Szuper-sznob: a monacói Yacht Show legszebb hajója

A monacói hercegség kikötőjében parkolni már önmagában elég nagy rongyrázás - ha pedig éppen az őszi Yacht Show keretében mutogatjuk ott pompás új hajónkat, az már szinte menő.

A hercegség kikötőjébe már napokkal korábban egymás után érkeztek be a luxusjachtok, hogy résztvegyenek a nemzetközi szemlén. A világ négy égtája felől behajózott vízi járművek között idén kétségkívül a ’joyMe volt az esemény egyik szenzációja, az edényeiről híres Philip Zepter saját használatra készült 50 méter hosszú jachtja sok szempontból eltér a jachtok hagyományos megoldásaitól.

A yachtépítők nagy kihívása, hogy hajós körülmények között teremtsenek olyan kényelmes viszonyokat a használóik számára, mintha a szárazföldön lennének egy lakosztályban. Ami, persze, végtelenül abszurd, hiszen a hajózás mint hobbi erdetileg épp azt szolgálja, hogy kicsit kilépjünk a túlzottan is kényelmes hétköznapok tespedtségéből. A 'joyMe megint egy lépéssel közelebb lép a luxus azon szintjéhez, amit eddig csak szárazföldön tapasztaltunk.

A tengerjáró fedélzetén többfunkciós, tágas terek találhatóak, az étkező modern felszereltsége mellett medence, fitneszterem és napozófedélzet is gondoskodik a kényelemről. Ami a hajó formai világát illeti, hosszú, áramvonalasan elnyúló forma jellemzi a jachtot, amely ugrásra kész dinamizmust sugall akkor is, amikor a hajó dokkban áll. Az örömteli, dinamikus színek pedig fiatalos, pozitív életszemléletet hirdetnek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek