Claudia Schiffer is karnyújtásnyi távolságban

Ez az este arról szólt, hogy a divatvilág krémje elérhető közelségbe került- számolt be a londoni Fashion's Night Out parti után Olajos Tamás fotós, aki Claudia Schiffert és Pete Doherty-t is látta aznap este, és megismerte a játékokat, amelyeket Lady Gaga inspirált.

„Szeptemberben nem csak az iskola kezdődik el, beindulnak a divatvilág körül is az események az Egyesült Királyságban. A London Fashion Week előtti legnagyobb ilyen rendezvény a Fashion's Night Out volt” – kezdte élménybeszámolóját Olajos Tamás, aki mint szabadúszó fotós részt vett a múlt hét végén rendezett londoni partin, és erről az élményéről bővebben beszámolt saját oldalán is.

Lehetetlen bejárni minden üzletet

Az FNO-t a Vogue szervezte, és 16 országban rendezték meg Brooklyntól Mumbai-ig. Az amerikai főszerkesztőnő, Anna Wintour ötlete volt, hogy a divat áldozatainak világszerte legyen egy kiemelt ünnepe, amikorra akciókat és kedvezményeket hirdetnek, ezzel fokozva a vásárlási kedvet. Wintour szerint többek közt ez a módja annak, hogy alkalmazkodjunk a gazdasági válság hatásaihoz.

„Az FNO egyik célja, hogy megismertesse az embereket olyan márkákkal és üzletekkel, ahova amúgy lehet be se tenné a lábát. Mindez társul azzal, hogy a legtöbb store-ban a vendégeket kezdvezményekkel, pezsgővel, koktéllal és canapékkal várják az üzlet menedzserei este 6 és 11 között. Így jártunk végig kis csapatunkkal pár shopot: MulberryBurberryDiane von FurstenbergGetty Images Gallery és a SHOWstudio, ahova kétszer is visszanéztünk. Lehetetlen lett volna bejárni az összes boltot. Igazából értelme sincs rohangálni, inkább nézelődni kell, rengeteg érdekes arcot lehet kiszúrni a tömegben.”

Kedvenc fotósom pár másodperce

Mint arról Olajos Tamás beszámolt, ez az este arról szólt, hogy a divatvilág krémje elérhető közelségbe került egy estére, amikor is minden róluk és az általuk képviselt márkákról szól. Élménybeszámolójában az este során felbukkant modellekre és fotósokra tért ki. Mint az kiderül, bármennyire is közel vannak a divatvilág celebjei, megismerkedni velük egy ilyen eseményen nem lehet.

„Kedvenc fotósomat Nick Knightot a SHOWstudio aznap este megnyílt shopjában láthattuk pár másodpercre, ahogy elégedetten végignézett az üzletében hömpölygő tömegen. A shopban egyébként sok érdekes "játék" volt kiállítva, amik közül párat egyértelműen Lady Gaga személyisége inspirált.”

Claudia Schiffer még szupermodell

Negyvenes topmodellek

Négy-öt éve a nemzetközi divatvilág ismét szívesen foglalkoztatja a nyolcvanas-kilencvenes évek szupermodelljeit. Emlékezetes volt Cindy Crawford visszatérése, aki a francia Vogue és a Michigan Avenue címlaplánya is volt 2008-ban. Linda Evangelista az olasz Vogue-ban tűnt fel ismét Steven Meisel Hercegnő című sorozatában. Elle MacPherson, a Test nickkel elhíresült modellt a Revlon kereste meg egy kampányra. Christy Turlingtonra a Sisley csapott le, Eva Herzigova a Paradis magazinban terhesen is modellkedett. A senior szupermodellek közül Claudia Shiffer nagyon aktívnak számít, Mario Testino Sex című divatsorozatán kívül az utóbbi években számos más sorozata is készült. A hab a tortán, hogy a Marks & Spencer kampányaiban a hatvanas évek topmodellje, Twiggy is előkerült.

Jade Parfitt - modell, és a VogueTV munkatársa - 185 cm-es magasságával tűnt ki a Mulberry üzletében. A Stella McCartney Store előtt láthattuk felbukkanni Claudia Schiffert, aki még 40 évesen is szupermodellnek számít. Később belefutottunk Pete Doherty-be, aki valamelyik éppen bezáró üzlet előtt zajongott a haverjaival, biztos nem örült neki, hogy záróra van. Hogy kik fordultak még meg az Oxford Street és New Bond Street körül, azt már én is csak a hírekben olvashatom.”

A hírekben azóta is leginkább csak a hírességekkel kapcsolatos események szerepelnek, mint például Naomi Campbell New York-i fellépése a rapper Jay'Z-vel, de arról még nem érkeztek hírek, hogy ezen a napon mennyit költöttek az emberek világszerte divatárura.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek