Top 10 tavasz-nyári válságruha

Pontban kilenckor megérkezem az Aréna Pláza elé, büszkén, hogy nem késtem el. Egy perc múlva bevillan, hogy az évről évre bemutatót szervező bevásárlóközpont nem az Aréna, úgyhogy egy gyors metrózást közbeiktatva perdülök a helyszínre, de még így sem sikerült lecsúszni a táncos bevezetőről. Leesik az állam, a piros plüss pókembernek öltözött lányt egy flamenco ihletésű táncosfiú dobálja, aki a fináléban az ingjétől is megszabadult. Vetkőzős bemutató, jó lesz. Jó lesz?

Az Árkád divatshow egy régi-régi hagyományt ápol, bár nem is olyan távoli, mikor még az állami áruházak bemutató keretében prezentálták, mit vásárolhatunk náluk az adott évszakban - pontosabban, mit fogunk viselni abban a szezonban.

Mert nyilván azt vesszük fel, ami éppen kapható

Hazafelé a metrón percekig néztem farkasszemet egy akciós sóletkonzervet és lecsókolbászt hirdető plakáttal, és minden világossá vált. A válság még sokáig életünk szerves része lesz, ha új ruhát szeretnénk, legfeljebb az Örs vezér térig merészkedünk, ilyen viszonylatban már Pandorf is elérhetetlen messzeségbe kerül.

A résztvevő üzletek táncos etűdökkel tűzdelt mini-bemutatókkal készültek, mind egy-egy klasszikus mese motívumaira építve. Mivel tisztában vagyunk vele, hogy a legfrissebb trendekről nem innen fogunk értesülni, hogy megmentsük magunkat a csalódástól, nem ilyen szemmel néztük a bemutatót. Azt figyeltük, milyen darabokra vadászunk majd, amikor nyárra próbálunk néhány válság-szettet összeállítani, illetve olyan bravúros kiegészítőket szemléztünk, melyekkel az élesszemű stylistok fűszerezték a felhozatalt. Hoztam is, meg nem is, igazából ez volt a mesei szál, ami összefűzte a show-t.

1. Csokornyakkendő minden mennyiségben

Akik rögtön az első mini-bemutató után elhagyták a termet, vélhetően a Pinokkió-bohócjelmezektől kerültek sokkos állapotba. A mesebeli Crocs papucsok - óriás sárga klumpák és manósminkek - hajmeresztőek voltak, viszont az eltúlzott méretű csokornyakkendők eszembe juttatták, mennyire szeretnék egyet.

2. Egyszerű és majdnem tökéletes

A Nikita bemutatóján a Csipkerózsika-tematika vonult végig, ezzel olyan furcsaságok jártak együtt, mint a komplett virágos ágakkal díszített kalapok. Kedvenc szettünk egy majdnem tökéletes szabású, húzott, testszínű ruha, mínusz a brazil szappanoperákba illő rózsás fejfedő.

3. A gonosz mostoha a legszebb e vidéken

Mindig elbújtam a fotel mögé, amikor a gonosz mostoha feltűnt a színen a Hófehérkében, de most, két évtized múltán mégis ő hozta a kedvenc összeállításomat a C&A bemutatóján. A fekete kiskabát rendben van, a fehér gallér már-már az állatorvosi műtétek után használatos eszköz komikus méretét idézi, a hajat takaró nyitott fejmaszk pedig az egyik legszexibb fétistárgy az Óperenciás tengeren innen.

4. Vigyázat, derékszoknya!

A szoknyatrendek közül idén sem esett ki a derékszoknya, az egyik legkockázatosabb ruhadarab, amit valaha kitaláltak. A modellen gyönyörű volt a farmer változat, de csak 175 centi felett és keskeny derékkal javasoljuk a veszélyes kísérlet megismétlését.

5. Irány a gyerekosztály!

A Zara a gyerek kollekcióra helyezte a hangsúlyt - ami eltekintve attól a bizarr szituációtól, hogy tíz éven aluliak mászkálnak a kifutón, meggyőzőnek tűnt. Kedvenc összeállításomat, jó néhány mérettel felhangosítva, simán viselném a tavaszi napsütésben. Tanulság: a Zara gyerekosztályán kincseket találhatunk, igaz, maximum 164-es méretben.

6. Kinek passzol az üvegcipő?

Mivel nem volt elég magasan a kifutó, telitalálatnak tűnt a Reno Hamupipőke-koreográfiája. A hercegnő keresésére indult, cipellőket körbehordozó táncosok ugyan elvonták a figyelmünket a lábbelikről, de kétségtelenül ez volt az egyórás show legszellemesebb pillanata.

7. Tornadressz reloaded

Sajnos az a tornadresszt idéző cipzáras szett sem megvásárolható, amit egy szemüvegbolt bemutatójához használtak. Elsőre ijesztően hatottak a kilencvenes évekre visszakacsintgató, fényes fekete darabok, de aztán rájöttünk, hogy ilyen kell minden gardróbba.

8. Szigorú fejkendő és könnyű nyári szoknya

A Promodtól megszokott etno-vonal nem okozott meglepetés, annál inkább egy apró figyelmesség a stylistoktól. Az Aladdin-tematika hozta magával a fejkendős lányokat, de mi történik, ha a fejkendőt nem hanyagul, hanem szigorúan a haj vonala alatt rögzítik? Igazán szexi, amikor egy hétköznapi szettet megfejelnek egy feszesen húzott fejkendővel.

9. Felcsatolható kampókéz!

Nem maradhatott el a kötelező kalózos életkép sem. Adta magát a nőies vonalú kalózkalap, de egyértelműen a felcsatolható kampókéz vitte a prímet, ami morbid testékszerként viselve sem utolsó - kár, hogy a Vero Moda nem forgalmazza majd.

10. Neon leggings fiúknak

A leggings-vita kapcsán felmerült, hogy a két legérzékenyebb kérdés ebben a műfajban az extrém színválasztás és a férfi leggings legalizálása. Ezt a két problémát egy összeállításban vette terítékre a Skiny, amikor neonsárga leggingsben és fürdőnadrágban zavart ki fiúkat a kifutóra. Mivel a show férfi szettjei egészen eddig a pontig rikítóan unalmasra sikerültek, örültünk ennek a bevállalós mutatványnak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra