona Lisának. Mellesleg a sarkköri viszonyokat leszámítva nincs elfogadható indok rá, hogy valaki pólót, kapucnis pulcsit és zakót vegyen egymásra.

8. Howard Stringer

A Sony vezére bizonyára horgászni indult, csak útközben eszébe jutott, hogy sajtótájékoztatóra kell mennie. A cipzáros mellényre nincs más magyarázat!

9. Craig Newmark

A Craigslist alapítója vékony jégen táncol, a kínos és hóbortos külső határán mozog - és sajnos a jég gyakran beszakad alatta. Stílusának elemei: gyűrött ingek, néhány számmal nagyobb zakó és bizarr vonzódás a tányérsapkákhoz - ahogy a Twitter avatarja is mutatja.

+1 Ben Huh

Annyira ciki, hogy már menő! Az ICanHasCheezburger birodalom alapítója, az abszurd macskás képek szakértője, többnyire teljesen elborult szettekben mutatkozik - és mindezeket egy fehér keretes szemüveggel koronázza meg. Nagyon szeretnék egy pólót, amin macskák szintetizátoroznak a telihold fényében!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek